De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Zomeryoga tijdens zomervakantie

Lieve yogi en yogini in Beweging,

Het is bijna zomervakantie en voor degene die plannen hebben om naar het buitenland te gaan, is het nog even afwachten hoe de zomervakantie eruit gaat zien.

Maar hoe dan ook, bij Yoga in Beweging blijven we in beweging en is er een mooi aanbod aan zomer yogalessen met inspirerende yogadocenten in de yogaschool, in de natuur op het prachtige terrein bij Mariënkroon of online! 

 

Zomer Yogalessen 2021

Tijdens de zomervakantie bieden we weer mooie zomer yogalessen aan met verschillende, inspirerende yogadocenten

Voor de zomer yogalessen is er een speciale strippenkaart van 6 lessen (75 euro) of je boekt je yogales via een losse les (15 euro); klik hier voor meer informatie. Je kan deze kaart aankopen via Momoyoga en vervolgens boek je zelf jouw yogales. Wanneer de les vol is, zet jezelf op de wachtlijst. Doorgaans lossen wachtlijsten op. 

Yogalessen tijdens de zomervakantie (behalve dinsdag) kunnen binnen of buiten plaatsvinden, dus vergeet niet op Momoyoga te checken waar de les plaats vindt (minimaal 1 uur voor aanvang van de les staat dit aangegeven). 

Wacht niet te lang met het boeken van jouw yogales, want bij veel animo wordt het lesaanbod verder uitgebreid.

 

Waar vindt de yogales plaats?
Check 1 uur voor aanvang van de yogales in Momoyoga waar de les is

De lessen kunnen binnen òf buiten worden gegeven. Dit is afhankelijk van het weer, waarbij minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven in Momoyoga waar de les plaatsvindt:
-Yogaschool ~ De Akker 34D Vlijmen
-Mariënkroon Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8 Nieuwkuijk

Vergeet niet vóór jouw yogales te checken waar de les is, behalve bij de late avondles. De yogales om 20.30 uur is altijd binnen, ongeacht het weer.

Voor de buitenyoga vind je praktische informatie op de site. Klik hier.

Online yogales
Wanneer de yogales in de yogaschool is, kan je deze ook online volgen. Schrijf je dan in voor de online les en we zorgen dat we online zijn. 

 

We wensen jou een heel mooie zomer toe en zien je graag in één van de yogalessen.  

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra, Eline, Floortje, Susanne en Judith

Najaar 2020

Lieve yogi en yogini in Beweging,

Het is alweer eind november en nog één maand te gaan en we ronden 2020 af. Een bijzonder jaar, waarbij de wereld is veranderd. Ik heb 2020 als een jaar ervaren, waarbij er veel uitdagingen waren met iedere keer opnieuw meebewegen met de mogelijkheden. Dankbaar dat ook jij hierin meebeweegt en we op deze manier samen yoga blijven delen.

2020 wil ik graag samen met jou afsluiten met een aantal bijzondere yogalessen tijdens de kerstvakantie. Een moment voor jezelf, waarbij we stil staan hoe jij 2020 hebt ervaren.

In deze mail vind je informatie over deze lessen en nog meer:

 • Extra lange yogalessen kerstvakantie 2020
 • Klankschaal Yin sessie 11 december 2020
 • Kinderyoga Event 19 december 2020
 • Kinderyogalessen 2021
 • Online yogalessen 2021
 • Nieuw abonnementsvorm 2021

 

Extra lange yogalessen tijdens kerstvakantie 

Tijdens de kerstvakantie bieden we een aantal bijzondere yogalessen (90 minuten) aan om 2020 samen af te sluiten. Een fijn moment voor jezelf tussen de feestdagen door.
De lessen ‘live’ in de zaal kan je boeken met je leskaart. Er is plaats voor 9 personen en vol is vol. Heb je geen lessen meer tegoed, koop dan een extra les op jouw leskaart en stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl

Wanneer je deze lessen online volgt, dan kan dit gratis via de ‘strippenkaart’ Online Yogales kerstvakantie. Deze zet je op je account in Momoyoga en vervolgens boek je de online les. Gratis online yogales geldt alleen tijdens de kerstvakantie en is voor jou als huidige cursist. Nieuw abonnementsvorm 2021.

Klankschaal Yin Sessie = VOL

11 december 19.30-21.30 uur

Klankschalen ~ Hem Shestra
Mindful Yin Yoga ~ Judith van den Tillaart

Hem komt zijn passie voor klankschalen bij Yoga in Beweging delen, in combinatie met een lange reeks yinhoudingen. De trillingen van de klankschalen en het effect van yinhoudingen op je lichaam brengen jou in liefdevol contact met een diepere laag in jezelf.
Nieuwsgierig wat klankschalen in combinatie met yin yoga jou brengt? Stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een nieuwe sessie in 2021. Klik hier voor meer informatie.

Kinderyoga Event

Zaterdag 19 december 11 uur, 13 uur of 15 uur

Leandra geeft een kinderyoga event op 19 december bij Yoga in Beweging. Een event waar kinderyoga en creativiteit bij elkaar komen. Een mooi begin van de kerstvakantie en leuk om je kind kadoo te doen!
Klik hier voor meer informatie

Kinderyogalessen

De kinderyoga van Leandra is iedere week een feestje voor de kinderen en het positieve effect wat yoga (ook) op kinderen heeft, wordt zichtbaar. Daarom staan er nieuwe kinderyogalessen gepland in 2021. De lessen starten na de kerstvakantie en lopen door tot aan de meivakantie (in totaal 12 lessen).

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus wacht niet te lang wanneer je kind interesse heeft. Stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl. Klik hier voor meer informatie

Online yogalessen

We blijven online yogalessen aanbieden, zolang de regelgeving omtrent corona gelijk blijft. Fijn om te zien dat hiervan gebruik wordt gemaakt en dat er (ondanks dat je niet fysiek aanwezig bent) interactie is met jou als cursist. Naast de zoom online lessen, zullen de opgenomen yogalessen van het voorjaar beschikbaar blijven.

Hieronder volgt er een korte toelichting hoe je online kan deelnemen aan deze les:

 • Boek een online yogales in Momoyoga
 • Je ontvangt een mail met de link naar de les.
 • De link is 15 minuten voor aanvang van de yogales actief/zichtbaar
 • Je hebt hiervoor GEEN zoom account nodig
 • Wanneer je geen mail ontvangt, is de link zichtbaar in Momoyoga. Klik dan op je geboekte online yogales in Momoyoga en de link is zichtbaar 15 minuten voor aanvang van de yogales.

Het is heel eenvoudig en laagdrempelig! Bij vragen, stel ze ons gerust.

Nieuw; een doorlopend maandelijks abonnement

In 2021 zal er naast de wekelijkse strippenkaart een maandelijks abonnement worden aangeboden. Dit abonnement geeft een ruimere periode om lessen te boeken (geldigheid is een volledig kalenderjaar).
Er zijn 2 abonnementsvormen -Yama en Niyama- waarbij het verschil zit in het aantal lessen per jaar. Automatische incasso zal mogelijk zijn vanaf februari 2021. De 4 lessenkaart komt hiermee te vervallen.Half december ontvangen de huidige cursisten van Yoga in Beweging een mail om een keuze te maken voor 2021.

Hier vind je meer informatie met de voorwaarden. Wanneer er vragen zijn, stel ze gerust na de yogales of stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl

We wensen jou een mooie decembermaand en zien je graag in de online of live yogalessen!

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Floortje, Eline, Leandra en Judith

 

Nieuwe periode; weer wekelijks op jouw yogamat

Beste yogi en yogini in Beweging,

Hopelijk heb je een mooie zomer gehad, genoten van het prachtige weer en heb je nu weer zin om jouw dagelijks ritme op te pakken. Afgelopen week zijn alle reguliere yogalessen weer gestart en dit voelde (na 5,5 maand ‘anders’ yoga te hebben aangeboden) weer heerlijk vertrouwd. Fijn om iedereen weer te zien!

Afgelopen zomermaanden hebben we niet stilgezeten en is er volop beweging bij Yoga in Beweging. Graag deel ik dit met jou in deze nieuwsbrief:

 • Weer wekelijks op je yogamat
 • Docenten bij Yoga in Beweging
 • Yogales binnen of yoga in de natuur?
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo
  in 9 stappen naar meer balans in je leven
 • Kinderyoga
 • RIVM richtlijnen

 

Weer wekelijks op jouw yogamat! 
Vanaf 24 augustus zijn alle lessen gestart volgens het uitgebreide lesaanbod bij Yoga in Beweging. Het is fijn om weer wekelijks op jouw yogamat te staan om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en terug in verbinding met jezelf te Zijn. Voelend aanwezig in het hier en nu.

Mocht jij je nog niet hebben ingeschreven voor de wekelijkse yogales of heb je interesse in een proefles, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl om je aan te melden.

 

Docenten bij Yoga in Beweging
Sandra stopt met haar wekelijkse yogales op donderdagavond bij Yoga in Beweging. We zullen haar fijne yogalessen en betrokkenheid gaan missen en wensen haar het allerbeste toe.

Op zoek naar een nieuwe yogadocente, kwam ik in contact met Eline Ebben. Met haar kennis als fysiotherapeute combineert zij de bijzondere (vaak niet tastbare) aspecten van Yin. Dankbaar, dat Eline wekelijks op donderdagavond 20.30 uur de Mindful Yin les gaat geven.

Daarnaast zal Floortje, al bekend als vaste invaldocente, vanaf 9 september de wekelijkse Yin Yang yogales geven op woensdag 10.30 uur. En we verwelkomen Leandra als kinderyogadocente, die vanaf oktober kinderyoga op vrijdagmiddag gaat delen.

Welkom Eline, Floortje en Leandra bij Yoga in Beweging! Ik ben heel blij met dit fijne team aan docenten, waarbij ieder op haar unieke wijze yoga met jou deelt.

Nieuwsgierig naar wat iedere docente te bieden heeft? Kom gerust eens een yogales volgen of lees hier meer over onze docenten.

 

Binnenyoga of yoga in de natuur?
Wanneer de nazomer net zo mooi is als de afgelopen periode, dan zullen de yogalessen buiten worden gegeven op het terrein van Mariënkroon in Nieuwkuijk. Niet alleen omdat buitenyoga heerlijk is, maar ook omdat de buitenlucht en natuur jouw immuunsysteem versterkt.

Buitenyoga geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.30 en 20.50. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Hoe weet je of de yogales binnen of in de natuur is?
Check whatsapp status Judith (06-34233106)

Bij droog weer wil ik je vragen om te checken waar de yogales plaatsvindt. Uiterlijk 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales is op het terrein van Mariënkroon)

Daarom het verzoek om bij mooi weer te checken waar de yogales zal zijn.

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

 

Ademcirkel  ~ Vrijdag 11 september 2020
Ervaar de kracht van je eigen adem

Via verbonden ademen ga jij de kracht en het effect van jouw ademhaling ervaren. Tijdens deze avond gaan we voluit en bewust ademen, waarbij gedachtes tot rust komen, meer energie wordt ervaren en spanning kan worden losgelaten. Na afloop is er meer onspanning en rust (in je hoofd).

Daarnaast gaan we ook de vitale ademhaling doen, wat een boost geeft aan jouw immuunsysteem. Deze is gebaseerd op de Wim Hof Methode.

Vrijdag 11 september 2020 
19:30 – 21:30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  35 euro (voor leden 30 euro) 

In verband met de coronamaatregelen, zijn de groepen kleiner en is deze ademcirkel volgeboekt.
.
Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .
Bij voldoende animo plannen we een nieuwe datum. Klik hier voor meer informatie

 

Ontspannen doe je zo ~ 11 oktober 2020
In 9 stappen naar meer balans in jouw leven!

In deze workshop delen Chantal en Judith hun kennis en reiken jou handvaten aan om in 9 stappen meer balans in je dagelijks leven te creëren.

De kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress hiervan op het lichaam, wordt afgewisseld door ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeneningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige ochtend te worden, waarbij jij met praktische tips naar huis gaat.

Zondag 11 oktober (en 1 november 2020 optioneel) 
9:30-12:00 uur

Orthomoleculair therapeute: Chantal van den Brandt
Yogadocente en Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  30 euro (voor leden 25 euro) 

Er is een wachtlijst voor de workshop op 11 oktober, daarom bieden we een tweede datum van 1 november aan. Bij minimaal 4 deelnemers gaat 1 november door.
.
Klik hier voor meer informatie. Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .

 

Kinderyoga  
Binnenkort kinderyoga bij Yoga in Beweging!

Even mogen ‘Zijn’, dat is wat we kinderen bij Yoga in Beweging willen bieden. Geen verwachtingen of verplichtingen, maar spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Leandra Schoenmakers verzorgt de kinderyogalessen bij yoga in Beweging.

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Wanneer
Reeks van 6 yogalessen staan gepland op:
Vrijdag 30-10, 6-11, 13-11, 27-11, 4-12 en 11-12 2020

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag
Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.15 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 16:30-17:30 uur

Proefles

Een proefles kan gevolgd worden in de herfstvakantie op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober 2020 via Sjors Sportief. Bij interesse voor een proefles, meld je aan via Sjors Sportief.

Wanneer je op een later tijdstip een proefles wenst te volgen of je wilt aanmelden voor de yogalessen vanaf 30 oktober, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl. Klik hier voor meer informatie.

 

Richtlijnen RIVM

En voor de volledigheid deel ik de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.
 • Neem je eigen yogamat, hoofdkussentje en dekentje mee

We kijken ernaar uit om yoga met jou te delen!
Ondanks de 1,5 meter met elkaar in verbinding Zijn.

Mocht je vragen hebben, stel ze ons gerust.
Tot binnenkort weer in de yogales!

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Eline, Floortje, Leandra en Judith

 

Nieuwsbrief Heropening met een nieuw begin!

Beste yogi en yogini in Beweging,

Heel blij dat we per 1 juli de deuren van de yogaschool weer mogen openen en de keuze hebben uit binnen-en buitenyogalessen. Een heropening met een nieuw begin!

Dit betekent  Yoga & Adem volgens het reguliere lesaanbod, maar met coronavoorschriften.

De komende weken gaan we ervaren hoe dit werkt en de beweging, die deze tijd met zich meebrengt, blijven volgen. 

Hieronder vind je informatie over de komende periode met de maatregelen die momenteel gelden.

 • Yogalessen binnen, praktisch geregeld
  Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt!
 • Hygiëne en veiligheid
 • Algemene richtlijnen RIVM
 • Yoga binnen of yoga buiten in de natuur?
  Check voor de les, waar de yogales plaatsvindt
 • Yogalessen zomervakantie ~ 13 juli t/m 23 augustus 2020
 • Momoyoga (extra lessen) en afmelden yogales
 • Eigen yogaspullen
 • Mailberichten; niet ontvangen afgelopen periode?

 

Yoga binnen op 1,5 meter afstand
Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt

Per 1 juli gaat de yogaschool weer open! We hanteren hierbij de coronavoorschriften, die momenteel gelden.

