De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Adem Meditatie les

Yoga Adem en Meditatie is een les, waarbij deze 3 elementen aan bod komen en de adem als rode draad door de les loopt. De adem heeft een groot effect op onze gezondheid en mentale gemoedstoestand en brengt ons uiteindelijk meer in verdieping en stilte. Hieronder staat omschreven wat je van deze les kan verwachten.    

Yoga
We beginnen deze les met een aantal yogahoudingen om meer uit ons hoofd met de aandacht in het lichaam te komen. Door de aandacht te richten op het lichaam, voelen we bewuster wat er gebeurt in ons lichaam. Daardoor komen onze mentale activiteiten (de gedachtes) wat meer tot rust en ons fysieke lichaam wordt voorbereid op de ademhalingsoefeningen en meditatie.

Adem
Na enkele yogahoudingen gaan we de adem ‘trainen’, waarbij we aan de slag gaan met verschillende ademtechnieken. In de Yoga noemen we dit Pranayama. Yama is Sanskriet voor ‘sturen’ of ‘controleren’ ofwel we gaan bewust onze Prana ofwel adem sturen.

Door het stimuleren van Prana wordt het hele ademhalingssysteem meer geopend en creëer je meer ademruimte. We gaan de adem sturen naar verschillende  plaatsen in ons lichaam en ervaren de 3 ademhalingsgebieden zoals borst, middenrif en buik. . Wanneer de adem volledig vrij door het hele lichaam stroomt, heffen blokkades zich op, ervaren we meer ruimte en geeft dit een gevoel van vrijheid.  

Meditatie
Na de yogahoudingen en het trainen van de adem, richten we vervolgens onze aandacht naar binnen. We brengen het lichaam in een comfortabele zithouding, waarbij de wervelkolom lang is en de adem de ruimte heeft om te bewegen.

Anders dan tijdens de ademtraining, volgen we ons natuurlijk ademritme en beïnvloeden deze niet. We nemen dit  natuurlijk ritme waar en proberen dit met onze volledige aandacht te volgen. Wanneer gedachtes opkomen, herkennen we deze en laten ze weer gaan. We richten onze aandacht terug op onze ademhaling. Zo leer je meer controle over je mind te krijgen en komt er weer meer regie over je eigen leven.  

Yoga Adem Meditatie, voor wie interessant?
Wil je met je ademhaling aan de slag, heb je klachten gerelateerd aan de adem of wil je jouw ademhalingssysteem meer kunnen sturen en verder openen, dan is deze les uitermate geschikt voor jou. Ben je op zoek naar meer stilte in je hoofd en wil jij jouw gedachtes meer tot rust brengen, schrijf je in voor deze les. Deze les kan je zien als een training van de Adem en Mind. 

Praktisch
In de yogastudio zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen,  raad ik aan. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

 

Op vrijdag 27 september,  25 oktober en 29 november 2019 van 19.00-20.10 uur staat deze les gepland. Log in op Momooyoga en meld je aan of neem contact op met Judith@yoga-in-beweging.nl.  

Herfstvakantie 14 t/m 20 oktober 2019

             

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales.

Contact tijdens zomervakantie
Een reactie op jouw mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl of via contactformulier laat wat langer op zich wachten. Uiterlijk 20 oktober ontvang je een antwoord.

Namasté Team Yoga in Beweging