Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Hatha yoga

De hatha yoga lessen bij Yoga in Beweging zijn dynamisch, waarbij je fysiek inspannend bezig bent (yang). Tijdens de pose worden de spieren geactiveerd en zoek je de maximale strekking op, waarbij je aandacht bij de ademhaling blijft.
Je zoekt hierin je eigen grens op en respecteert deze. Bij hatha yoga ontwikkel je kracht en flexibiliteit en word je bewuster van je lichaam.

De dynamische Hatha yogalessen zijn iets dynamischer dan de Easy Hatha yogalessen (zoals de naam al aangeeft). De Easy Hatha yogalessen zijn iets rustiger, maar blijven dynamisch.

Ademhaling
Door de aandacht bij de ademhaling te houden, worden de gedachtes rustiger en kom je met meer aandacht in de houding. De houdingen in de hatha yoga zijn actief en inspannend, waarbij je tijdens de houding de aandacht naar de strekking brengt en de ademhaling hierin meeneemt.
Daarnaast onderzoek je tijdens de houding welke spieren je activeert en welke spieren je beter kunt ontspannen. De uitdaging is om de ontspanning te vinden tijdens de inspanning. Soms kom je een blokkade tegen of spanning in je lichaam. Daarbij is het belangrijk om te leren  ‘loslaten’ of de strekking te verzachten, waarbij de ademhaling ook een hulpmiddel is.
Je gaat letterlijk met je aandacht uit je hoofd naar je lichaam. Dit zorgt voor innerlijke rust en zal jou helpen om mee te bewegen met alle veranderingen om je heen.

Aandacht voor verschillende gebieden
Iedere week ligt de nadruk op een specifiek gebied in het lichaam. Je zult merken dat je snel meer ruimte en ontspanning voelt in de verschillende gebieden, wanneer je wekelijks naar de yogales komt. Onderstaande aandachtsgebieden worden wekelijks afgewisseld:

  1. Benen, voeten en tenen
  2. Het openen van de heupen, liezen
  3. Twist, middenrif
  4. Het openen van de borst
  5. Schouder, nek, armen, handen en vingers
  6. Arm-of beenbalans

De houdingen zijn inspannend, maar geven je na afloop van de les een ontspannen gevoel, zowel fysiek als mentaal.

Persoonlijke begeleiding
Bij Yoga in Beweging is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding tijdens de yogales. Tijdens de houding word je regelmatig begeleid, waardoor je de juiste uitlijning voelt en je nog verder verdiept in een houding. Je ervaart dan hoeveel ruimte jouw lichaam nog heeft; dit is vaak meer dan je denkt :).
Na de les is er ruimte voor persoonlijke vragen. En wanneer je ook thuis yoga wilt beoefenen, kan ik jou wat persoonlijke houdingen meegeven waar je thuis mee aan de slag kunt.

Voor wie geschikt?
Je werkt op je eigen niveau en de lessen zijn daarom geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen.

Aanwezig
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogastudio zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen,  raad ik aan. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze actieve vorm van yoga voor jou kan doen, kom dan voor een gratis proefles.
Klik hier voor het lesrooster en neem even contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.

Zomerrooster 13 juli t/m 23 aug 2020

Tijdens de zomervakantie worden de yogalessen via onderstaand lesrooster aangeboden.

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales. Via de zomer leskaart of losse les kan je deelnemen aan de zomeryoga.

Locatie
Minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven of de yogales binnen of in de natuur plaatsvindt.

Je vindt de locatie van jouw yogales  bij info van what’sapp profiel van
Judith ~ 06-34233106 of aangegeven in Momoyoga.

Binnenyoga op De Akker 34 in Vlijmen
Buitenyoga op locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8

Contact tijdens zomervakantie
In de periode van 13 juli t/m 16 augustus kan een reactie op jouw mail wat langer op zich laten wachten.  Buiten deze periode om ontvang je binnen 48 uur een reactie.

We wensen jou heel mooie zomeryogalessen toe!

NamastéTeam Yoga in Beweging