Dit betekent het volgende:

 • Zorg dat je ingeschreven staat voor de yogales in Momoyoga.
 • Neem je eigen yogamat  en verhoging (dekentje of kussentje) mee! Verder het verzoek zo min mogelijk spullen mee te nemen.
 • 15 minuten voor aanvang les is de yogaschool geopend. Op deze manier is er ‘ruimte’ om één voor één binnen te komen. Kom op tijd naar de yogales.
 • We betreden en verlaten de yogaschool één voor één. Dit heeft te maken met de 1,5 meter afstand. Als je uit één huishouden komt, dan kan je wel gelijktijdig binnenkomen.
 • Aangepaste routing; we komen binnen via de (gebruikelijke) ingang en we verlaten de yogaschool via de tuindeuren.
 • Je doet je schoenen uit bij binnenkomst (zoals gebruikelijk) en je legt je matje neer op aanwijzing van de docente. De volgorde is genummerd, zodat we niet onnodig langs elkaar lopen.  
 • Wanneer we gebruik maken van ‘hulpmiddelen’ zoals foamrollers, blokken en triggerpointballen, dan liggen deze schoongemaakt klaar op de plaats waar jij je yogamat neerlegt. Je hoeft dus niet zelf spullen uit de kast te pakken. Deze spullen worden na de les door de docenten schoongemaakt.  
 • Na afloop van de les verlaten we de zaal weer één voor één.
 • Helaas is er geen thee na de les. Neem eventueel een eigen flesje water mee.

Misschien komt het wat ‘streng’ over. Deze aanpassingen zijn er om de1,5 meter afstand te waarborgen, zodat er niet onnodig wordt rondgelopen in de yogaruimte. De komende periode gaan we het ervaren en kijken of dit werkt.

 

Hygiëne & Veiligheid

Persoonlijk
Het is zowel voor de docent als de yogi niet verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. Voel je  uiteraard vrij om deze zelf te gebruiken als je je daar prettig bij voelt.

Ventilatie
Tijdens de yogales staan ramen open, op deze manier is er een natuurlijke ventilatie.

Schoonmaken
De yogaschool, deurklinken, toiletten en andere contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.

Ook hulpmiddelen (blokken, foamrollers en triggerpointballen) die door de yogaschool worden aangeboden, worden door ons schoongemaakt.

 

Richtlijnen RIVM

Wellicht overbodig, maar hierbij nogmaals de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.

 

Waar vindt de yogales plaats?
Check status whatsapp van Judith vanaf 1 juli 2020

De lessen kunnen vanaf 1 juli binnen òf buiten worden gegeven. Dit is afhankelijk van het weer, waarbij een uur voor aanvang van de yogales wordt besloten waar de les plaatsvindt.

Dit geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.50 of 21.00 uur en de maandagochtend 10.00 uur. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Ook in het zomerrooster zijn een aantal lessen altijd binnen! Lees hierover meer bij zomer yogalessen.

Check whatsapp status Judith (06-34233106)
Voor alle overige yogalessen wil ik je vragen om bij droog weer vóór aanvang van de yogales te kijken op de whatsapp status van Judith (telefoonnummer 06-34233106).

Minstens 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales vindt plaats op het terrein bij Mariënkroon)

Dan weet je waar je moet zijn en sta je niet voor een gesloten deur of in de abdijhof!

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

Voor de buitenyoga gelden andere richtlijnen, die reeds eerder per mail zijn verstuurd. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het mij weten.

Yogalessen tijdens zomervakantie
13 juli t/m 23 augustus 2020

De huidige leskaart loopt tot en met 12 juli 2020 en vanaf 13 juli begint het zomerrooster. Hiervoor geldt een apart lesaanbod en naast onze vaste docenten Margot, Sandra en Judith, kan je ook een les volgen bij yogadocente Marjan en Floortje!

Tijdens de zomervakantie geldt een zomerstrippenkaart; klik hier voor meer informatie over deze leskaart. Je kan de leskaart aankopen via Momoyoga en vervolgens zelf boeken.

Alle yogalesses tijdens de zomervakantie (behalve dinsdag) kunnen binnen of buiten plaatsvinden, dus vergeet niet de whatsapp status van Judith (06-34233106) te checken.

Bij veel animo wordt het lesaanbod verder uitgebreid.

Momoyoga Extra lessen

Er staan nog een aantal extra lessen gepland voor de komende 2 weken.
Maandag 29 juni om 19.30 uur is er een Hatha yogales, die buiten zal plaatsvinden.
En we sluiten deze strippenkaart periode af op zaterdag 11 juli om 9 uur met een heerlijke Mindful Yin yogales (binnen of buiten).

Afmelden van jouw yogales

Door de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden, is het aantal plaatsen dat beschikbaar is voor de yogalessen binnen beperkter. Daarom het vriendelijke, doch dringende verzoek om jouw yogales af te melden, wanneer je niet komt!

Mocht je binnen de 2 uur vóór aanvang van de yogales beslissen niet te komen, is afmelden via Momoyoga niet meer mogelijk. Ik wil je dan vragen om een whatsapp bericht te sturen naar Judith 06-34233106, zodat de beschikbaarheid kan worden aangepast.

Op deze manier maak je iemand anders blij met jouw plaats. Dank voor de moeite.

 

Eigen yogaspullen kopen

Regelmatig wordt mij gevraagd waar je yogaspullen kan kopen. Yoga in Beweging heeft zelf positieve ervaringen met Yogashop in Eindhoven.

Mocht je een yogamat willen kopen, dan is het advies om minimaal een dikte van 6 mm aan te houden.

Mailberichten
niet ontvangen afgelopen periode?

In de periode van 18 mei t/m 17 juni zijn er problemen geweest met het versturen van mails, ofwel de verstuurde mails zijn niet bij iedereen bezorgd. Heel vervelend, maar inmiddels is dit opgelost.

Denk je dat je mails hebt gemist en deze alsnog wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar info@yoga-in-beweging.nl. Excuus voor het ongemak.

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou graag weer binnenkort in één van de yogalessen.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief maart 2020

Beste yogi en yogini in Beweging,

Er staan weer bijzondere bonuslessen en interessante workshops gepland bij Yoga in Beweging. Een mooie gelegenheid om naast jouw wekelijkse yogales verdieping te ervaren.  Graag informeren wij jou hierover.

 • Zaterdagochtend Vinyasa Yin door Sandra
 • Bonusles Yin 3.3
 • Bonusles Adem & Meditatie
 • Workshop Ontspannen doe je zo ~ 5 april 2020
 • Ademcirkel ~ 8 mei 2020
 • Sponsor yogales Yin Yang XL ~ 17 mei 2020
 • Yogalessen tijdens meivakantie

 

Vinyasa Yin op zaterdagochtend weer terug op het rooster

Op verzoek, staat de Vinyasa Yin les van Sandra weer op het rooster op zaterdag 9 uur:

 • Zaterdag 7 maart
 • Zaterdag 21 maart
 • Zaterdag 25 april
 • Zaterdag 9 mei
 • Zaterdag 23 mei
 • Zaterdag 6 juni
 • Zaterdag 20 juni
 • Zaterdag 4 juli

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Bonusles Yin 3.3
Zaterdag 11 april om 9 uur

In Yin 3.3 ga je ervaren dat een yinhouding verder gaat dan alleen het rekken van het  bindweefsel. Herhaling maakt dat we gaan herinneren en contact maken met al onze lagen, met alles wat daarin ligt opgeslagen.

We gaan voorbij de materie…

3.3 in dezelfde houding met tussentijds navoelen geeft een bijzondere sensatie!

Kom jij het zelf ervaren?

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart van Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Adem Meditatie les

Kom de kracht en ruimte van jouw ademhaling ervaren in deze bonusles op:

Donderdag 12 maart om 19:20 uur
Vrijdag 26 juni om 19 uur 

Een mooie gelegenheid om jouw ademhaling wat te verruimen, volledig en bewust te ademen, waardoor gedachtes tot rust komen en spanningen worden losgelaten. We ronden het ‘adem’ gedeelte af met een moment van verstilling in de vorm van meditatie.

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart bij Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

Workshop
Ontspannen doe je zo!

Orthomoleculair therapeute ~ Chantal van den Brandt
Judith van den Tillaart ~ yogadocente & ademcoach

5 april 9.30 – 12.00 uur

Chantal en Judith bundelen hun kennis en reiken jou in deze workshop handvaten aan om in 9 stappen meer balans in jouw dagelijks leven te creëren.

De veelzijdige kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress op ons lichaam wordt afgewisseld met ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige workshop te worden die je niet wilt missen!

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via  Momoyoga

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Ademcirkel  
8 mei 2020 19.30-21.30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Vanwege succes wordt er een nieuwe ademcirkel gegeven op vrijdag 8 mei bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in een veilige omgeving onder goede begeleiding belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

Meer informatie over de ademcirkel vind je hier. 

 

Sponsor yogales XL
Klimmen op de Mont Ventoux

Zondag 17 mei 2020 9.30-11.00 uur

Tanja Roosen beklimt samen met haar team dit jaar voor de 3e keer de Mont Ventoux. Om haar te sponsoren, organiseert Yoga in Beweging een Yin Yang XL les, waaraan jij kan deelnemen.

Datum: zondag 17 mei 2020 van 9:30-11:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: vrijwillige bijdrage~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar stichting Eck Roosen.

Deze stichting is opgericht nadat Tanja’s broer afgelopen jaar is overleden aan alvleesklierkanker en stelt zich ten doel fundamenteel onderzoek te steunen naar genezing van alvleesklierkanker.

Meer informatie volgt binnenkort op de site Yoga-in-beweging.nl en Momoyoga.
Mocht je interesse hebben, houd alvast de ochtend van 17 mei vrij in je agenda.

 

Yogalessen tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie is er een afwijkend lesaanbod bij Yoga in Beweging.
Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart staat jouw yogales niet geboekt in de periode van 20 april t/m 3 mei, dus we willen jou vragen om dit zelf te boeken in Momoyoga.

Bij veel animo, zal het lesaanbod worden uitgebreid.

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. Ook bij suggestie’s of als je ideeën hebt, horen wij het graag.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra en Judith

 

Nieuwsbrief januari 2020 Happy New Year

Beste yogi en yogini in Beweging,

We wensen jou veel liefde, warmte en verbinding toe voor 2020 in goede gezondheid! Een onbeschreven jaar, vol mogelijkheden en nieuwe kansen ligt voor ons. Mogelijkheden en nieuwe kansen voor groei en innerlijke ontwikkeling.   

Afgelopen jaren stonden voor mij in het teken van groei op het gebied van ademwerk. Verschillende opleidingen heb ik hiervoor gevolgd en ben hiermee aan de slag gegaan. Zo heb ik zelf  kunnen ervaren wat voor effect adem heeft op ontspanning, emotie’s en innerlijke rust.  

Ik verheug me erop om in 2020 deze verschillende ademtechnieken te gaan delen binnen Yoga in Beweging. Zo staat in februari de eerste ademcirkel gepland en er komt een cursus hartcoherentie (hartritme biofeedback). 

In deze mail vind je verder nog informatie over:

 • Jouw wekelijkse yogales staat geboekt in Momoyoga
 • Mindful Yin Yoga ~ donderdag 13.30 uur
 • Nieuw! Yogales op zondagochend
 • Adem Meditatie les
 • Klankschaal Yin sessie
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo!
 • Lees meer over yoga
 • Gevonden voorwerpen

Jouw wekelijkse yogales bij Yoga in Beweging
As maandag beginnen de yogalessen weer volgens het reguliere rooster bij Yoga in Beweging.

Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart heb je inmiddels een mail ontvangen met de bevestiging, dat jouw yogales geboekt staat in Momoyoga. Mocht je geen mail hebben ontvangen en wel gebruik maken van de wekelijkse strippenkaart, dan hoor ik het graag van je.

Het online momoyoga rooster is inmiddels weer vrijgegeven voor het wijzigen van jouw yogales.
.

Mindful Yin les op donderdag 13.30 uur komt te vervallen
Gezien het minimaal aantal inschrijvingen (met wekelijkse strippenkaart), komt de Mindful Yin yogales op donderdag 13.30 uur in het nieuwe jaar te vervallen. Met deze ‘vrije middag’ creeer ik ruimte om de opgedane kennis en ervaring met ademwerk verder uit te werken om vervolgens te gaan delen.

Er is nog ruimte in de Mindful Yin les op:
Maandag 10.00 uur
Dinsdag 20.50 uur
Woensdag 9.00 uur
Woensdag 19.20 uur (nog 1 plaats vrij)
Donderdag 20.50 uur

Voel je welkom in één van deze lessen en dank voor jouw flexibileit.

Nieuw! Yogales op zondagochtend

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales gegeven om 10 uur bij Yoga in Beweging. Deze les is een combinatieles van Vinyasa/Hatha met Yin, die roulerend gegeven wordt door enthousiaste yogadocenten Sandra, Annet, Floortje en Judith. Lees hier meer over de docenten.

De combinatie van Yang en Yin brengt jou meer in balans. Een heerlijke manier om de zondagochtend te beginnen om vervolgens ontspannen te genieten van alles wat de dag verder brengt.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.
 

Adem Meditatie les
Er is veel belangstelling voor de Adem Meditatie les en daarom zal deze bonusles ook in 2020 worden aangeboden.

Deze ademtraining brengt jou in het moment en tegelijk in een diepere ontspanning wat helpt om beter in de meditatie te komen. Daarnaast vergroten we onze ademcapacitieit, wat positief bijdraagt aan onze gezondheid en we ons fitter en vitaler voelen.

Er staat een Adem Meditatie les gepland op 31 januari en 12 maart 

Klankschaal Yin Sessie 
17 januari 19.00-21.00 uur
Klankschalen ~ Hem Shestra
Mindful Yin Yoga ~ Judith van den Tillaart

De trillingen van de klankschalen en de aandacht tijdens de yinhouding brengen jou in liefdevol contact met een diepere laag in jezelf.

Er zijn nog een paar plaatsjes vrij, dus voel je welkom in deze bijzondere sessie met Hem en Judith. Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

 Ademcirkel  
14 februari 19.30-21.30 uur
Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Op vrijdag 14 februari wordt de eerste ademcirkel gegeven bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in deze veilige omgeving onder goede begeleiding oude belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Een mooier valentijnskadoo kan jij jezelf niet geven.
Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

Workshop ONTSPANNEN DOE JE ZO! 
In 9 stappen naar meer balans in je leven

Zondag 5 april 9.30-12.00 uur
Orthomoleculair therapeut:  Chantal van den Brandt 
Yoga & Adem: Judith van den Tillaart

Een interessante workshop waarbij Chantal en Judith jou in 9 stappen meenemen naar meer balans in je leven.

Uitgebreidere informatie hierover volgt nog. Maar lijkt jou deze workshop interessant en wil je handvaten aangereikt krijgen om beter om te gaan met stress? Zet deze datum alvast in je agenda.

 

Meer weten/lezen over yoga
Wist jij dat de tijdschriften bij Yoga in Beweging zijn bedoeld om mee naar huis te nemen?

Interessant om te lezen om je zo verder te verdiepen in wat yoga nog meer te bieden heeft.
En wellicht heb je vragen? We nodigen jou daarbij uit om deze te stellen, zodat we dit mee kunnen nemen in de yogales.

Zo maak jij jouw yogales nog persoonlijker!

 

Gevonden voorwerpen
Wist je dat er een gevonden voorwerpenbox staat onder de bank
in de theehoek?

Ben je iets kwijt? Kijk gerust of jij dit bij Yoga in Beweging hebt achtergelaten.

