Uit je hoofd, in contact met je hart

Kinderyoga

Even mogen “zijn”, dat is wat we kinderen willen bieden bij Yoga in Beweging. Even geen verwachtingen of verplichtingen maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Dagelijks worden kinderen overspoeld met allerlei prikkels. Ze moeten naar school, zitten vaak op een sportclubje, kijken televisie of  spelen iets op een spelcomputer. Het kind staat altijd maar “aan” en is continue bezig met het verwerken van informatie. Tijdens de les gaan we leren om dingen los te laten, te ontspannen en in balans te komen. Daardoor zal het kind beter in zijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met stress.

Opbouw van de kinderyogales
Gaan we met zijn allen uitwaaien op strand? Zullen we gaan wandelen door de jungle? Of neem je ons mee op avontuur in jouw geheime hut? Elke les staat in teken van een ander thema. Op spelenderwijs gaan we aan de slag met ontspannende, actieve en creatieve oefeningen. Zo is er ruimte voor ieder kind om aan het woord te zijn, gaan we ontladen op muziek, oefenen we yogahoudingen, keren we in onszelf tijdens een meditatie en sluiten we de les op creatieve wijze af. Verder gaan we aan de slag met positieve affirmaties, visualiseren, zingen, lezen en onderlinge kindermassage.

De voordelen van kinderyoga

  • Je zoon/ dochter leert zich te ontspannen
  • Je zoon/ dochter bouwt zelfvertrouwen op
  • Je zoon/ dochter wordt bewuster van het eigen lichaam
  • Je zoon/ dochter voelt zich sterker en meer in evenwicht
  • Toenemend concentratievermogen
  • De creativiteit wordt gestimuleerd

Yogadocente
De kinderyoga lessen worden gegeven door Desiree Baijens bij Yoga in Beweging. 
Een kinderyogales van Desiree is meer dan alleen maar bezig zijn met yoga houdingen. Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan coachen, positieve affirmaties, visualisaties en creativiteit. 

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Maar wil je dolgraag samen met iemand naar yoga die wat jonger/ouder is, dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is.

Om de kinderen voldoende aandacht te kunnen geven, bestaat de groep uit maximaal 8 kinderen.

Maximale groepsgrootte
Bij 8 inschrijvingen zit de groep vol. Wanneer een groep niet vol zit, dan kan je
kind later instromen. De strippenkaart wordt naar rato in rekening gebracht. Bij interesse, informeer naar de mogelijkheden en neem contact op met Yoga in Beweging. 

Wanneer en kosten 2021
Reeks van 14 yogalessen staan gepland op:
Vrijdagmiddag 17 september t/m 24 december 2021 ~ 14 lesweken
Tijdens de herfstvakantie wordt er geen kinderyogales gegeven

Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.30 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 17:00-18:00 uur

Strippenkaart Kinderyoga 14 lessen
Geldigheid: 17 september t/m 31 december 2021 ~ 14 lesweken
Kosten 140 euro

Kinderyoga strippenkaart ook geldig voor volwassen yogalessen!
De strippenkaart kinderyoga is ook geldig voor volwassen yogalessen! Klik hier voor het lesaanbod.
Mocht je kind eens verhinderd zijn, dan kan je tot 2 uur voor aanvang van de yogales kosteloos annuleren. Deze les komt als lestegoed op het Momoyoga account te staan. Dit lestegoed blijft geldig tot en met 31 december 2021 en hiermee kan jij je inschrijven voor een andere yogales in Momoyoga. Leuk om op deze manier ook eens een volwassen yogales te ervaren!

Proefles
Een proefles kan gevolgd worden via een losse les tegen een vergoeding van 10 euro.
Is er na het volgen van een proefles interesse om  door te gaan met de kinderyogalessen? Stuur dan een mail naar info@yoga-in-beweging.nl om aan te melden. Bij inschrijving van een hele reeks worden de kosten van een proefles verrekend met de strippenkaart.