Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Mindful yin

Mindful yin is een rustige, meditatieve  yogavorm en geeft het lichaam ruimte in de breedste zin van het woord. Niet alleen het bindweefsel, maar ook het lichaamsveld met mentale en emotionele lagen worden in beweging gezet. Daarnaast is Mindful Yin yoga zeer effectief bij lichamelijke klachten. De houdingen worden gedurende langere tijd aangehouden, worden vooral zittend en liggend uitgevoerd, waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt.

Met Mindful yin yoga richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren, waarbij je het dieper gelegen bindweefsel oprekt en stimuleert. Dit herstelt de vochthuishouding van je lichaam, waardoor gewrichten worden versoepelt, het kraakbeen herstelt en het proces van veroudering vertraagt.

Doordat de houdingen wat langer worden aangehouden, wat als intens wordt ervaren, leer je te ontspannen in de houding. Dit heeft zijn effect op het dagelijks leven, waarbij je mentaal veerkrachtiger wordt en stress vermindert.

Mindfulness
Door het langer aanhouden van een yin houding, die vrijwel allemaal zittend of liggend worden uitgevoerd, is er ruimte om naar binnen te keren. Je kunt de sensaties van het lichaam, jouw gevoelens en gedachten observeren, waardoor je tot rust komt en meer aanwezig bent in het moment.


Meridianen

Een ander bijkomend voordeel is dat de yin houdingen de meridianen in het lichaam ondersteunt. De levensenergie (chi) kan op deze manier beter stromen wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel stabieler en heeft een positief effect op je organen.


Mindful yin, voor wie geschikt?
Juist door de rustige vorm van Mindful yin is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of behoefte hebben aan een rustige, meditatieve vorm van yoga. Het vertraagt het verouderingsproces, dus zeker ook aan te raden voor senioren. Lees hier meer over de ervaringen van andere cursisten die jou voorgingen. 


Praktisch
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogaschool zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, wordt aangeraden. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Lesrooster en gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen, boek dan een gratis proefles. Klik hier voor het
lesaanbod en neem contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.