We kijken ernaar uit jou weer te  zien bij Yoga in Beweging en hebben veel zin om yoga en adem met jou te delen!

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra, Floortje, Annet en Judith

Nieuwsbrief december 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De feestdagen staan voor de deur en we zijn volop bezig met de voorbereidingen. In deze verkorte nieuwsbrief vind je informatie over:

 • jouw wekelijkse yogales in 2020
 • in termijnen betalen
 • bonuslessen kerstvakantie
 • vanaf januari 2020 Surprise Sunday Yoga

Strippenkaart in 2020

Op Yoga-in-Beweging.nl vind je de informatie over de nieuwe strippenkaart 1e helft 2020 27 lessen, die je online via Momoyoga kan kopen.

En even praktisch…
Ik wil je vragen om uiterlijk 29 december 2019 jouw nieuwe strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Daarom staat Momoyoga op dit moment geblokkeerd!
Het lesrooster in de periode vanaf 6 januari is momenteel geblokkeerd. Deze wordt maandag 6 januari vrijgegeven en dan kan jij jouw ‘inhaal’ lessen gaan boeken.

Heb je een strippenkaart met geldigheid 19 augustus 2019 t/m 12 juli 2020, dan hoef je geen actie te ondernemen en staat jouw vaste yogales weer geboekt vanaf 6 januari 2020. Je ontvangt uiterlijk 6 januari een mail met bevestiging dat jouw yogalessen weer staan geboekt in Momoyoga.

En mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn.

In termijnen betalen

Wanneer je het totaalbedrag van de wekelijkse strippenkaart niet in één keer kan betalen, is er de mogelijkheid om  dit in termijnen te voldoen.

Een betalingsregeling gaat in overleg, dus wanneer jij hiervan gebruik wilt maken, wil ik je vragen om een mail te sturen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

 

Kerstvakantie bij Yoga in Beweging

Vanaf 23 december 2019 t/m 5 januari 2020 zijn er geen reguliere yogalessen in verband met de kerstvakantie.

Maar….
We bieden een aantal bonuslessen aan om het jaar in verbinding af te sluiten en het nieuwe jaar ontspannen te beginnen.

Voel je welkom en meld je aan via Momoyoga (aarzel niet om je op de wachtlijst te zetten)
 

Nieuw! Zondagochtend yogales in 2020

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales om 10 uur gegeven bij Yoga in Beweging.

Deze les wordt een combi van Vinyasa/Hatha met Yin en zal roulerend worden gegeven door Sandra, Annet, Floortje en Judith. Iedere week zal anders zijn en wordt afgestemd op het moment, waarbij jij de zondagochtend met een heerlijke yogales kan beginnen.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.

We wensen jou heel mooie feestdagen toe! Met veel warmte, liefde en in verbinding.

Wanneer je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je en anders tot binnenkort weer in de yogales.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith
Nieuwsbrief najaar 2019

 Beste yogi en yogini in Beweging,

De dagen worden weer korter, buiten wordt het kouder en de herfst laat zich zien. Het jaargetijde waarbij we afscheid nemen van het grote yang van de zomer en de natuur zich voorbereidt op het yin van de winter. Ofwel een periode van het loslaten om weer wat meer in rust en verstilling te komen.  

Graag deel ik naast de reguliere yogalessen, wat het najaar biedt bij Yoga in Beweging. Voel je welkom; de kachel brandt en de thee staat voor jou klaar. 

 • Nieuw; Adem Meditatie les
 • Workshop Triggerpoint
 • Workshop Mirjam de Boer; hoe blijf je staan in de chaos?
 • Yogales in de herfstvakantie
 • Dank voor de filmles

Adem Meditatie les

Waarom een adem meditatie les bij Yoga in Beweging? Wij zijn ons tijdens de yogales toch al bewust van de ademhaling?

Omdat adem onze belangrijkste bron van je levensenergie! We beginnen ons leven ermee en we eindigen ermee; een proces wat onbewust 24/7 doorgaat. Toch leren we maar weinig over ‘”goed ademen”. Door jouw ademhaling actief te gaan trainen, zal jij je energieker en vitaler gaan voelen. 

Tijdens deze les gaan we de adem naar verschillende plaatsen in ons lichaam sturen en worden we ons bewust van de 3 ademhalingsgebieden borst, middenrif en buik. Wanneer de adem volledig vrij door het hele lichaam stroomt, heffen blokkades zich op, ervaren we meer ruimte en geeft dit een gevoel van ruimte en vrijheid.  

Hoe vaker jij je adem traint, hoe ruimer jij gaat ademen!

Data
Vrijdag 25 oktober en 29 november 19.00-20.10 uur

Inschrijven
Via jouw leskaart kan jij je inschrijven op Momoyoga.
En sta je niet ingeschreven bij Yoga in Beweging?
Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl 

Klik hier voor meer informatie

 

Triggerpoint workshop

Heb jij de triggerpoint workshop in april gemist?

Dan is er een nieuwe kans om op 27 oktober bij Pauline Dams de Triggerpoint workshop te volgen. 

Pauline is een ervaren yogadocente en zij zal jou meer informatie over triggerpoints geven, waarbij je deze gaat onderzoeken en meer ruimte gaat creëren. Dit doen we onder andere door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen (en een kopje thee).

Datum: Zondag 27 oktober van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga

Klik hier voor meer informatie 

Workshop 13 oktober 2019
Hoe blijf je staan in de chaos?

Een interessante workshop door Mirjam de Boer, eigenaresse van Make you turn. 

Klik hier voor meer informatie
 

Boek jouw yogales in de herfstvakantie

Het lesrooster in de herfstvakantie staat online in Momoyoga (14 oktober t/m 19 oktober 2019). Ik wil je vragen om jouw yogales te boeken, zodat er een matje voor jou gereserveerd is (bij een wekelijkse strippenkaart staat in deze les geen les geboekt).

Klik hier om in te loggen op Momoyoga.


Filmochtend 20 september 2019

Om beter in beeld te brengen wat Yoga in Beweging aanbiedt, kwam cameraman Felix Kruip opnames maken van een yogales en ademtraining.

Dankbaar dat deze groep yogis en yoginis er waren en benieuwd naar het resultaat. 

Zodra het filmpje klaar is, wordt het gedeeld!

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou binnenkort graag weer bij Yoga in Beweging!

Lieve groet &  Namasté

Team Yoga in Beweging ~ Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief juni 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De zon gaat feller schijnen en alles komt nog meer tot bloei. Het element vuur is niet voor niks verbonden met de zomer. Het innerlijk vuur wordt aangewakkerd. Het vuur van de compassie, verbinding en liefde, waarbij het hart centraal staat. Het hart als verbinding met essentie.

Wat is jouw essentie? Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Interessante vragen om eens bij stil te staan tijdens de zomermaanden.

Hieronder vind je informatie over:

 • Zomeryoga bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart nieuwe schooljaar

Zomeryogalessen bij Yoga in Beweging ~ 8 juli t/m 18 augustus
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging en beloven het weer heerlijke yogalessen te worden.

Een mooie gelegenheid om voor een kortere periode yogalessen te volgen, ook wanneer je nog niet bekend bent bij Yoga in Beweging. En neem gerust een vriend of vriendin mee.

Op dit moment is er in vrijwel alle lessen nog plaats!
Dus wacht niet te lang met het boeken van jouw yogalessen via Momoyoga.

 

Nieuwe strippenkaart na de zomervakantie
Op de site vind je de informatie over de nieuwe strippenkaarten. Je kan kiezen voor een periode van een heel schooljaar of een periode tot aan de kerstvakantie.

Bij de strippenkaart van een heel schooljaar is er de mogelijkheid om 5 lessen minder te kopen dan het aantal lesweken. Dit geeft wat meer ruimte om je lessen op te maken.

Momoyoga geblokkeerd!
Wanneer je kiest voor een wekelijkse strippenkaart, wordt jouw vaste yogales geboekt in Momoyoga. Het lesrooster vanaf 19 augustus is daarom op dit moment geblokkeerd en  wordt 19 augustus weer vrijgegeven. Zelf boeken in Momoyoga vanaf 19 augustus lukt dus niet!

Daarom is het verzoek om uiterlijk 10 augustus 2019 jouw strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn. 

Wijziging lesrooster vanaf 19 augustus 2019
De Yin Yang les wordt in het nieuwe rooster Hatha Yin genoemd. Aan de inhoud van de les verandert niks; het is puur een andere benaming. Verdere wijziging:

Maandag 10.30 uur wordt 10 uur.
Maandag 10 uur wordt de Hatha yogales een Mindful Yin les
Dinsdag 10 uur wordt de Hatha yogales een Hatha Yin les

De rest van het lesaanbod blijft gelijk.

 

We wensen jou een heel mooie zomer toe!
Geniet van alle mooie dingen die voorbij komen.  

Lieve groet,

Namasté

Team Yoga in Beweging
Mariëlle, Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief mei 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Lu Jong yogales van Lucy van Os
 • Communicatie buitenyoga Mariënkroon
 • Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?
 • Zomerrooster 8 juli t/m 18 augustus 2019
 • Opbrengst Klimmen tegen MS

Lu Jong yoga ~ docente Lucy van Os
Aanstaande dinsdag (28 mei) zal Lucy haar laatste wekelijkse Lu Jong les geven bij Yoga in Beweging. Dank je wel lieve Lucy voor alle fijne yogalessen die jij hebt gedeeld en jouw liefdevolle aandacht, begeleiding en enthousiasme die wij afgelopen jaren hebben mogen ervaren.

Maar gelukkig is Lucy niet helemaal weg bij Yoga in Beweging. Zij zal haar liefde voor de Tibetaanse yoga delen in de vorm van een workshop op zondag 23 juni om 10 uur.

Kom je ook de verdieping en de helende werking ervaren die Lu Jong brengt?
Lees hier meer over deze workshop en meld je aan.

Vanaf 4 juni zal Margot Appelman wekelijks op dinsdag een Vinyasa Yin Yogales geven van 19.20-20.30 uur.

Communicatie buitenyoga Mariënkroon
De eerste yogales heeft inmiddels buiten plaatsgevonden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Wat een heerlijke plek om yoga te mogen beoefenen!

Belangrijk is om te weten dat de communicatie over WAAR de yogales plaatsvindt in de zomermaanden is gewijzigd. Dit zal NIET worden aangegeven via een pop up op de website (zoals eerder aangegeven), ook zal hierover GEEN bericht worden gestuurd, maar je mag de status van het what’sapp profiel van Judith checken.

Dus zet het volgende nummer in je telefoon 😊 en check bij mooi weer even wat de status aangeeft.

Judith van den Tillaart:06-34233106
Status bij binnenyoga: Yoga in Beweging Vlijmen
Status bij buitenyoga: Mariënkroon Nieuwkuijk Abdijlaan 8
 

De juiste status staat aangegeven:

 • voor de ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • voor de middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • voor de avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wanneer je hierover vragen hebt, stel deze na de yogales bij de docente of stuur een what’sapp bericht.

 

Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?

Hieronder vind je een plattegrond van Mariënkroon (plattegrond kan helaas op deze pagina niet worden getoond. Indien interesse, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl).

Na doorgang van de poort vind je aan de rechterzijde de parkeerplaats, waar jij je auto kan parkeren (op overige plaatsen op het terrein mag niet geparkeerd worden). Fietsen kunnen na doorgang poort aan de rechterzijde worden gestald.

Volg de rode lijn naar achterzijde van het terrein; na het bruggetje zie je aan de rechterzijde op het veld een groene toitetunit. Aan de achterzijde van deze unit staat een box met matjes en blokken. Graag een matje en blok meenemen naar de yogaplaats, die iets verder aan de linkerzijde is.
Tussen 2 stukjes bos door hebben wij een heerlijk rustige plaats om yoga te kunnen beoefenen.

Verder wil ik je vragen om zelf een dekentje, kussentje en/of een flesje water mee te nemen. En eventueel een vest wanneer je lichaam snel afkoelt.

Adres: Abdijlaan 8 (tegenover van Dal automaterialen) Nieuwkuijk 

Yogales zomervakantie
Wil je tijdens de zomervakantie ook yogalessen volgen bij Yoga in Beweging?

Dan staat het lesaanbod in de periode van 8 juli t/m 18 augustus 2019 voor jou klaar in Momoyoga.

Deze lessen kan je boeken met de speciale zomer strippenkaart (6, 5 of 4 yogalessen). Wacht niet te lang met boeken, zodat bij veel belangstelling voor bepaalde avonden het lesaanbod uitgebreid kan worden. 

Opbrengst Klimmen tegen MS
Zondag 19 mei gaf Yoga in Beweging een sponsor yogales in het kader van Klimmen tegen MS. Het was een bijzondere ochtend, waarbij de verbinding en steun voor Tanja voelbaar was.

We wensen Tanja met haar team heel veel succes met het beklimmen van de Mont Ventoux op 10 juni.

Daarbij willen we iedereen bedanken voor de bijdrage die geleverd is. In totaal is er 160 euro gedoneerd, wat ten goede komt aan Klimmen tegen MS.

Yoga in de natuur nieuwsbrief april 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga in Beweging heeft sinds dit voorjaar een nieuwe locatie voor buitenyoga. Wanneer de zon schijnt en de temperatuur goed is, zullen de yogalessen buiten plaatsvinden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Een mooie plek in de natuur, waar je nog rust vindt en de vogeltjes hoort fluiten.

Graag wil ik met jou een aantal praktische zaken delen over ‘yoga in de natuur’.

Locatie
Mariënkroon ~ Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk
We zijn te gast bij Mariënkroon. Ik wil je vragen om je aan de regels van het terrein te houden en de rust die er heerst te respecteren. 

Poort Mariënkroon
Mariënkroon is voor iedereen toegankelijk en hanteert openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00 uur. Buiten deze tijden is de poort gesloten. De docente zal 10 minuten voor aanvang van de les de poort openen. Zodra de les start, wordt de poort weer gesloten.

Kom je met de auto?
Parkeer je auto op de ruime parkeerplaats. Deze bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde.  Op overige plaatsen op het terrein mag NIET geparkeerd worden.

Ben je met de fiets?
Graag je fiets stallen bij het fietsenrek. Het fietsenrek bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde van het grasveld. 

Wat is er aanwezig
Er zijn matjes en blokken voor jou aanwezig. Mocht je gebruik willen maken van een dekentje of een kussentje, dan wil ik je vragen deze zelf mee te nemen. Houd er rekening mee dat het kan afkoelen bij de avondlessen.  

Drinken
Er zal geen thee of water worden aangeboden door Yoga in Beweging op het terrein van Mariënkroon. Tijdens de openingstijden kan je bij de receptie koffie en thee drinken tegen een kleine vergoeding. Voel je vrij om zelf een flesje water mee te brengen.

Toiletten
Je kan gebruik maken van de toiletten bij de receptie. Deze zijn altijd geopend.

Communicatie
Hoe weet jij waar de yogales plaats vindt; op De Akker of bij Mariënkroon?
Via een pop up bericht op de website van Yoga in Beweging staat dit vermeld, dus bij droog en warm weer wil ik je vragen om de site te checken. Dit bericht staat uiterlijk klaar voor;

 • Ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • Middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • Avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wij als docenten verheugen ons om yoga op deze prachtige plek in de natuur met jou te gaan delen!

