Uit je hoofd, in contact met je hart

Kinderyoga

Even mogen “zijn”, dat is wat we kinderen willen bieden bij Yoga in Beweging. Even geen verwachtingen of verplichtingen maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Dagelijks worden kinderen overspoeld met allerlei prikkels. Ze moeten naar school, zitten vaak op een sportclubje, kijken televisie of  spelen iets op een spelcomputer. Het kind staat altijd maar “aan” en is continue bezig met het verwerken van informatie. Tijdens de les gaan we leren om dingen los te laten, te ontspannen en in balans te komen. Daardoor zal het kind beter in zijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met stress.

Opbouw van de kinderyogales
Gaan we met zijn allen uitwaaien op strand? Zullen we gaan wandelen door de jungle? Of neem je ons mee op avontuur in jouw geheime hut? Elke les staat in teken van een ander thema. Op spelenderwijs gaan we aan de slag met ontspannende, actieve en creatieve oefeningen. Zo is er ruimte voor ieder kind om aan het woord te zijn, gaan we ontladen op muziek, oefenen we yogahoudingen, keren we in onszelf tijdens een meditatie en sluiten we de les op creatieve wijze af. Verder gaan we aan de slag met positieve affirmaties, visualiseren, zingen, lezen en onderlinge kindermassage.

De voordelen van kinderyoga

  • Je zoon/ dochter leert zich te ontspannen
  • Je zoon/ dochter bouwt zelfvertrouwen op
  • Je zoon/ dochter wordt bewuster van het eigen lichaam
  • Je zoon/ dochter voelt zich sterker en meer in evenwicht
  • Toenemend concentratievermogen
  • De creativiteit wordt gestimuleerd

Yogadocente
De kinderyoga lessen worden gegeven door Leandra Schoenmakers bij Yoga in Beweging.  
Leandra is kinderyoga docente en holistisch therapeut.
Een kinderyogales van Leandra is meer dan alleen maar bezig zijn met yoga houdingen. Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan coachen, positieve affirmaties, visualisaties en creativiteit. 

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Maar wil je dolgraag samen met iemand naar yoga die wat jonger/ouder is, dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is.

Om de kinderen voldoende aandacht te kunnen geven, bestaat de groep uit maximaal 8 kinderen.

Maximale groepsgrootte
Bij 8 inschrijvingen zit de groep vol, maar bij voldoende animo start er een nieuwe reeks kinderyogalessen na de meivakantie.
Wilt uw kind later instromen, dan wordt de strippenkaart naar rato in rekening gebracht. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op met Yoga in Beweging. 

Wanneer en kosten 2021
De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag
Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.30 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 17:00-18:00 uur

12 lessen strippenkaart 120 euro

Reeks van 7 yogalessen staan gepland op:
Vrijdag 21-5, 28-5, 11-6, 18-6, 25-6, 9-7, 16-7-2021

Proefles

Een proefles kan gevolgd worden via een losse les tegen een vergoeding van 10 euro.
Is er na het volgen van een proefles interesse om  door te gaan met de kinderyogalessen? Stuur dan een mail naar info@yoga-in-beweging.nl om aan te melden. Bij inschrijving van een hele reeks worden de kosten van een proefles verrekend met de leskaart