Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Recensies yoga

Suzan

Suzan

De wekelijkse yogalessen van Judith vind ik superfijn en ik kijk er dan ook iedere keer weer naar uit.
Je voelt dat je kracht en soepelheid opbouwt, doordat het lesprogramma zich na zes weken herhaalt. Daarbij wordt het nooit saai, omdat Judith regelmatig nieuwe oefeningen bedenkt.

Bovendien werkt ze intuïtief, waardoor ze bij aanvang van de les voelt wat aansluit bij de energie van de groep en daar de les op aanpast. Judith is duidelijk in haar uitleg van de yogaposes en ze besteedt tijdens de les ook aandacht aan individuele begeleiding. Ze zet je waar nodig net wat beter in de yogapose en laat je voelen waar je nog meer ruimte hebt.

De oefeningen zijn soms pittig en Judith kan je heel goed motiveren om door te gaan, je grenzen verder op te zoeken en tegelijk ook te bewaken. Aan het einde van de les komt altijd de beloning na het harde werken: de ontspanningsoefeningen en een kopje thee.

Kortom: Judith geeft les met pit en zachtheid, met actie en rust. Aanrader!

Suzanne

Suzanne

Al een tijdje volg ik yoga lessen bij Judith.

Wat yoga voor mij betekent, is dat ik na het uurtje weer lekker ontspannen ben, zowel geestelijk als lichamelijk. Aan de eventuele stress die ik bijvoorbeeld heb vanwege school of andere dingen denk ik dan even niet meer. Verder merk ik dat ik na de yogalessen me ook beter kan concentreren op school.

Zelf volg ik nog andere groepslessen in de sportschool, maar het verschil met yoga is dat je ook echt bewust bezig bent met inspannen en ontspannen waardoor ik aan het eind nog meer ontspannen ben in vergelijking met andere lessen. Het leuke is ook dat je per week vooruitgang bij jezelf merkt op het gebied van lenigheid en/of kracht en je te weten komt wat je grenzen zijn, die je steeds weer kunt proberen te verleggen. Ook is het leuk om te zien dat mensen van jong tot oud de yoga lessen volgen.

Wat ik goed vind, is dat Judith rekening houdt met ieder individu en iedereen ook zo goed mogelijk probeert te helpen. Daarnaast is er elke week een andere yoga les wat het zeker niet saai maakt.

Ineke

Ineke

Yogales betekent voor mij:

–          Een fit lijf en een rustig hoofd;

–          Beter het contact met mezelf – mijn gevoelens en mijn lijf – kunnen houden, ook als de buitenwereld veeleisend is.

Jacqueline

Jacqueline

48 jaar

Blij dat ik yoga heb ontdekt. Na jarenlange nek-en schouderklachten en afspraken bij de fysio, ben ik nu na 8 maanden yoga zo goed als klachtenvrij.

Martine

1981

De yoga lessen zijn voor mij dat uurtje exclusief voor mezelf. Dat ik even bewust naar mijn lichaam en geest mag luisteren. Ik ervaar de lessen van Judith als fijn, met veel aandacht voor de techniek, duidelijk en met veel warmte gegeven.

Arina

Ik zit nu zo’n 2 jaar op yoga. Omdat ik hypermobiel ben, is het belangrijk dat ik ervoor zorg dat mijn spieren mijn gewrichten goed kunnen ondersteunen en beschermen.
Naar de sportschool gaan is niets voor mij, dat houd ik nooit lang vol. (Hatha) Yoga is heel goed voor mij, ik merk echt verschil.
Soms heb ik de volgende dag echt een beetje spierpijn, dat geeft mij het gevoel dat ik goed bezig ben geweest.
Judith let er goed op dat ik mijn grenzen wel verleg, maar er niet te ver overheen ga.
Ik ga altijd heerlijk rustig en ontspannen naar huis.

Jeanne

Voor mij is yoga een onmisbaar element in mijn leven geworden. Behalve dat mijn fysieke krachten en flexibiliteit toenemen is yoga, met name de houdingen die intensief zijn en langer aangehouden worden, rustgevend voor mij.