Maar alles wat in beweging en nieuw is, begint met onderzoeken en ontdekken vanuit een open mind. Voor sommige zal buitenyoga misschien even wennen zijn?
Ik wil je vragen om 2 yogalessen in de natuur te ervaren en open te staan voor de extra dimensie die yoga in de natuur brengt.

Mocht je tegen praktische zaken aanlopen, dan horen we dat graag van je. Hiervoor is altijd gelegenheid na de yogales of stuur een bericht naar Judith@yoga-in-beweging.nl

En wat ons betreft, laat de zon nu maar schijnen!

Namasté, team Yoga in Beweging

Voorjaar nieuwsbrief 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Ademworkshop
 • Workshop Triggerpoint
 • Sponsorochtend; Klimmen tegen MS ~ Yoga & Adem
 • Nieuw! Maandelijks een meditatie avond
 • Overige Workshops bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart Yoga in Beweging
 • Yogales meivakantie
 • Recensies

Ademworkshop 14 april 2019
Een optimale ademhaling zorgt voor fysieke gezondheid, mentale veerkracht en emotionele balans.

Tijdens deze workshop ga jij aan de slag met jouw ademhaling. Je gaat ervaren waar jouw ademhaling op dit moment fysiek zijn weg vindt (ademanalyse) en hoe je deze kan beïnvloeden om ademgebieden verder te openen.

Je ademhalingssysteem wordt hiermee verder geopend en de ademcapaciteit wordt vergroot, wat meer vrijheid geeft. Je zenuwstelsel ontspant zich en je lichaam wordt bevrijd van stress. Niet alleen op fysiek niveau ervaar je meer vrijheid, maar ook mentaal en emotioneel.

Adem is leven! Kom je ook de kracht van de adem ervaren?

Datum: Zondag 14 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten
: 25 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Triggerpoint workshop ~ 7 april 2019
Zondag 7 april geeft Pauline Dams een Triggerpoint workshop bij Yoga in Beweging.

In de workshop leer je meer over triggerpoints, gaan we deze onderzoeken en meer ruimte creëren. Dat doen we oa door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen.

Datum: Zondag 7 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Klimmen tegen MS
19 mei 2019

Deze zondagochtend organiseert Yoga in Beweging een extra lange les Yoga & Adem en sponsort daarmee Tanja met het beklimmen van de Mont Ventoux.

Datum: zondag 19 mei 2019 van 10:00-12:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: donatie ~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar Klimmen tegen MS

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging

Nieuw! Maandelijks een meditatieavond bij Yoga in Beweging
Blij om te kunnen mededelen dat Yoga in Beweging een aantal meditatie avonden aanbiedt op vrijdag onder de liefdevolle begeleiding van Hanneke van ‘t Hoff. Een aantal yogi’s hebben deze avond al mogen ervaren en zijn erg enthousiast

Wacht niet te lang met het boeken van deze avond via Momoyoga (een extraatje voor degene met de wekelijkse strippenkaart). Er zijn hiervoor max 6 plaatsen beschikbaar.

Heb je geen wekelijkse strippenkaart of is deze vol op Momoyoga?
Boek rechtstreeks bij Hanneke van AmorFati tegen een betaling van 15 euro.

Data 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei 2019

Overige workshops bij Yoga in Beweging

 • Yin Adem & Reiki workshop
  zondag 28 april 2019
  Margot & Miranda Maas
  Meer info MarGot Yoga
 • Leef je sensuele vrouw
  zondag 31 maart en 26 mei 2019
  Mirjam den Boer
  Meer info Make you turn
 • Themaworkshop Qi Gong ~ 13 april en 11 mei
  Phili Hoogsteder ~Studio Binnengewoon
 • 4 daagse meditatiecursus ~ 15 & 29 maart, 19 april en 10 mei 2019
  Hanneke op ‘t Hoff ~Amor Fati

Wekelijkse strippenkaart
Heb je een wekelijkse strippenkaart bij Yoga in Beweging, dan wil ik je vragen om op tijd afgemelde lessen weer in te plannen.

Wekelijks staat jouw yogales gepland, maar mocht je verhinderd zijn dan heb je de mogelijkheid om deze op een ander tijdstip in te plannen.

Op dit moment is er volop plaats in de yogalessen, dus maak daarvan gebruik en wacht hiermee niet tot de laatste weken van de strippenkaart.

De strippenkaart is geldig tot aan de zomervakantie (7 juli 2019).

Recensie Yoga in Beweging
Ben jij blij met Yoga in Beweging? 
En heb jij helder wat yoga en/of adem voor jou betekent?

Dan wil ik je vragen om jouw ervaring met mij te delen via de mail om deze vervolgens op de site van Yoga in Beweging te plaatsen.
Dit kan anoniem of met vermelding van jouw voornaam èn met of zonder foto.

Voor inspiratie klik hier voor huidige recensies.
Heb je hierover vragen, stel ze mij gerust.

Mijn dank is groot! 

Najaar nieuwsbrief 2018

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga is volop in beweging. We worden steeds bewuster, waardoor meer mensen de weg naar de yogaschool vinden. Wekelijks yoga beoefenen geeft een moment van rust, ontspanning, zelfinzicht en bewustwording.

Naast de momenten van rust en stilte, staat Yoga in Beweging niet stil.
We blijven groeien en daarom zijn er mooie ontwikkelingen in het nieuwe jaar. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief:

 • Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou
 • Welkom Sandra en Margot bij Yoga in Beweging
 • Uitbreiding lesaanbod 2019; nieuwe lessen!
 • Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?
 • Plan op tijd je ‘inhaalles’
 • Kadoobon decembermaand
 • Diverse workshops bij Yoga in Beweging
 • Interessante verdiepingsdag; filosofie achter de yogahouding

 

Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou

Yoga in Beweging biedt jou een extra les aan in de kerstvakantie. Mocht je nog lessen tegoed hebben op jouw huidige strippenkaart of alvast een les volgen met je nieuwe strippenkaart, voel je welkom in de kerstvakantie!

Meteen een mooie gelegenheid om een yogales te ervaren bij onze nieuwe yogadocenten Margot en Sandra of het jaar af te sluiten met Judith. Wil je hiervan gebruik maken? Boek meteen één yogales via Momoyoga.

En mocht je meerdere yogalessen willen volgen in de kerstvakantie? Dan boek je een 2e of volgende les 2 dagen voor aanvang van de yogales. Zo verdelen we het eerlijk onder elkaar 😉

Lees hier meer over schoolvakanties (onderaan de pagina)

ps. de yogales op 5 januari kan worden geboekt met de nieuwe strippenkaart 2019.
Verder is het online systeem Momoyoga geblokkeerd tot 1 januari 2019 voor het
boeken van yogalessen in het nieuwe jaar.

 

Welkom Sandra en Margot

Yoga in Beweging is blij om te kunnen mededelen dat het team wordt uitgebreid.

Sandra Maas en Margot Appelman komen yogales geven op hun authentieke manier bij Yoga in Beweging.

Nieuwsgierig naar wie zij zijn, welke yogales zij wekelijks gaan geven en naar hun passie? Lees hier meer.

 

Uitbreiding lesaanbod in 2019

De yogalessen worden steeds drukker bezocht. Daarom een uitbreiding van het lesrooster met 3 yogalessen!

Dinsdag 21.00 uur
Mindful Yin, docente Margot Appelman

Donderdag 19.30 uur
Hatha yogales, docente Marielle Scholten

Zaterdag 9.00 uur
Vinyasa Yin yogales, docente Sandra Maas

Let op: lestijden van de huidige lessen op di en do avond zijn aangepast per 7 januari 2019

Klik hier voor het volledige lesrooster in 2019.

 

Waarom een strippenkaart?

Het voordeel van een strippenkaart is dat er voor jou wekelijks een vaste yogales is geboekt, zodat je verzekerd bent van een plaats in jouw favoriete yogales of tijdstip.

Bekijk het nieuwe (uitgebreide) lesrooster vanaf 7 januari 2019 hier.

Mocht jij jouw vaste yogales willen wijzigen, stuur dan een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 31 december 2018

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018 en wil je in 2019 wekelijks yogales blijven volgen bij Yoga in Beweging? Dan staat er een nieuwe strippenkaart 1e helft 2019 voor jou klaar in het online systeem Momoyoga.

Geldigheid strippenkaart 1e helft 2019: 1 januari t/m 7 juli 2019
In totaal 26 lesweken
Strippenkaart 26 yogalessen: 234 euro

Om het boeken van een vaste yogales voor iedereen goed te verwerken, vraag ik jou om uiterlijk 21 december 2018 de strippenkaart te betalen. Log in op Momoyoga en via ‘mijn lesrooster’ staat de strippenkaart vermeld.

Na betaling ontvang je uiterlijk 31 december 2018 een bevestigingsmail en staat jouw wekelijkse yogales (tot aan de zomervakantie) geboekt in Momoyoga. Vanaf 1 januari 2019 wordt het online systeem Momoyoga vrijgegeven om zelf lessen af te melden en te boeken op een ander tijdstip.

Kortom, tot 1 januari kan je zelf geen wijzigingen aanbrengen in het reguliere rooster 2019. Vanaf 1 januari kan je zelf gaan boeken en uitschrijven voor de nieuwe periode.

En bij vragen, stel ze gerust of stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart schooljaar 2018-2019?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 7 juli 2019

Wanneer je gebruik maakt van de strippenkaart schooljaar 2018-2019, dan wordt jouw vaste yogales automatisch geboekt in 2019. Dit is zichtbaar vanaf 1 januari 2019 in Momoyoga.

Mijn verzoek is om de geboekte yogalessen te checken in Momoyoga en meteen uit te schrijven wanneer je verhinderd bent.

Daarbij is het belangrijk om te checken of je tegoed aan yogalessen toereikend is voor de volledige periode tot aan de zomervakantie. Wanneer dit niet het geval is, zijn de lessen in de laatste weken van de geldigheidsperiode niet geboekt.

Wanneer je extra yogalessen wilt bijkopen, kan dit éénmalig per strippenkaart tegen hetzelfde tarief. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur dan een mail met het aantal lessen dat je wenst te kopen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

Wacht hiermee niet te lang, anders heb je kans dat jouw vaste plaats is geboekt door een andere yogi of yogini.

Bij vragen, hoor ik je graag.

 

Plan op tijd je ‘inhaalles’

Bij Yoga in Beweging heb je de mogelijkheid om jouw vaste yogales om te boeken naar een ander tijdstip, wanneer je verhinderd bent. Echter Yoga in Beweging groeit en steeds meer yogalessen zijn volgeboekt met het aantal vaste inschrijvingen.

Een goed teken natuurlijk, maar dit is ook even wennen. Waar je voorheen nog (even snel) in dezelfde week je yogales kon omboeken, wordt dit steeds lastiger.

Dus wanneer je nog lessen tegoed hebt op je strippenkaart, is het aan te raden om op tijd jouw ‘inhaalles’ te gaan boeken. Hoe eerder je op de wachtlijst staat, des te groter de kans dat je wordt ingeschreven (hiervan ontvang je dan een mail tot max. 2 uur voor aanvang van de yogales).

Bij Yoga in Beweging werken we niet alleen aan bewustwording tijdens de yogales, maar dit begint al  vóór de les met het bewust inplannen van ‘jouw yoga-moment’.

 

Nog op zoek naar een origineel kadoo voor de maand december?

Wist je dat Yoga in Beweging kadoobonnen heeft?
Leuk idee wanneer je iemand yogalessen of een ademsessie kadoo wilt doen.

Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

Workshops

Er staan verschillende, interessante workshops gepland in de maand december 2018.

 • 2 december 2018 Leef je Sensuele vrouw
 • 8 december 2018 Themaworkshop Qi Gong (vol)
 • 6 december 2018 Yin, Adem en Reiki

Wil je hierover meer weten?

Kijk op het bord in de theehoek bij Yoga in Beweging of lees hier meer.

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur.
Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Herfst nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Boek jouw yogales in de herfstvakantie
 • 8 weekse training mindfulness kinderen 9-12 jaar
 • Workshop Yin yoga zondag 30 september
 • Workshop Leef je sensuele vrouw
 • Workshop Qi gong
 • workshop dynamischHatha yoga en filosofie

 

Yogales herfstvakantie ~ 15 t/m 19 oktober

Er is een aangepast lesrooster in de week van 15 oktober 2018.

Lessen tijdens schoolvakanties staan niet automatisch voor jou geboekt, omdat het lesrooster afwijkend is. Ik wil je vragen om te kijken welke les in de herfstvakantie jou past en deze zelf te boeken.

Dus mocht jij je nog niet hebben ingeschreven, meld je snel aan via Momoyoga.

 

Uitgebreide informatie over de workshops die gepland staan, vind je hier.

 

8 weekse Mindfulness kinderen 9-12 jaar

Riekie van Pinxteren verzorgt een aandachttraining bij Yoga in Beweging.
Een zeer waardevolle training  waarbij jouw kind leert om meer rust te vinden in de hectiek van alledag.

8 weken op dinsdag  van 17.15-18.15 uur
Vanaf 23 oktober t/m 18 december 2018

Meld je aan via info@praktijkeenzijn.nl

 

Workshop Yin, Adem & Reiki ~ as zondag

Zondag 30 september geven Margot en Miranda een heerlijke workshop ‘De Kunst van het loslaten’.

Het is van 9.30-12 uur en belooft een bijzondere ochtend te worden. Vooral veel yinhoudingen in combinatie met adem en reiki.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus meld je snel aan.

Aanmelden kan bij Margot.appelman@hotmail.com

 

Workshop ‘Leef je sensuele vrouw’!

Mirjam de Boer van Make you turn geeft meerdere workshops in het najaar bij Yoga in Beweging.

Ze gaat samen met jou je vrouwelijke kracht (her)ontdekken. Je leert ‘de kunst’ van het openen en laten stromen van je vrouwelijke energie.

Data;
zaterdag 13 oktober 2018
zondag 18 november 2018
zondag 2 december 2018

Tijd: 10.00-15.30 uur

Meld je aan via info@praktijkoberon.nl

 

Themaworkshop Qi Gong

Phili Hoogsteder geeft een aantal themaworkshops gekoppeld aan het seizoen waarin we zitten.

Op zaterdag 3 november en 8 december van 10-12 uur wordt deze zachte bewegingsvorm yin en yang afgewisseld met theorie. Zo ga je heerlijk ontspannen en goed voorbereid het nieuwe seizoen in.

Meld je aan via hallo@studiobinnengewoon.nl

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur. Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Lente nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief weer veel lentenieuws met informatie over:

 • yogales 2e paasdag
 • nieuwe strippenkaart
 • verbouwing Yoga in Beweging
 • Sponsoractie Klimmen tegen MS; yogales op zondag
 • workshop Yoga en diabetes
 • mindfulness voor kinderen
 • Stiltewandeling met Lucy

Yogales 2e paasdag!
As maandag 2e paasdag is er een dynamische Hatha yogales om 20.00 uur.

Kom je ook?
Aanmelden is niet nodig voor deze les. 

Nieuwe strippenkaart
Heb je een strippenkaart tot aan de meivakantie?
Dan is deze geldig tot en met 20 april.

Informatie over de nieuwe strippenkaart vind je bij korte strippenkaart zomer.

En heb je nog lessen tegoed op de mei strippenkaart, dan kan je ze nog inhalen tot en met 20 april. Ik hoor graag wanneer je komt, dan ligt er een matje voor je klaar.

