Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Yin Yang Yoga

De Yin Yang yogalessen bij Yoga in Beweging zijn dynamische Hatha yogalessen, waarbij je fysiek inspannend bezig bent (yang). Tijdens de pose worden de spieren geactiveerd en zoek je de maximale strekking op, waarbij  we ook onze aandacht richten op de ademhaling en je de ontspanning (Yin) van de houding ervaart. Je zoekt in de houding je eigen grens op en respecteert deze. In deze Hatha yogales ontwikkel je kracht en flexibiliteit en word je bewuster van je lichaam. 

Ademhaling
Door de aandacht bij de ademhaling te houden, worden de gedachtes rustiger en kom je met meer aandacht in de houding. De houdingen in deze Hatha yoga zijn actief en inspannend, waarbij je tijdens de houding de aandacht naar de strekking brengt en de ademhaling hierin meeneemt.

Daarnaast onderzoek je tijdens de houding welke spieren je activeert en welke spieren je beter kunt ontspannen. De uitdaging is om de ontspanning te vinden tijdens de inspanning. Soms kom je een blokkade tegen of spanning in je lichaam. Daarbij is het belangrijk om te leren  ‘loslaten’ of de strekking te verzachten, waarbij de ademhaling ook een hulpmiddel is. Yang (actie) wordt afgewisseld met Yin (ontspanning, rust en verstilling. 

Je gaat letterlijk met je aandacht uit je hoofd naar je lichaam. Dit zorgt voor innerlijke rust en zal jou helpen om mee te bewegen met alle veranderingen om je heen.

Aandacht voor verschillende gebieden
Iedere week ligt de nadruk op een specifiek gebied in het lichaam. Je zult merken dat je snel meer ruimte en ontspanning voelt in de verschillende gebieden, wanneer je wekelijks naar de yogales komt. Onderstaande aandachtsgebieden worden wekelijks afgewisseld:

  1. Benen, voeten en tenen
  2. Het openen van de heupen, liezen, onderrug
  3. Twist, middenrif, middenrug
  4. Het openen van de borst
  5. Schouder, nek, bovenrug
    6. Armen, handen en vingers
    7. Arm-of beenbalans

Na de inspanning van de houding, het activeren van je spieren en de verbindingen in het lichaam te voelen, is er na afloop van de les een ontspannen gevoel, zowel fysiek als mentaal.

Persoonlijke begeleiding
Bij Yoga in Beweging is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding tijdens de yogales. Tijdens de houding word je regelmatig begeleid, waardoor je de juiste uitlijning voelt en je nog verder verdiept in een houding. Je ervaart dan hoeveel ruimte jouw lichaam nog heeft; dit is vaak meer dan je denkt :).
Na de les is er ruimte voor persoonlijke vragen. En wanneer je ook thuis yoga wilt beoefenen, kunnen we jou persoonlijke houdingen meegeven waar je thuis mee aan de slag kunt.

Voor wie geschikt?
Je werkt op je eigen niveau en de lessen zijn daarom geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen. Lees hier meer over de ervaringen van andere cursisten die jou voorgingen. 

Praktisch
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogaschool zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, wordt aangeraden. Na afloop van de yogales staat er een heerlijke kruidenthee klaar. 

Lesrooster en gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen, boek dan een gratis proefles. Klik hier voor het lesaanbod en neem contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.