Iedere week kijk ik uit naar de yogales en juist de variatie in de verschillende aandachtsgebieden die Judith in de lessen brengt zorgt ervoor dat ik heel graag wil blijven komen.

Annet

Annet

Het is nu ongeveer 4 jaar geleden dat ik de wondere wereld van yoga leerde kennen en ik ben nog lang niet klaar. Heb zelfs het gevoel dat het nu pas begint want er hangt zoveel mee samen.
Yoga heeft mijn leven veranderd. Voor mij is yoga hard werken, het is mediteren, concentreren, aan jezelf werken, hard werken, leuk, frustrerend, tijdrovend, tot inzichten over jezelf komen en die inzichten meenemen buiten je yogamat.

Yoga is bewustwording: het ervaren van mijn fysieke mogelijkheden en natuurlijk onmogelijkheden. Het maakt je bewust van jezelf waardoor je betere en gerichtere keuzes kunt maken in het leven. Yoga laat me zien wat er is, wie ik ben en hoe ik omga met alles om mij heen. Yoga kan de omstandigheden niet beïnvloeden, maar wel de wijze hoe je met de situatie omgaat. Hoe vervelend de situatie ook is, het geeft wel een gevoel van evenwicht.

Als laatste, iedereen heeft een leraar nodig om van te leren en ik ben heel blij dat Judith één van mijn leraren is.

Cornelie

Cornelie

Yoga geeft me rust in mijn hoofd en mijn hart. Waardoor ik ruimte krijg om aan mezelf te werken en me te ontwikkelen.

In de yogalessen voel ik me gewaardeerd en gerespecteerd. Met aandacht! Judith luistert goed naar haar leerlingen! Ze  hebt een fijne manier van lesgeven; met duidelijkheid en zachtheid en ik heb altijd het gevoel dat ik goed aan de oefeningen gewerkt heb.

Verder valt me haar eerlijkheid op!

Els

Els

Yoga betekent voor mij: Een moment van rust, het ontdekken van mijn eigen lijf, het onderkennen en oplossen van grote en kleine problemen. Op een positieve manier in het leven staan. Uitdagingen aangaan. Jij helpt daarbij de grenzen te verleggen.

Het verschil met andere manieren van bewegen is voor mij , de intentie.
En focus tijdens de lessen. De docent geeft en heeft aandacht voor de deelnemers.

Bep

Bep

1940

Wat ben ik blij dat ik, na al vele jaren behept te zijn met ontstekingsreuma, yoga heb leren kennen. Niet alleen bracht de yoga mij weer meer bewegingsmogelijkheden, maar ook een innerlijke  rust. De ademhalingstechnieken zorgen voor ontspanning bij pijnpieken.

Tevens ben ik na een yogales vrolijk, wat ze thuis prettig vinden. Heerlijke lessen!

Marie-Jan

Mijn beweegredenen om yoga te doen heeft te maken met preventieve gezondheid. Andere sporten zoals fitness, gym etc. spreken mij niet aan. Met de yogaoefeningen met daarbij de deskundige, aangename begeleiding van Judith, leiden bij mij ertoe dat ik na de les veel meer energie in mijn dagelijkse leven ervaar. Het kost mij wel veel energie, moeite en inspanning, maar ik keer na de les vervolgens voldaan huiswaarts.

Ik kan alleen maar complimenteren op de manier hoe Judith de yoga overbrengt,  met veel geduld, passie en aandacht voor iedereen, zonder te pushen, zodat iedereen de kans krijgt volgens eigen gevoel en inzicht  de oefeningen uit te voeren.

Voor mij erg belangrijk gezien ik niet meer de jongste ben in de groep.

 

Tijdens de zomervakantie zijn de yogalessen -bij mooi weer- buiten!
klik hier om te lezen hoe je weet waar de les is.

Ben je nieuw en nog geen Momoyoga account?
Neem dan contact op voor een gratis proefles
en stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl

We wensen jou een mooie, zonnige zomer toe!

Liefdevolle zomergroet,

Team Yoga in Beweging
Sandra, Margot en Judith