Verbouwing
Yoga in Beweging gaat verbouwen.
Daarom zijn we gesloten van 23 april t/m 6 mei.

Op 7 mei starten de yogalessen weer in de vernieuwde yogaschool!

Sponsoractie Klimmen tegen MS
Zondag 27 mei 2018 10.00-12.00 uur is er een XL yogales Yin Yang.

Met jouw donatie voor deze les (hoogte bepaal je zelf)  sponsor je Tanja Roosen met Klimmen tegen MS! Geniet van deze extra yogales op zondag en meld je snel aan!
Lees meer…

Workshop Yoga en Diabetes
7 april 10-12.15 uur

Phili Hoogsteder is deskundige op gebied van de vijfelementenleer en heeft veel kennis over de Chinese geneeswijze. Zij deelt haar kennis in deze workshop met praktische handreikingen om stabieler te blijven met je bloedsuikerwaardes.
Lees meer…

Stiltewandeling met Lucy
6 mei  en 26 mei 2018

Zin in yoga in de natuur? Meld je dan aan voor de stiltewandeling bij Lucy.
Lees meer…

 Mindfulness voor kinderen
Dinsdag 17-18 uur

Riekie van Pinxteren geeft een 8 weekse mindfulnesstraining voor kinderen.
Waarom op jonge leeftijd jouw kind al kennis laten maken met mindfulness?
Lees meer…

Bij vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op.
En anders zie ik je graag in één van de yogalessen of workshop.

Mooie paasdagen gewenst!

Warme lentegroet,
Judith

Nieuwsbrief Kerst 2017
Beste Yogi en Yogini,

Nog een week met yogalessen en dan is het alweer kerst. Yoga in Beweging kijkt terug op een mooi en succesvol yogajaar. Veel enthousiaste cursisten hebben de weg naar de yogaschool gevonden met voelbaar de positieve effecten op lichaam en geest.

In 2018 staat er weer veel moois gepland. Hieronder vind je al wat informatie:

 • Nieuwe strippenkaart yogales 2018
 • Korting strippenkaart yogales 2018
 • Uitbreiding Mindful Yin op het rooster
 • Verbouwing Yogaschool
 • Cadeaubon Yoga in Beweging
 • Workshop Yoga Nidra
 • Korting op jouw eerste ademsessie
 • 8 weekse mindfulness training volwassenen
 • 8 weekse aandachttraining kinderen

Nieuwe strippenkaart 2018
2 januari beginnen de lessen weer bij Yoga in Beweging.

Hier vind je informatie over de strippenkaart in 2018. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving definitief.

Vergeet niet je VOOR-EN ACHTERNAAM te vermelden in de omschrijving 😊.

Korting strippenkaart 2018
Voor elk nieuw lid, die jij als huidige cursist aandraagt bij Yoga in Beweging, ontvang je een gratis les. Dus is er iemand die via jouw kennissen/vriendenkring inmiddels yogales volgt bij Yoga in Beweging, dan kan je het bedrag van één les in mindering brengen op het totaal bedrag van de strippenkaart.

Graag even een mail naar judith@yoga-in-beweging.nl met de naam van jouw aangedragen cursist, zodat ik hiervan op de hoogte ben.

Deze korting blijft van kracht. Dank voor jouw mond-op-mondreclame voor Yoga in Beweging.

Uitbreiding Mindful Yin les op het rooster
Yin is in…😊! En dat is niet zonder reden, want deze vorm van yoga werkt op een diepere laag (bindweefsel) wat een positief effect heeft op jouw gezondheid en balans.

Yin is geschikt voor iedereen; voor mensen met klachten, de senioren onder ons. En wanneer je preventief aan je gezondheid wilt werken is Yin een perfecte vorm van yoga.

Daarom wordt de Mindful Yinles uitgebreid op het lesrooster vanaf woensdag 10 januari van 9.00-10.00 uur.

Verbouwing Yogaschool
Om de yogaruimte verder te optimaliseren, zal er een verbouwing in de meivakantie (23 april t/m 4 mei 2018) plaatsvinden. Daarom zijn er geen yogalessen in de meivakantie.

Cadeaubon Yoga in Beweging
Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of een dierbare? Koop een cadeaubon van Yoga in Beweging.
Lees meer over de verschillende decemberacties waarvan je tot en met 31 december 2017 gebruik mag maken.

Workshop Yoga Nidra
De workshop Yoga Nidra, gegeven door Annika Janssen, was afgelopen oktober een succes. Daarom zal deze workshop worden herhaald in januari.

Datum: Zondag 28 januari van 10.30-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging
Kosten: 20 euro

Nieuwsgierig wat Yoga Nidra inhoudt? Lees dan hierover meer.

Voel je welkom! Ook leuk om iemand cadeau te doen.
Aanmelden kan via Annika Janssen. E mail: info@yogaboetiek.nl

Korting op jouw eerste ademsessie
Als huidig cursist ontvang je een korting op je eerste ademsessie. Ben je benieuwd wat een ademsessie voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de ervaringen van anderen.

Ademsessie is individueel en duurt 1,5 uur.
Investering is 75 euro. Voor je eerste sessie betaal je 60 euro.

Aanmelden kan via Judith ~ Yoga in Beweging

8 weekse mindfulness training volwassenen
Wegens succes staat er een nieuwe mindfulness training gepland, gegeven door psychologe en mindfulness coach Sybille Pennings bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang vrijdag 26 januari 2018 van 19.00-21.30 uur.

Aanmelden gaat via Sybille Pennings ~ Mind Matters

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf woensdag 10 januari geeft Riekie van Pinxteren een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang woensdag 10 januari 17.30-18.30 uur.

Aanmelden gaat via Riekie van Pinxteren ~ Praktijk Eenzijn

En tot slot wens ik jou heel mooie feestdagen toe en zie je graag weer vanaf 2 januari in de yogaschool!

Warme groet,
Judith ~Yoga in Beweging

 

Week 34 2017 Nieuwsbrief nieuw seizoen
Nieuwsbrief!

Lieve mensen,

Na een heerlijke vakantie in Catalonië met veel zon, prachtige natuur, rust, ontspanning en niet te vergeten yoga en beweging wil ik graag de nieuwe ontwikkelingen bij Yoga in Beweging met jou delen.

Komende week is de laatste week van het zomerrooster en dan begint het reguliere lesrooster weer. Het nieuwe lesrooster wordt verder uitgebreid (ook met een nieuwe vorm Dru yoga), er komt in oktober een leuke workshop Yoga Nidra, een 8 weekse training mindfulness voor volwassenen en een 8 weekse aandachttraining voor kinderen!

Genoeg voor een nieuwsbrief, waarin je de volgende informatie vindt:

 • Nieuwe strippenkaart
 • Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
 • Extra Mindful Yin les
 • Ademsessie’s
 • Workshop Yoga Nidra
 • Kinderyoga
 • 8 weekse aandachttraining kinderen
 • 8-weekse mindfulness training volwassenen


Nieuwe Strippenkaart

De zomer strippenkaart loopt tot en met 25 augustus en daarna vervallen resterende lessen. Dus maak vóór 25 augustus je lessen op…:) Lees hier voor het zomerrooster.

Nieuwe strippenkaart 2e helft 2017
Vanaf 28 augustus is er een nieuwe strippenkaart, die loopt tot aan de kerstvakantie.

Geldigheid strippenkaart: 28 augustus t/m 22 december 2017 (week 35 t/m 51 2017)
Lesaanbod in week 42 zal aangepast zijn ivm herfstvakantie
In totaal 17 lesweken

Strippenkaart 17 lessen: 127,50 euro
Strippenkaart 16 lessen: 120 euro
Strippenkaart 12 lessen: 102 euro

Strippenkaart 32 lessen: 224 euro (2 keer in de week yoga)

Losse les: 10 euro per uur

Proefles is gratis en vrijblijvend

Lesgeld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL19RABO 0300837550
op naam van J. van den Tillaart
Onder vermelding van je voor-en achternaam en welke les (dag met tijdstip)

Zodra de betaling binnen is, is je inschrijving definitief en reserveer ik een plaats voor jou in de aangegeven les.

Voorwaarden afmelden/inhalen yogales
Wanneer de yogales 24 uur van te voren is afgemeld, kan de les worden ingehaald op een ander tijdstip tijdens de geldigheidsduur van de strippenkaart. Dit graag in overleg met docente.
Wanneer de les binnen 24 uur wordt afgemeld, vervalt de les en bij losse lessen wordt deze in rekening gebracht.

Welkom Riekie
Ik ben blij te kunnen mededelen dat Riekie van Pinxteren les komt geven bij Yoga in Beweging. Riekie is een ervaren yogadocente en breed opgeleid. Ze gaat de Dru yoga en kinderyoga geven. Ook zal ze een workshop ‘aandacht training voor kinderen’ verzorgen. Welkom bij Yoga in Beweging, Riekie!

Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
Sinds 28 augustus kan je bij Yoga in Beweging ook een Dru yogales volgen.

Deze wordt wekelijks gegeven op donderdag van 19.00-20.00 uur gegeven door Riekie van Pinxteren. Een mooie vorm van yoga, waarbij zachte bewegingen worden afgewisseld met krachtige bewegingen.

Lees meer hier over de voordelen en positieve effecten van Dru yoga.

Aanmelden voor deze les  kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Mindful Yin Yoga, extra les
Op donderdag van 13.30-14.30 komt er een extra Mindful Yin yogales op het rooster.
Mindful Yin is geschikt voor iedereen. Ook bij een beperking, lichamelijke klachten of een blessure is mindful Yin aan te raden en zal deze zachte en rustige yogavorm jouw gezondheid en herstel bevorderen.

Lees meer over Mindful Yin op https://yoga-in-beweging.nl/aanbod/mindful-yin/

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Ademsessie; met extra weerstand de winter in!
Tijdens een ademsessie wordt duidelijk hoe jij ademt en waar jouw adem van nature zit: buik, middenrif of borstademhaling. Daarbij wordt er aandacht besteed om dieper en voller te leren ademen.
De pauzes tussen de ademhaling worden weggelaten, waardoor je verbonden gaat ademen. Daarbij laat je de controle los en ga je mee op de flow van de adem, waardoor je meer in het ‘nu’ blijft (meditatief).

Door deze manier van ademen is er sprake van maximale zuurstofopname en worden alle cellen en organen optimaal gevoed. Dit bevordert de gezondheid, waardoor je je fitter en energieker voelt en de weerstand wordt bevorderd.

Wil jij ook je weerstand bevorderen voordat we de winter ingaan?

Als cursist bij Yoga in Beweging kan je gebruik maken van een korting op een eerste ademsessie van 25 euro.

De investering van een ademsessie is dan 50 euro (ipv 75 euro)
Sessie is één op één en duurt 1,5 tot 2 uur

Lees hier meer over ademsessie

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Worshop Yoga Nidra, 6 oktober 2017
Ik ben blij te mogen mededelen dat Annika Janssen een workshop Yoga Nidra bij Yoga in Beweging komt geven. Na een aantal succesvolle workshops elders, komt ze nu naar Vlijmen.
De voordelen van Yoga Nidra
~ Een succesvolle beoefening van Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap!
~ Nidra betekent droom, wie houdt er nou niet van dromen?
~ Ontmoet je ware Zelf -> Wie ben je? -> Wie wil je zijn?
~ Verscherpt je talenten, je creativiteit, je concentratievermogen
~ Yoga Nidra verbetert je nachtrust
~ Deze vorm van yoga is ook heel gemakkelijk thuis te beoefenen

Deze workshop zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 oktober van 19.30-21.00 uur.

Aanmelden kan bij Annika Janssen via info@yogaboetiek.nl of op het inschrijfformulier op het bord in de yogastudio.

Uitgebreidere informatie over deze workshop vind je op Yogaboetiek.

Kinderyoga; wekelijks woensdag 18.30-19.30 uur
Zoals wellicht al bekend, gaat Lieke Buijs een nieuwe uitdaging aan en stopt daarom met het geven van de kinderyogalessen bij Yoga in Beweging. Ik wil Lieke bedanken voor de fijne samenwerking; het was kort, intensief en dynamisch.
Mooi hoe jij op de flow de kinderyogalessen wist op te zetten, Lieke. Ik wens jou heel veel plezier en succes met je nieuwe job en mocht je verlangen naar een ‘zenmoment’; de deur staat altijd voor je open :).

Riekie van Pinxteren gaat de kinderyogalessen (9-12 jaar) geven op woensdag 17.30-18.30 uur. Zij is een ervaren yogadocente, ook op het gebied van kinderyoga.

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Helaas komt de kleuteryogales (4-8 jaar) te vervallen. Ondanks de positieve ervaringen en de dynamiek die er tijdens de kleuteryoga ontstond, hebben we er op dit moment voor gekozen om deze  lessen niet aan te bieden.

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf maandag 25 september start Riekie met een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging. Deze training leert kinderen beter observeren en concentreren, leren ze dingen in zichzelf herkennen en rust bij zichzelf te brengen.

Dit is een 8weekse workshop die op maandag van 17.30-18,20/18.30 uur  wordt gegeven
De workshop is op de volgende data: 25-09, 2-10, 9-10, 23-10, 30-10, 6-11, 13-11 en 20-11.

Voor uitgebreidere informatie over deze workshop, lees meer op Praktijk “Eenzijn“.

Om aan te melden of bij vragen kan je contact opnemen met Riekie van Pinxteren via info@praktijkeenzijn.nl of 06-40617216.

8 weekse mindfulness training volwassenen
Sybille Pennings gaat een zeer interessante 8 weekse mindfulness training geven bij Yoga in Beweging. Hiervoor is er een gratis workshop mindfulness op 16 september om alvast kennis te maken.

Dus wil je meer tools om mindful door het leven te gaan, meld je aan voor de gratis workshop en/of 8 weekse training.

Om aan te melden of voor vragen kan je contact opnemen met Sybille Pennings via info@mind-matters.nu of 06-47886278

Ik hoop jou snel weer te zien bij Yoga in Beweging!

Warme yogagroet,
Judith

ps: En wil jij voortaan deze nieuwsbrief ontvangen, laat het mij dan even weten  via Judith@yoga-in-beweging.nl of contact. Dank je.

Week 25 2017 Nieuwsbrief Zomeryoga
Zomeryoga!

We genieten al een aantal dagen van warm, zomers weer en de yogalessen bij Yoga in Beweging zijn spontaan getransformeerd in Bikram yogalessen…:). Omdat dit toch niet de meest ideale situatie is en yoga in de natuur een extra dimensie geeft, zullen we voortaan bij mooi weer de natuur in gaan.

Met onze blote voeten in het gras, terug in de natuur, één zijn met de natuur.

Locatie
Locatie: Engelenmeer
Het adres is Meerheuvelweg in Den-Bosch (Engelen)
Gratis parkeren en fietsenstalling aanwezig

Er liggen gekleurde yogamatten klaar, dus wellicht heb je mij snel gevonden bij het Engelenmeer. Afhankelijk van de drukte, vindt de yogales plaats in de schaduw vóór het strandpaviljoen (links van de containers). Of een plekje voorbij het strandpaviljoen rechts van speeltuin.

En mocht je het toch niet kunnen vinden, dan kan je uiteraard altijd bellen op 06-34233106.

