Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Yin Flow Yoga

In deze yogales worden yinhoudingen afgewisseld met een lichte flow van Hatha houdingen in een rustig tempo. Een fijne combinatie van Hatha yogales (Yang) en de Mindful Yin lessen, waarbij jij jouw lichaam in beweging zet en tegelijk de ontspanning opzoekt tijdens de yogahouding.

Tijdens de zittende en liggende houdingen (Yin) ontspannen we zoveel mogelijk het lichaam. Alle spieren laten we los en ervaren rek èn compressie op het (stuggere) bindweefsel, waardoor de vochthuishouding van je lichaam herstelt. Dit heeft als effect dat gewrichten worden versoepeld en het proces van veroudering wordt vertraagt.

Yin houdingen wordt afgewisseld met Hatha houdingen, waarbij we de spieren activeren en de maximale strekking wordt opgezocht. De Hathahoudingen zorgen voor gronding, waarbij we kracht ontwikkelen, waardoor onze balans verbetert en stabiliteit ontwikkelt. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal en emotioneel werkt dit door.

Tijdens alle houdingen speelt de ademhaling een belangrijke rol. De adem begeleidt jou in het verzachten, verruimen en werkelijk contact maken met je lichaam.

Yoga gaat over het ervaren en herkennen en erkennen van (ont)spanning en gevoelens. Dit kan je vervolgens meenemen naar het dagelijkse leven. Je komt weer in contact met je lichaam en voelt wat goed voor jou is.  Uit  je hoofd, naar je lijf.  Door Yin, Yang en adem samen te brengen komt er meer balans, rust en ontspanning en ga je flow ervaren. 

Persoonlijke begeleiding tijdens live yogales
Bij Yoga in Beweging is er aandacht voor persoonlijke begeleiding tijdens de yogales. Tijdens de houding word je regelmatig begeleid, waardoor jij verder ontspant in de houding en ervaart hoeveel ruimte jouw lichaam heeft. Dit is vaak meer dan je denkt.

Na de les is er ruimte voor persoonlijke vragen. En wanneer je ook thuis yoga wilt beoefenen, kunnen we jou wat persoonlijke houdingen meegeven waar je thuis mee aan de slag kunt.

Voor wie geschikt?
Je werkt op je eigen niveau en de lessen zijn daarom geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen. Lees hier meer over de ervaringen van andere cursisten die jou voorgingen. 

Praktisch
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogaschool zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, wordt aangeraden. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Lesrooster en gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen, boek dan een gratis proefles. Klik hier voor het lesaanbod en neem contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.