yoga in beweging bloemen

Hatha yoga is een ontdekkingsreis
van je eigen lichaam die voor ieder uniek is

Yoga in Den Bosch

Yoga les Den Bosch

Yoga in Beweging biedt een dynamische Hatha yogales in de buurt van Den Bosch (slechts 10 minuten rijden vanuit centrum Den Bosch).

Yoga betekent voor ons ‘het in beweging zijn’. Niet alleen fysiek in beweging zijn door het beoefenen van yogahoudingen, maar ook mentaal in beweging door flexibel te blijven. Als je soepel kunt bewegen, vergroot je je mentale flexibiliteit en kan je soepel mee blijven bewegen met de stroom van het leven.

YOGA
Bewustwording van je lichaam vanuit de ontspanning
Yoga in Beweging biedt verschillende vormen van yoga aan volgens een uitgebreid lesrooster. Ongeacht welke vorm je kiest, je gaat tijdens de les onderzoeken hoe je vanuit ontspanning in de houding kunt zijn met jouw ademhaling  als begeleider.
De nadruk ligt niet op ‘hard werken’ maar we zoeken juist de zachtheid op in de houding. We mogen onze wilskracht thuislaten en we hoeven niet te presteren.

Even uit je hoofd naar je lijf. Je gaat hierdoor je lichaam weer voelen en je ervaart waar je al ruimte hebt of waar er (nog) een uitdaging is. Je wordt je weer bewust van jouw lichaam, je houding en de ademhaling, wat een blijvend effect heeft op jouw dagelijks leven.

ADEM
Ademhaling tijdens yogales

De adem is een krachtig middel. Wanneer de adem vrij kan stromen in jouw lichaam heeft dit een gunstig effect op jouw gezondheid.

Er is veel aandacht voor de adem tijdens de yogalessen. Door de aandacht tijdens de houding bij de ademhaling te houden, worden gedachtes rustiger en kan je de buitenwereld even laten voor wat het is. Wat gebeurt er met jouw adem wanneer nneer een yogahouding wat heftiger is, lukt het jou dan om ontspannen door te blijven ademen?  Of stagneert de ademhaling dan?

Doordat je je bewuster wordt van je ademhaling, zal dit doorwerken in je dagelijkse leven. Stressvolle situaties of momenten van geraaktheid zullen uiteindelijk minder invloed hebben op je ademhaling.

Ademcoaching
Yoga in Beweging biedt ademcirkels waarbij je in een groep verbonden gaat ademen. Verbonden ademen brengt jou in een andere laag van bewustzijn waarbij vastzittende emoties worden losgelaten en het natuurlijke ademhalingspatroon zich herstelt. Een effectieve manier om oude patronen te doorbreken of beperkende overtuigingen los te laten, waarbij professionele ademcoaches jou hierin begeleiden.

Meer uitleg over Verbonden Ademen vind je hier.

Hartcoherentie

Met hartcoherentie ga je ritmisch ademen wat het zenuwstelsel in balans brengt en emoties reguleert. Als we ons goed en veilig voelen, is het hartritme gelijkmatig en glooiend. Tijdens deze training gebruiken we biofeedback apparatuur om inzicht te krijgen wat voor effect emoties en stress heeft op het hartritme. Je leert weer op een juiste manier te ademen.

Deze manier van ademen is effectief, eenvoudig en wetenschappelijk onderbouwd. Het is makkelijk toe te passen in jouw dagelijks leven wat een positief effect op de fysiologische processen in je lichaam.

 

Locatie Vlijmen (10 minuten vanuit centrum Den Bosch)
Yogastudio ~ De Akker 34D in Vlijmen

Graag fietsen plaatsen bij het fietsenrek tegenover de Jumbo (niet voor de yogastudio).
Auto kan geparkeerd worden op de parkeerplaats achter de Jumbo.

 

Zomerrooster 13 juli t/m 23 aug 2020

Tijdens de zomervakantie worden de yogalessen via onderstaand lesrooster aangeboden.

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales. Via de zomer leskaart of losse les kan je deelnemen aan de zomeryoga.

Locatie
Minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven of de yogales binnen of in de natuur plaatsvindt.

Je vindt de locatie van jouw yogales  bij info van what’sapp profiel van
Judith ~ 06-34233106 of aangegeven in Momoyoga.

Binnenyoga op De Akker 34 in Vlijmen
Buitenyoga op locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8

Contact tijdens zomervakantie
In de periode van 13 juli t/m 16 augustus kan een reactie op jouw mail wat langer op zich laten wachten.  Buiten deze periode om ontvang je binnen 48 uur een reactie.

We wensen jou heel mooie zomeryogalessen toe!

NamastéTeam Yoga in Beweging