Er zijn yogamatten aanwezig, echter dit zijn andere matjes dan in de studio en veel dunner. Mocht je liever een eigen matje meenemen, voel je daarin vrij. Na afloop van de les, zorg ik voor thee. Wil je zelf zorgen voor voldoende water?

Communicatie; wel of niet buitenyoga?
Wanneer de yogalessen buiten plaats vinden, dan wordt dit vermeld op de website onder pagina Nieuws. Zie link https://yoga-in-beweging.nl/nieuws/. Verder zal ik dit vermelden op facebook.

Ook wordt er een groepsapp aangemaakt van de les waarvoor jij je hebt aangemeld. Hierop verstuur ik een bericht als extra reminder.  Mocht je een les inhalen op een warme dag, check dan altijd even de site of facebook!  Het zou jammer zijn wanneer je voor een gesloten deur staat en een heerlijke zomeryogales bij het Engelenmeer misloopt ;).

Mocht je een uitdaging hebben qua vervoer, graag even bij mij melden. Dan zoeken we hiervoor een oplossing.

Zomerrooster
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging. Er is een aangepast rooster van 6 weken en dit geldt van 17 juli t/m 25 augustus.

In de bijlage tref je het zomerrooster en deze hangt ook op het bord in de yogastudio (om mee te nemen). Dus vergeet hem niet mee te nemen of uit te printen en op de koelkast te hangen….:).

Strippenkaart
De huidige strippekaart loopt tot en met 14 juli (week 28), dus tot aan de zomervakantie. Mocht je nog lessen willen inhalen, dan heb je hiervoor de mogelijkheid tot en met 14 juli. Na deze datum vervallen de lessen.

De nieuwe strippenkaart is voor een kortere periode, aangezien er tijdens de zomervakantie een beperkter lesaanbod is.

Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 6 lessen of je kiest voor losse lessen.

Wekelijkse strippenkaart
Geldigheid strippenkaart: 17 juli t/m 25 augustus (week 29 t/m 35 2017)

Aantal lesweken 6

Kosten strippenkaart: 45 euro

Losse les
Kosten losse les: 10 euro
Losse lessen worden achteraf in rekening gebracht en hiervan ontvang je eind augustus een mail.

Persoonlijke houdingen
Mocht je in de zomerperiode wat minder vaak naar de yogales komen, dan raad ik je aan om zelf een aantal houdingen te blijven doen. En dan vooral de houdingen waar je nog wat weerstand voelt, want daar is nog werk aan de winkel ;).
Wil je hierbij hulp, kom dan voor of na de les naar me toe. Dan gaan we samen kijken hoe jij je nog verder kunt verdiepen in de yoga.

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust.

Ik wens jou een heel fijne zomer toe met veel yogaplezier!

Lieve groet, Judith

Week 19 2017 Nieuwsbrief
Hoi lieve mensen,      

De meivakantie is weer bijna voorbij. Ik hoop dat jij fijne weken hebt gehad en de yogalessen een beetje hebt gemist :).
Ik heb er in ieder geval weer zin in en kijk ernaar uit om as maandag weer te starten met de lessen. En aangezien er afgelopen weken ook tijd was voor bezinning waaruit weer mooie, nieuwe ideeën zijn ontstaan, volgt hieronder een nieuwsbrief.

Ademsessie met korting

De adem is een belangrijk onderdeel van de yogales. Door het bewust ademen tijdens de houding kunnen we spanningen loslaten en ruimte creëren. Daarom bied ik aan mijn huidige yogacursisten een ademsessie tegen een korting.

Deze sessie is één op één en zal de ademhaling optimaliseren en weer volledig openen (weer terug in de buik, middenrif en borst ademen). Ademen is een prachtige manier om in contact te komen met je lijf en weer volledig te gaan voelen.

De ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur.

Investering  voor een ademsessie 50 euro (ipv 75 euro).

Voorwaarde
Deze aanbieding geldt voor huidige cursisten bij Yoga in Beweging. De korting van 25 euro geldt voor één ademsessie per persoon. Geldig tot en met 20 juli 2017.

Heb je interesse, meld je aan Judith@yoga-in-beweging.nl.

Nieuw: Tibetaanse yoga

Sinds 1 mei biedt Yoga in Beweging op dinsdagavond ook Tibetaanse yoga aan. Op een bijzondere manier ontmoette ik yogadocente Lucy van Os en ik ben erg dankbaar dat zij de lessen komt verzorgen. Zij heeft uit eigen ervaring de positieve effecten van deze yogavorm mogen ervaren en deelt dit graag in de yogales op dinsdagavond om 19.45 uur.

Lu Jong (Tibetaanse yoga) is een meditatie in beweging samen met een bewuste ademhaling. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd en bekwaamheid.

Uitbreiding kinderyoga met little star yoga

Wegens succes gaan we door met de kinderyoga. Lieke en ik zijn onder de indruk over de positieve effecten van een yogales op de kinderen. De kinderen vinden rust tijdens de les en ontspannen zich, wat je terugziet in gedrag en houding.
Niet alleen Lieke en ik zijn enthousiast, ook de kinderen zelf zijn erg positief. Het haalt het mooiste van het kind naar boven.

Daarom breiden we de kinderyoga uit voor kinderen van 4 tot 7 jaar op vrijdag van  13.30-14.15 uur.
De les op woensdag blijf staan en is vol. Yogales voor kinderen van 8-10 jaar om 17.30-18.30 uur.
Bij voldoende aanmeldingen start er een extra les voor kinderen van 8 tot 10 jaar oud op vrijdag van 16.00-17.00 uur.

Een proefles is gratis en vrijblijvend.

Mindful yin

Vanaf as donderdag neem ik de yin yogalessen over van Sanne. Bedankt Sanne voor het geven van deze les en veel succes met je nieuwe lessen.
Mindful yin is een rustige vorm van yoga, waarbij je gedurende lange tijd in één pose blijft. Met mindful yin richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren , waarbij je het dieper gelegen bindweefsel oprekt.

Juist door de rustige vorm van deze yogavorm is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.

Gratis lessen op de volgende strippenkaart

Ik wil jou als trouwe yogacursist vragen om mond op mond reclame te maken voor de yogalessen bij Yoga in Beweging. En dat wil ik graag belonen.

Vanaf nu geldt: meldt zich een nieuwe cursist aan via jouw netwerk, dan krijg je op de eerst volgende strippenkaart een gratis les. Bij 2 nieuwe aanmeldingen, krijg je 2 lessen gratis etc.

Het gaat hier om aanmeldingen met strippenkaart en het geldt ook voor de kinderyoga.

Geef wel even aan wie jij enthousiast hebt gemaakt, dan kan ik het aantal gratis lessen bij de eerstvolgende strippenkaart met jou verrekenen.

Alvast mijn hartelijke dank:).

Komende week

Komende week gaan we de heupen en liezen openen. En vergeet niet je Social Deal voucher te mailen of mee te nemen. Hij kan nog tot en met 12 mei verzilverd worden.

Ik zie jou graag weer komende week in één van de lessen.

Nieuwe periode; weer wekelijks op jouw yogamat

Beste yogi en yogini in Beweging,

Hopelijk heb je een mooie zomer gehad, genoten van het prachtige weer en heb je nu weer zin om jouw dagelijks ritme op te pakken. Afgelopen week zijn alle reguliere yogalessen weer gestart en dit voelde (na 5,5 maand ‘anders’ yoga te hebben aangeboden) weer heerlijk vertrouwd. Fijn om iedereen weer te zien!

Afgelopen zomermaanden hebben we niet stilgezeten en is er volop beweging bij Yoga in Beweging. Graag deel ik dit met jou in deze nieuwsbrief:

 • Weer wekelijks op je yogamat
 • Docenten bij Yoga in Beweging
 • Yogales binnen of yoga in de natuur?
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo
  in 9 stappen naar meer balans in je leven
 • Kinderyoga
 • RIVM richtlijnen

 

Weer wekelijks op jouw yogamat! 
Vanaf 24 augustus zijn alle lessen gestart volgens het uitgebreide lesaanbod bij Yoga in Beweging. Het is fijn om weer wekelijks op jouw yogamat te staan om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en terug in verbinding met jezelf te Zijn. Voelend aanwezig in het hier en nu.

Mocht jij je nog niet hebben ingeschreven voor de wekelijkse yogales of heb je interesse in een proefles, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl om je aan te melden.

 

Docenten bij Yoga in Beweging
Sandra stopt met haar wekelijkse yogales op donderdagavond bij Yoga in Beweging. We zullen haar fijne yogalessen en betrokkenheid gaan missen en wensen haar het allerbeste toe.

Op zoek naar een nieuwe yogadocente, kwam ik in contact met Eline Ebben. Met haar kennis als fysiotherapeute combineert zij de bijzondere (vaak niet tastbare) aspecten van Yin. Dankbaar, dat Eline wekelijks op donderdagavond 20.30 uur de Mindful Yin les gaat geven.

Daarnaast zal Floortje, al bekend als vaste invaldocente, vanaf 9 september de wekelijkse Yin Yang yogales geven op woensdag 10.30 uur. En we verwelkomen Leandra als kinderyogadocente, die vanaf oktober kinderyoga op vrijdagmiddag gaat delen.

Welkom Eline, Floortje en Leandra bij Yoga in Beweging! Ik ben heel blij met dit fijne team aan docenten, waarbij ieder op haar unieke wijze yoga met jou deelt.

Nieuwsgierig naar wat iedere docente te bieden heeft? Kom gerust eens een yogales volgen of lees hier meer over onze docenten.

 

Binnenyoga of yoga in de natuur?
Wanneer de nazomer net zo mooi is als de afgelopen periode, dan zullen de yogalessen buiten worden gegeven op het terrein van Mariënkroon in Nieuwkuijk. Niet alleen omdat buitenyoga heerlijk is, maar ook omdat de buitenlucht en natuur jouw immuunsysteem versterkt.

Buitenyoga geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.30 en 20.50. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Hoe weet je of de yogales binnen of in de natuur is?
Check whatsapp status Judith (06-34233106)

Bij droog weer wil ik je vragen om te checken waar de yogales plaatsvindt. Uiterlijk 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales is op het terrein van Mariënkroon)

Daarom het verzoek om bij mooi weer te checken waar de yogales zal zijn.

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

 

Ademcirkel  ~ Vrijdag 11 september 2020
Ervaar de kracht van je eigen adem

Via verbonden ademen ga jij de kracht en het effect van jouw ademhaling ervaren. Tijdens deze avond gaan we voluit en bewust ademen, waarbij gedachtes tot rust komen, meer energie wordt ervaren en spanning kan worden losgelaten. Na afloop is er meer onspanning en rust (in je hoofd).

Daarnaast gaan we ook de vitale ademhaling doen, wat een boost geeft aan jouw immuunsysteem. Deze is gebaseerd op de Wim Hof Methode.

Vrijdag 11 september 2020 
19:30 – 21:30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  35 euro (voor leden 30 euro) 

In verband met de coronamaatregelen, zijn de groepen kleiner en is deze ademcirkel volgeboekt.
.
Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .
Bij voldoende animo plannen we een nieuwe datum. Klik hier voor meer informatie

 

Ontspannen doe je zo ~ 11 oktober 2020
In 9 stappen naar meer balans in jouw leven!

In deze workshop delen Chantal en Judith hun kennis en reiken jou handvaten aan om in 9 stappen meer balans in je dagelijks leven te creëren.

De kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress hiervan op het lichaam, wordt afgewisseld door ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeneningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige ochtend te worden, waarbij jij met praktische tips naar huis gaat.

Zondag 11 oktober (en 1 november 2020 optioneel) 
9:30-12:00 uur

Orthomoleculair therapeute: Chantal van den Brandt
Yogadocente en Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  30 euro (voor leden 25 euro) 

Er is een wachtlijst voor de workshop op 11 oktober, daarom bieden we een tweede datum van 1 november aan. Bij minimaal 4 deelnemers gaat 1 november door.
.
Klik hier voor meer informatie. Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .

 

Kinderyoga  
Binnenkort kinderyoga bij Yoga in Beweging!

Even mogen ‘Zijn’, dat is wat we kinderen bij Yoga in Beweging willen bieden. Geen verwachtingen of verplichtingen, maar spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Leandra Schoenmakers verzorgt de kinderyogalessen bij yoga in Beweging.

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Wanneer
Reeks van 6 yogalessen staan gepland op:
Vrijdag 30-10, 6-11, 13-11, 27-11, 4-12 en 11-12 2020

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag
Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.15 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 16:30-17:30 uur

Proefles

Een proefles kan gevolgd worden in de herfstvakantie op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober 2020 via Sjors Sportief. Bij interesse voor een proefles, meld je aan via Sjors Sportief.

Wanneer je op een later tijdstip een proefles wenst te volgen of je wilt aanmelden voor de yogalessen vanaf 30 oktober, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl. Klik hier voor meer informatie.

 

Richtlijnen RIVM

En voor de volledigheid deel ik de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.
 • Neem je eigen yogamat, hoofdkussentje en dekentje mee

We kijken ernaar uit om yoga met jou te delen!
Ondanks de 1,5 meter met elkaar in verbinding Zijn.

Mocht je vragen hebben, stel ze ons gerust.
Tot binnenkort weer in de yogales!

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Eline, Floortje, Leandra en Judith

 

Nieuwsbrief Heropening met een nieuw begin!

Beste yogi en yogini in Beweging,

Heel blij dat we per 1 juli de deuren van de yogaschool weer mogen openen en de keuze hebben uit binnen-en buitenyogalessen. Een heropening met een nieuw begin!

Dit betekent  Yoga & Adem volgens het reguliere lesaanbod, maar met coronavoorschriften.

De komende weken gaan we ervaren hoe dit werkt en de beweging, die deze tijd met zich meebrengt, blijven volgen. 

Hieronder vind je informatie over de komende periode met de maatregelen die momenteel gelden.

 • Yogalessen binnen, praktisch geregeld
  Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt!
 • Hygiëne en veiligheid
 • Algemene richtlijnen RIVM
 • Yoga binnen of yoga buiten in de natuur?
  Check voor de les, waar de yogales plaatsvindt
 • Yogalessen zomervakantie ~ 13 juli t/m 23 augustus 2020
 • Momoyoga (extra lessen) en afmelden yogales
 • Eigen yogaspullen
 • Mailberichten; niet ontvangen afgelopen periode?

 

Yoga binnen op 1,5 meter afstand
Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt

Per 1 juli gaat de yogaschool weer open! We hanteren hierbij de coronavoorschriften, die momenteel gelden.

Dit betekent het volgende:

 • Zorg dat je ingeschreven staat voor de yogales in Momoyoga.
 • Neem je eigen yogamat  en verhoging (dekentje of kussentje) mee! Verder het verzoek zo min mogelijk spullen mee te nemen.
 • 15 minuten voor aanvang les is de yogaschool geopend. Op deze manier is er ‘ruimte’ om één voor één binnen te komen. Kom op tijd naar de yogales.
 • We betreden en verlaten de yogaschool één voor één. Dit heeft te maken met de 1,5 meter afstand. Als je uit één huishouden komt, dan kan je wel gelijktijdig binnenkomen.
 • Aangepaste routing; we komen binnen via de (gebruikelijke) ingang en we verlaten de yogaschool via de tuindeuren.
 • Je doet je schoenen uit bij binnenkomst (zoals gebruikelijk) en je legt je matje neer op aanwijzing van de docente. De volgorde is genummerd, zodat we niet onnodig langs elkaar lopen.  
 • Wanneer we gebruik maken van ‘hulpmiddelen’ zoals foamrollers, blokken en triggerpointballen, dan liggen deze schoongemaakt klaar op de plaats waar jij je yogamat neerlegt. Je hoeft dus niet zelf spullen uit de kast te pakken. Deze spullen worden na de les door de docenten schoongemaakt.  
 • Na afloop van de les verlaten we de zaal weer één voor één.
 • Helaas is er geen thee na de les. Neem eventueel een eigen flesje water mee.

