Uit je hoofd, in contact met je hart

Kinderyoga

Even mogen “zijn”, dat is wat we kinderen willen bieden bij Yoga in Beweging. Even geen verwachtingen of verplichtingen maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen. 

Dagelijks worden kinderen overspoeld met allerlei prikkels. Ze moeten naar school, zitten vaak op een sportclubje, kijken televisie of  spelen iets op een spelcomputer. Het kind staat altijd maar “aan” en is continue bezig met het verwerken van informatie. Tijdens de les gaan we leren om dingen los te laten, te ontspannen en in balans te komen. Daardoor zal het kind beter in zijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met stress. 

Opbouw van de kinderyogales
Gaan we met zijn allen uitwaaien op strand? Zullen we gaan wandelen door de jungle? Of neem je ons mee op avontuur in jouw geheime hut? Elke les staat in teken van een ander thema. Op spelenderwijs gaan we aan de slag met ontspannende, actieve en creatieve oefeningen. Zo is er ruimte voor ieder kind om aan het woord te zijn, gaan we ontladen op muziek, oefenen we yogahoudingen, keren we in onszelf tijdens een meditatie en sluiten we de les op creatieve wijze af. Verder gaan we aan de slag met positieve affirmaties, visualiseren, zingen, lezen en onderlinge kindermassage.
 

De voordelen van kinderyoga

  • Je zoon/ dochter leert zich te ontspannen
  • Je zoon/ dochter bouwt zelfvertrouwen op
  • Je zoon/ dochter wordt bewuster van het eigen lichaam
  • Je zoon/ dochter voelt zich sterker en meer in evenwicht
  • Toenemend concentratievermogen
  • De creativiteit wordt gestimuleerd 

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar. Maar wil je dolgraag samen met iemand naar yoga die wat jonger/ouder is, dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is.

Om de kinderen voldoende aandacht te kunnen geven, bestaat de groep uit maximaal 8 kinderen.

Wanneer en kosten
De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag
Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.15 uur 
6 lessen strippenkaart 54 euro 

Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 16:30-17:30 uur
6 lessen strippenkaart 60 euro  

Proefles

Een proefles kan gevolgd worden op donderdag 22-10-2020 en vrijdag 23-10-2020 via Sjors Sportief. Bij interesse, meld je aan via Sjors Sportief.
Is er na het volgen van een proefles interesse om  door te gaan met de kinderyogalessen? Stuur dan een mail naar info@yoga-in-beweging.nl om aan te melden.

Reeks van 6 yogalessen staan gepland op:
Vrijdag 30-10, 6-11, 13-11, 27-11, 4-12 en 11-12 2020

Bij 8 inschrijvingen zit de groep vol, maar bij voldoende animo start er een nieuwe reeks kinderyogalessen na de kerstvakantie. Een periode loopt van vakantie tot vakantie. Bij instroom wordt de strippenkaart naar rato in rekening gebracht.

Yogadocente
De kinderyoga lessen worden gegeven door Leandra Schoenmakers bij Yoga in Beweging.