Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Happy Psoas ~ Margot

5 maart ~ 13:30 - 16:30

Workshop Happy Psoas ~ De spier van de ziel en het loslaten van angst en spanning

Herken je dat? Als je ergens van schrikt, dat heel je lichaam verstijft. De psoas spier trekt dan samen. Het is belangrijk dat deze spier zich kan ontspannen wanneer je in rust bent. Het ontspannen van deze spier -en wat voor effect dit heeft op de lichamelijke en emotionele laag- ga je ervaren in deze diepgaande workshop.

De psoas spier is je fysieke en emotionele basis. Hij reageert op stress en slaat de onderliggende emoties op. Door het stretchen van deze spier komt er stress en emotie los, waardoor fysieke blokkades worden opgeheven. De energie gaat weer vrij stromen en dit geeft ruimte en ontspanning in het lichaam.

De Psoas is een belangrijke spier, omdat deze spier de benen en romp direct met elkaar verbindt. Werk je met de Psoas, dan ga je letterlijk en figuurlijk anders in het leven staan. De psoas spier reageert op stress en heftige gebeurtenissen en komt als eerste in actie bij fight, flight, freeze. Daarmee is de spier een vangnet voor veel vastgehouden stress.

Wat brengt deze workshop jou?
We gaan tijdens deze workshop de psoas spier verlengen via Yin Yoga houdingen. Door de ruimte die je hierdoor creëert werk je op diepere lagen van het bindweefsel. Dit heeft als effect:|

  • Meer ontspanning in de onderrug, bekkenbodem, liezen en middenrif
  • Meer ademhalingsruimte
  • Meer rust in je (autonome) zenuwstelsel tot rust

Lichamelijke klachten
Door stress wordt de psoas geactiveerd omdat het “denkt” alert te moeten zijn. Net als bij andere spieren -die chronisch gespannen zijn- geldt dat er een verkorting van deze spier ontstaat. Een verkorte psoas leidt uiteindelijk tot een scala van pijnlijke aandoeningen. Hierbij kan je denken:

  • Rugklachten – onderrug, heupen, liezen
  • Hormonale klachten zoals menstruatiepijn, onvruchtbaarheid
  • Spijsverteringsproblemen

In deze workshop begeleidt Margot jou via yin yogahoudingen om meer ontspanning in de psoasspier te creëren. Dit geeft bewustzijn en meer ruimte in de onderrug en het bekkengebied, waardoor deze weer soepeler, relaxter en krachtiger zal worden. Deze diepliggende spier in het onderlichaam kan dan weer ontspannen en op een natuurlijke manier versterken. Het effect is een happy psoas en meer balans in lichaam en geest.

Zondag 5 maart 2023
13:30 – 16:30 uur

Yogadocente: Margot Appelman
Locatie:  Yoga in beweging ~ De Akker 34 D Vlijmen

Kosten: 49 euro (voor niet leden 55 euro)

Inschrijven kan via info@yoga-in-beweging.nl of meld je aan via Momoyoga.

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
, , , ,

Organisator

Margot Appelman
Telefoon:
06-14104621
E-mail:
margot.appelman@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Yoga in Beweging
De Akker 34 D
Vlijmen, 5251 AC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31634233106