Misschien komt het wat ‘streng’ over. Deze aanpassingen zijn er om de1,5 meter afstand te waarborgen, zodat er niet onnodig wordt rondgelopen in de yogaruimte. De komende periode gaan we het ervaren en kijken of dit werkt.

 

Hygiëne & Veiligheid

Persoonlijk
Het is zowel voor de docent als de yogi niet verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. Voel je  uiteraard vrij om deze zelf te gebruiken als je je daar prettig bij voelt.

Ventilatie
Tijdens de yogales staan ramen open, op deze manier is er een natuurlijke ventilatie.

Schoonmaken
De yogaschool, deurklinken, toiletten en andere contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.

Ook hulpmiddelen (blokken, foamrollers en triggerpointballen) die door de yogaschool worden aangeboden, worden door ons schoongemaakt.

 

Richtlijnen RIVM

Wellicht overbodig, maar hierbij nogmaals de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.

 

Waar vindt de yogales plaats?
Check status whatsapp van Judith vanaf 1 juli 2020

De lessen kunnen vanaf 1 juli binnen òf buiten worden gegeven. Dit is afhankelijk van het weer, waarbij een uur voor aanvang van de yogales wordt besloten waar de les plaatsvindt.

Dit geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.50 of 21.00 uur en de maandagochtend 10.00 uur. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Ook in het zomerrooster zijn een aantal lessen altijd binnen! Lees hierover meer bij zomer yogalessen.

Check whatsapp status Judith (06-34233106)
Voor alle overige yogalessen wil ik je vragen om bij droog weer vóór aanvang van de yogales te kijken op de whatsapp status van Judith (telefoonnummer 06-34233106).

Minstens 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales vindt plaats op het terrein bij Mariënkroon)

Dan weet je waar je moet zijn en sta je niet voor een gesloten deur of in de abdijhof!

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

Voor de buitenyoga gelden andere richtlijnen, die reeds eerder per mail zijn verstuurd. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het mij weten.

Yogalessen tijdens zomervakantie
13 juli t/m 23 augustus 2020

De huidige leskaart loopt tot en met 12 juli 2020 en vanaf 13 juli begint het zomerrooster. Hiervoor geldt een apart lesaanbod en naast onze vaste docenten Margot, Sandra en Judith, kan je ook een les volgen bij yogadocente Marjan en Floortje!

Tijdens de zomervakantie geldt een zomerstrippenkaart; klik hier voor meer informatie over deze leskaart. Je kan de leskaart aankopen via Momoyoga en vervolgens zelf boeken.

Alle yogalesses tijdens de zomervakantie (behalve dinsdag) kunnen binnen of buiten plaatsvinden, dus vergeet niet de whatsapp status van Judith (06-34233106) te checken.

Bij veel animo wordt het lesaanbod verder uitgebreid.

Momoyoga Extra lessen

Er staan nog een aantal extra lessen gepland voor de komende 2 weken.
Maandag 29 juni om 19.30 uur is er een Hatha yogales, die buiten zal plaatsvinden.
En we sluiten deze strippenkaart periode af op zaterdag 11 juli om 9 uur met een heerlijke Mindful Yin yogales (binnen of buiten).

Afmelden van jouw yogales

Door de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden, is het aantal plaatsen dat beschikbaar is voor de yogalessen binnen beperkter. Daarom het vriendelijke, doch dringende verzoek om jouw yogales af te melden, wanneer je niet komt!

Mocht je binnen de 2 uur vóór aanvang van de yogales beslissen niet te komen, is afmelden via Momoyoga niet meer mogelijk. Ik wil je dan vragen om een whatsapp bericht te sturen naar Judith 06-34233106, zodat de beschikbaarheid kan worden aangepast.

Op deze manier maak je iemand anders blij met jouw plaats. Dank voor de moeite.

 

Eigen yogaspullen kopen

Regelmatig wordt mij gevraagd waar je yogaspullen kan kopen. Yoga in Beweging heeft zelf positieve ervaringen met Yogashop in Eindhoven.

Mocht je een yogamat willen kopen, dan is het advies om minimaal een dikte van 6 mm aan te houden.

Mailberichten
niet ontvangen afgelopen periode?

In de periode van 18 mei t/m 17 juni zijn er problemen geweest met het versturen van mails, ofwel de verstuurde mails zijn niet bij iedereen bezorgd. Heel vervelend, maar inmiddels is dit opgelost.

Denk je dat je mails hebt gemist en deze alsnog wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar info@yoga-in-beweging.nl. Excuus voor het ongemak.

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou graag weer binnenkort in één van de yogalessen.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief maart 2020

Beste yogi en yogini in Beweging,

Er staan weer bijzondere bonuslessen en interessante workshops gepland bij Yoga in Beweging. Een mooie gelegenheid om naast jouw wekelijkse yogales verdieping te ervaren.  Graag informeren wij jou hierover.

 • Zaterdagochtend Vinyasa Yin door Sandra
 • Bonusles Yin 3.3
 • Bonusles Adem & Meditatie
 • Workshop Ontspannen doe je zo ~ 5 april 2020
 • Ademcirkel ~ 8 mei 2020
 • Sponsor yogales Yin Yang XL ~ 17 mei 2020
 • Yogalessen tijdens meivakantie

 

Vinyasa Yin op zaterdagochtend weer terug op het rooster

Op verzoek, staat de Vinyasa Yin les van Sandra weer op het rooster op zaterdag 9 uur:

 • Zaterdag 7 maart
 • Zaterdag 21 maart
 • Zaterdag 25 april
 • Zaterdag 9 mei
 • Zaterdag 23 mei
 • Zaterdag 6 juni
 • Zaterdag 20 juni
 • Zaterdag 4 juli

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Bonusles Yin 3.3
Zaterdag 11 april om 9 uur

In Yin 3.3 ga je ervaren dat een yinhouding verder gaat dan alleen het rekken van het  bindweefsel. Herhaling maakt dat we gaan herinneren en contact maken met al onze lagen, met alles wat daarin ligt opgeslagen.

We gaan voorbij de materie…

3.3 in dezelfde houding met tussentijds navoelen geeft een bijzondere sensatie!

Kom jij het zelf ervaren?

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart van Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Adem Meditatie les

Kom de kracht en ruimte van jouw ademhaling ervaren in deze bonusles op:

Donderdag 12 maart om 19:20 uur
Vrijdag 26 juni om 19 uur 

Een mooie gelegenheid om jouw ademhaling wat te verruimen, volledig en bewust te ademen, waardoor gedachtes tot rust komen en spanningen worden losgelaten. We ronden het ‘adem’ gedeelte af met een moment van verstilling in de vorm van meditatie.

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart bij Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

Workshop
Ontspannen doe je zo!

Orthomoleculair therapeute ~ Chantal van den Brandt
Judith van den Tillaart ~ yogadocente & ademcoach

5 april 9.30 – 12.00 uur

Chantal en Judith bundelen hun kennis en reiken jou in deze workshop handvaten aan om in 9 stappen meer balans in jouw dagelijks leven te creëren.

De veelzijdige kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress op ons lichaam wordt afgewisseld met ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige workshop te worden die je niet wilt missen!

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via  Momoyoga

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Ademcirkel  
8 mei 2020 19.30-21.30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Vanwege succes wordt er een nieuwe ademcirkel gegeven op vrijdag 8 mei bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in een veilige omgeving onder goede begeleiding belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

Meer informatie over de ademcirkel vind je hier. 

 

Sponsor yogales XL
Klimmen op de Mont Ventoux

Zondag 17 mei 2020 9.30-11.00 uur

Tanja Roosen beklimt samen met haar team dit jaar voor de 3e keer de Mont Ventoux. Om haar te sponsoren, organiseert Yoga in Beweging een Yin Yang XL les, waaraan jij kan deelnemen.

Datum: zondag 17 mei 2020 van 9:30-11:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: vrijwillige bijdrage~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar stichting Eck Roosen.

Deze stichting is opgericht nadat Tanja’s broer afgelopen jaar is overleden aan alvleesklierkanker en stelt zich ten doel fundamenteel onderzoek te steunen naar genezing van alvleesklierkanker.

Meer informatie volgt binnenkort op de site Yoga-in-beweging.nl en Momoyoga.
Mocht je interesse hebben, houd alvast de ochtend van 17 mei vrij in je agenda.

 

Yogalessen tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie is er een afwijkend lesaanbod bij Yoga in Beweging.
Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart staat jouw yogales niet geboekt in de periode van 20 april t/m 3 mei, dus we willen jou vragen om dit zelf te boeken in Momoyoga.

Bij veel animo, zal het lesaanbod worden uitgebreid.

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. Ook bij suggestie’s of als je ideeën hebt, horen wij het graag.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra en Judith

 

Nieuwsbrief januari 2020 Happy New Year

Beste yogi en yogini in Beweging,

We wensen jou veel liefde, warmte en verbinding toe voor 2020 in goede gezondheid! Een onbeschreven jaar, vol mogelijkheden en nieuwe kansen ligt voor ons. Mogelijkheden en nieuwe kansen voor groei en innerlijke ontwikkeling.   

Afgelopen jaren stonden voor mij in het teken van groei op het gebied van ademwerk. Verschillende opleidingen heb ik hiervoor gevolgd en ben hiermee aan de slag gegaan. Zo heb ik zelf  kunnen ervaren wat voor effect adem heeft op ontspanning, emotie’s en innerlijke rust.  

Ik verheug me erop om in 2020 deze verschillende ademtechnieken te gaan delen binnen Yoga in Beweging. Zo staat in februari de eerste ademcirkel gepland en er komt een cursus hartcoherentie (hartritme biofeedback). 

In deze mail vind je verder nog informatie over:

 • Jouw wekelijkse yogales staat geboekt in Momoyoga
 • Mindful Yin Yoga ~ donderdag 13.30 uur
 • Nieuw! Yogales op zondagochend
 • Adem Meditatie les
 • Klankschaal Yin sessie
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo!
 • Lees meer over yoga
 • Gevonden voorwerpen

Jouw wekelijkse yogales bij Yoga in Beweging
As maandag beginnen de yogalessen weer volgens het reguliere rooster bij Yoga in Beweging.

Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart heb je inmiddels een mail ontvangen met de bevestiging, dat jouw yogales geboekt staat in Momoyoga. Mocht je geen mail hebben ontvangen en wel gebruik maken van de wekelijkse strippenkaart, dan hoor ik het graag van je.

Het online momoyoga rooster is inmiddels weer vrijgegeven voor het wijzigen van jouw yogales.
.

Mindful Yin les op donderdag 13.30 uur komt te vervallen
Gezien het minimaal aantal inschrijvingen (met wekelijkse strippenkaart), komt de Mindful Yin yogales op donderdag 13.30 uur in het nieuwe jaar te vervallen. Met deze ‘vrije middag’ creeer ik ruimte om de opgedane kennis en ervaring met ademwerk verder uit te werken om vervolgens te gaan delen.

Er is nog ruimte in de Mindful Yin les op:
Maandag 10.00 uur
Dinsdag 20.50 uur
Woensdag 9.00 uur
Woensdag 19.20 uur (nog 1 plaats vrij)
Donderdag 20.50 uur

Voel je welkom in één van deze lessen en dank voor jouw flexibileit.

Nieuw! Yogales op zondagochtend

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales gegeven om 10 uur bij Yoga in Beweging. Deze les is een combinatieles van Vinyasa/Hatha met Yin, die roulerend gegeven wordt door enthousiaste yogadocenten Sandra, Annet, Floortje en Judith. Lees hier meer over de docenten.

De combinatie van Yang en Yin brengt jou meer in balans. Een heerlijke manier om de zondagochtend te beginnen om vervolgens ontspannen te genieten van alles wat de dag verder brengt.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.
 

Adem Meditatie les
Er is veel belangstelling voor de Adem Meditatie les en daarom zal deze bonusles ook in 2020 worden aangeboden.

Deze ademtraining brengt jou in het moment en tegelijk in een diepere ontspanning wat helpt om beter in de meditatie te komen. Daarnaast vergroten we onze ademcapacitieit, wat positief bijdraagt aan onze gezondheid en we ons fitter en vitaler voelen.

Er staat een Adem Meditatie les gepland op 31 januari en 12 maart 

Klankschaal Yin Sessie 
17 januari 19.00-21.00 uur
Klankschalen ~ Hem Shestra
Mindful Yin Yoga ~ Judith van den Tillaart

De trillingen van de klankschalen en de aandacht tijdens de yinhouding brengen jou in liefdevol contact met een diepere laag in jezelf.

Er zijn nog een paar plaatsjes vrij, dus voel je welkom in deze bijzondere sessie met Hem en Judith. Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

 Ademcirkel  
14 februari 19.30-21.30 uur
Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Op vrijdag 14 februari wordt de eerste ademcirkel gegeven bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in deze veilige omgeving onder goede begeleiding oude belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Een mooier valentijnskadoo kan jij jezelf niet geven.
Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

Workshop ONTSPANNEN DOE JE ZO! 
In 9 stappen naar meer balans in je leven

Zondag 5 april 9.30-12.00 uur
Orthomoleculair therapeut:  Chantal van den Brandt 
Yoga & Adem: Judith van den Tillaart

Een interessante workshop waarbij Chantal en Judith jou in 9 stappen meenemen naar meer balans in je leven.

Uitgebreidere informatie hierover volgt nog. Maar lijkt jou deze workshop interessant en wil je handvaten aangereikt krijgen om beter om te gaan met stress? Zet deze datum alvast in je agenda.

 

Meer weten/lezen over yoga
Wist jij dat de tijdschriften bij Yoga in Beweging zijn bedoeld om mee naar huis te nemen?

Interessant om te lezen om je zo verder te verdiepen in wat yoga nog meer te bieden heeft.
En wellicht heb je vragen? We nodigen jou daarbij uit om deze te stellen, zodat we dit mee kunnen nemen in de yogales.

Zo maak jij jouw yogales nog persoonlijker!

 

Gevonden voorwerpen
Wist je dat er een gevonden voorwerpenbox staat onder de bank
in de theehoek?

Ben je iets kwijt? Kijk gerust of jij dit bij Yoga in Beweging hebt achtergelaten.

We kijken ernaar uit jou weer te  zien bij Yoga in Beweging en hebben veel zin om yoga en adem met jou te delen!

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra, Floortje, Annet en Judith

Nieuwsbrief december 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De feestdagen staan voor de deur en we zijn volop bezig met de voorbereidingen. In deze verkorte nieuwsbrief vind je informatie over:

 • jouw wekelijkse yogales in 2020
 • in termijnen betalen
 • bonuslessen kerstvakantie
 • vanaf januari 2020 Surprise Sunday Yoga

Strippenkaart in 2020

Op Yoga-in-Beweging.nl vind je de informatie over de nieuwe strippenkaart 1e helft 2020 27 lessen, die je online via Momoyoga kan kopen.

En even praktisch…
Ik wil je vragen om uiterlijk 29 december 2019 jouw nieuwe strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Daarom staat Momoyoga op dit moment geblokkeerd!
Het lesrooster in de periode vanaf 6 januari is momenteel geblokkeerd. Deze wordt maandag 6 januari vrijgegeven en dan kan jij jouw ‘inhaal’ lessen gaan boeken.

Heb je een strippenkaart met geldigheid 19 augustus 2019 t/m 12 juli 2020, dan hoef je geen actie te ondernemen en staat jouw vaste yogales weer geboekt vanaf 6 januari 2020. Je ontvangt uiterlijk 6 januari een mail met bevestiging dat jouw yogalessen weer staan geboekt in Momoyoga.

En mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn.

In termijnen betalen

Wanneer je het totaalbedrag van de wekelijkse strippenkaart niet in één keer kan betalen, is er de mogelijkheid om  dit in termijnen te voldoen.

Een betalingsregeling gaat in overleg, dus wanneer jij hiervan gebruik wilt maken, wil ik je vragen om een mail te sturen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

 

Kerstvakantie bij Yoga in Beweging

Vanaf 23 december 2019 t/m 5 januari 2020 zijn er geen reguliere yogalessen in verband met de kerstvakantie.

Maar….
We bieden een aantal bonuslessen aan om het jaar in verbinding af te sluiten en het nieuwe jaar ontspannen te beginnen.

Voel je welkom en meld je aan via Momoyoga (aarzel niet om je op de wachtlijst te zetten)
 

Nieuw! Zondagochtend yogales in 2020

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales om 10 uur gegeven bij Yoga in Beweging.

Deze les wordt een combi van Vinyasa/Hatha met Yin en zal roulerend worden gegeven door Sandra, Annet, Floortje en Judith. Iedere week zal anders zijn en wordt afgestemd op het moment, waarbij jij de zondagochtend met een heerlijke yogales kan beginnen.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.

We wensen jou heel mooie feestdagen toe! Met veel warmte, liefde en in verbinding.

Wanneer je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je en anders tot binnenkort weer in de yogales.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith
Nieuwsbrief najaar 2019

 Beste yogi en yogini in Beweging,

De dagen worden weer korter, buiten wordt het kouder en de herfst laat zich zien. Het jaargetijde waarbij we afscheid nemen van het grote yang van de zomer en de natuur zich voorbereidt op het yin van de winter. Ofwel een periode van het loslaten om weer wat meer in rust en verstilling te komen.  

Graag deel ik naast de reguliere yogalessen, wat het najaar biedt bij Yoga in Beweging. Voel je welkom; de kachel brandt en de thee staat voor jou klaar. 

 • Nieuw; Adem Meditatie les
 • Workshop Triggerpoint
 • Workshop Mirjam de Boer; hoe blijf je staan in de chaos?
 • Yogales in de herfstvakantie
 • Dank voor de filmles

Adem Meditatie les

Waarom een adem meditatie les bij Yoga in Beweging? Wij zijn ons tijdens de yogales toch al bewust van de ademhaling?

Omdat adem onze belangrijkste bron van je levensenergie! We beginnen ons leven ermee en we eindigen ermee; een proces wat onbewust 24/7 doorgaat. Toch leren we maar weinig over ‘”goed ademen”. Door jouw ademhaling actief te gaan trainen, zal jij je energieker en vitaler gaan voelen. 

Tijdens deze les gaan we de adem naar verschillende plaatsen in ons lichaam sturen en worden we ons bewust van de 3 ademhalingsgebieden borst, middenrif en buik. Wanneer de adem volledig vrij door het hele lichaam stroomt, heffen blokkades zich op, ervaren we meer ruimte en geeft dit een gevoel van ruimte en vrijheid.  

Hoe vaker jij je adem traint, hoe ruimer jij gaat ademen!

Data
Vrijdag 25 oktober en 29 november 19.00-20.10 uur

Inschrijven
Via jouw leskaart kan jij je inschrijven op Momoyoga.
En sta je niet ingeschreven bij Yoga in Beweging?
Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl 

Klik hier voor meer informatie

 

Triggerpoint workshop

Heb jij de triggerpoint workshop in april gemist?

Dan is er een nieuwe kans om op 27 oktober bij Pauline Dams de Triggerpoint workshop te volgen. 

Pauline is een ervaren yogadocente en zij zal jou meer informatie over triggerpoints geven, waarbij je deze gaat onderzoeken en meer ruimte gaat creëren. Dit doen we onder andere door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen (en een kopje thee).

Datum: Zondag 27 oktober van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga

Klik hier voor meer informatie 

Workshop 13 oktober 2019
Hoe blijf je staan in de chaos?

Een interessante workshop door Mirjam de Boer, eigenaresse van Make you turn. 

Klik hier voor meer informatie
 

Boek jouw yogales in de herfstvakantie

Het lesrooster in de herfstvakantie staat online in Momoyoga (14 oktober t/m 19 oktober 2019). Ik wil je vragen om jouw yogales te boeken, zodat er een matje voor jou gereserveerd is (bij een wekelijkse strippenkaart staat in deze les geen les geboekt).

Klik hier om in te loggen op Momoyoga.


Filmochtend 20 september 2019

Om beter in beeld te brengen wat Yoga in Beweging aanbiedt, kwam cameraman Felix Kruip opnames maken van een yogales en ademtraining.

Dankbaar dat deze groep yogis en yoginis er waren en benieuwd naar het resultaat. 

Zodra het filmpje klaar is, wordt het gedeeld!

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou binnenkort graag weer bij Yoga in Beweging!

Lieve groet &  Namasté

Team Yoga in Beweging ~ Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief juni 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De zon gaat feller schijnen en alles komt nog meer tot bloei. Het element vuur is niet voor niks verbonden met de zomer. Het innerlijk vuur wordt aangewakkerd. Het vuur van de compassie, verbinding en liefde, waarbij het hart centraal staat. Het hart als verbinding met essentie.

Wat is jouw essentie? Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Interessante vragen om eens bij stil te staan tijdens de zomermaanden.

Hieronder vind je informatie over:

 • Zomeryoga bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart nieuwe schooljaar

Zomeryogalessen bij Yoga in Beweging ~ 8 juli t/m 18 augustus
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging en beloven het weer heerlijke yogalessen te worden.

Een mooie gelegenheid om voor een kortere periode yogalessen te volgen, ook wanneer je nog niet bekend bent bij Yoga in Beweging. En neem gerust een vriend of vriendin mee.

Op dit moment is er in vrijwel alle lessen nog plaats!
Dus wacht niet te lang met het boeken van jouw yogalessen via Momoyoga.

 

Nieuwe strippenkaart na de zomervakantie
Op de site vind je de informatie over de nieuwe strippenkaarten. Je kan kiezen voor een periode van een heel schooljaar of een periode tot aan de kerstvakantie.

Bij de strippenkaart van een heel schooljaar is er de mogelijkheid om 5 lessen minder te kopen dan het aantal lesweken. Dit geeft wat meer ruimte om je lessen op te maken.

Momoyoga geblokkeerd!
Wanneer je kiest voor een wekelijkse strippenkaart, wordt jouw vaste yogales geboekt in Momoyoga. Het lesrooster vanaf 19 augustus is daarom op dit moment geblokkeerd en  wordt 19 augustus weer vrijgegeven. Zelf boeken in Momoyoga vanaf 19 augustus lukt dus niet!

Daarom is het verzoek om uiterlijk 10 augustus 2019 jouw strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn. 

Wijziging lesrooster vanaf 19 augustus 2019
De Yin Yang les wordt in het nieuwe rooster Hatha Yin genoemd. Aan de inhoud van de les verandert niks; het is puur een andere benaming. Verdere wijziging:

Maandag 10.30 uur wordt 10 uur.
Maandag 10 uur wordt de Hatha yogales een Mindful Yin les
Dinsdag 10 uur wordt de Hatha yogales een Hatha Yin les

De rest van het lesaanbod blijft gelijk.

 

We wensen jou een heel mooie zomer toe!
Geniet van alle mooie dingen die voorbij komen.  

Lieve groet,

Namasté

Team Yoga in Beweging
Mariëlle, Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief mei 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Lu Jong yogales van Lucy van Os
 • Communicatie buitenyoga Mariënkroon
 • Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?
 • Zomerrooster 8 juli t/m 18 augustus 2019
 • Opbrengst Klimmen tegen MS

Lu Jong yoga ~ docente Lucy van Os
Aanstaande dinsdag (28 mei) zal Lucy haar laatste wekelijkse Lu Jong les geven bij Yoga in Beweging. Dank je wel lieve Lucy voor alle fijne yogalessen die jij hebt gedeeld en jouw liefdevolle aandacht, begeleiding en enthousiasme die wij afgelopen jaren hebben mogen ervaren.

Maar gelukkig is Lucy niet helemaal weg bij Yoga in Beweging. Zij zal haar liefde voor de Tibetaanse yoga delen in de vorm van een workshop op zondag 23 juni om 10 uur.

Kom je ook de verdieping en de helende werking ervaren die Lu Jong brengt?
Lees hier meer over deze workshop en meld je aan.

Vanaf 4 juni zal Margot Appelman wekelijks op dinsdag een Vinyasa Yin Yogales geven van 19.20-20.30 uur.

Communicatie buitenyoga Mariënkroon
De eerste yogales heeft inmiddels buiten plaatsgevonden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Wat een heerlijke plek om yoga te mogen beoefenen!

Belangrijk is om te weten dat de communicatie over WAAR de yogales plaatsvindt in de zomermaanden is gewijzigd. Dit zal NIET worden aangegeven via een pop up op de website (zoals eerder aangegeven), ook zal hierover GEEN bericht worden gestuurd, maar je mag de status van het what’sapp profiel van Judith checken.

Dus zet het volgende nummer in je telefoon 😊 en check bij mooi weer even wat de status aangeeft.

Judith van den Tillaart:06-34233106
Status bij binnenyoga: Yoga in Beweging Vlijmen
Status bij buitenyoga: Mariënkroon Nieuwkuijk Abdijlaan 8
 

De juiste status staat aangegeven:

 • voor de ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • voor de middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • voor de avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wanneer je hierover vragen hebt, stel deze na de yogales bij de docente of stuur een what’sapp bericht.

 

Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?

Hieronder vind je een plattegrond van Mariënkroon (plattegrond kan helaas op deze pagina niet worden getoond. Indien interesse, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl).

Na doorgang van de poort vind je aan de rechterzijde de parkeerplaats, waar jij je auto kan parkeren (op overige plaatsen op het terrein mag niet geparkeerd worden). Fietsen kunnen na doorgang poort aan de rechterzijde worden gestald.

Volg de rode lijn naar achterzijde van het terrein; na het bruggetje zie je aan de rechterzijde op het veld een groene toitetunit. Aan de achterzijde van deze unit staat een box met matjes en blokken. Graag een matje en blok meenemen naar de yogaplaats, die iets verder aan de linkerzijde is.
Tussen 2 stukjes bos door hebben wij een heerlijk rustige plaats om yoga te kunnen beoefenen.

Verder wil ik je vragen om zelf een dekentje, kussentje en/of een flesje water mee te nemen. En eventueel een vest wanneer je lichaam snel afkoelt.

Adres: Abdijlaan 8 (tegenover van Dal automaterialen) Nieuwkuijk 

Yogales zomervakantie
Wil je tijdens de zomervakantie ook yogalessen volgen bij Yoga in Beweging?

Dan staat het lesaanbod in de periode van 8 juli t/m 18 augustus 2019 voor jou klaar in Momoyoga.

Deze lessen kan je boeken met de speciale zomer strippenkaart (6, 5 of 4 yogalessen). Wacht niet te lang met boeken, zodat bij veel belangstelling voor bepaalde avonden het lesaanbod uitgebreid kan worden. 

Opbrengst Klimmen tegen MS
Zondag 19 mei gaf Yoga in Beweging een sponsor yogales in het kader van Klimmen tegen MS. Het was een bijzondere ochtend, waarbij de verbinding en steun voor Tanja voelbaar was.

We wensen Tanja met haar team heel veel succes met het beklimmen van de Mont Ventoux op 10 juni.

Daarbij willen we iedereen bedanken voor de bijdrage die geleverd is. In totaal is er 160 euro gedoneerd, wat ten goede komt aan Klimmen tegen MS.

Yoga in de natuur nieuwsbrief april 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga in Beweging heeft sinds dit voorjaar een nieuwe locatie voor buitenyoga. Wanneer de zon schijnt en de temperatuur goed is, zullen de yogalessen buiten plaatsvinden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Een mooie plek in de natuur, waar je nog rust vindt en de vogeltjes hoort fluiten.

Graag wil ik met jou een aantal praktische zaken delen over ‘yoga in de natuur’.

Locatie
Mariënkroon ~ Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk
We zijn te gast bij Mariënkroon. Ik wil je vragen om je aan de regels van het terrein te houden en de rust die er heerst te respecteren. 

Poort Mariënkroon
Mariënkroon is voor iedereen toegankelijk en hanteert openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00 uur. Buiten deze tijden is de poort gesloten. De docente zal 10 minuten voor aanvang van de les de poort openen. Zodra de les start, wordt de poort weer gesloten.

Kom je met de auto?
Parkeer je auto op de ruime parkeerplaats. Deze bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde.  Op overige plaatsen op het terrein mag NIET geparkeerd worden.

Ben je met de fiets?
Graag je fiets stallen bij het fietsenrek. Het fietsenrek bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde van het grasveld. 

Wat is er aanwezig
Er zijn matjes en blokken voor jou aanwezig. Mocht je gebruik willen maken van een dekentje of een kussentje, dan wil ik je vragen deze zelf mee te nemen. Houd er rekening mee dat het kan afkoelen bij de avondlessen.  

Drinken
Er zal geen thee of water worden aangeboden door Yoga in Beweging op het terrein van Mariënkroon. Tijdens de openingstijden kan je bij de receptie koffie en thee drinken tegen een kleine vergoeding. Voel je vrij om zelf een flesje water mee te brengen.

Toiletten
Je kan gebruik maken van de toiletten bij de receptie. Deze zijn altijd geopend.

Communicatie
Hoe weet jij waar de yogales plaats vindt; op De Akker of bij Mariënkroon?
Via een pop up bericht op de website van Yoga in Beweging staat dit vermeld, dus bij droog en warm weer wil ik je vragen om de site te checken. Dit bericht staat uiterlijk klaar voor;

 • Ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • Middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • Avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wij als docenten verheugen ons om yoga op deze prachtige plek in de natuur met jou te gaan delen!

Maar alles wat in beweging en nieuw is, begint met onderzoeken en ontdekken vanuit een open mind. Voor sommige zal buitenyoga misschien even wennen zijn?
Ik wil je vragen om 2 yogalessen in de natuur te ervaren en open te staan voor de extra dimensie die yoga in de natuur brengt.

Mocht je tegen praktische zaken aanlopen, dan horen we dat graag van je. Hiervoor is altijd gelegenheid na de yogales of stuur een bericht naar Judith@yoga-in-beweging.nl

En wat ons betreft, laat de zon nu maar schijnen!

Namasté, team Yoga in Beweging

Voorjaar nieuwsbrief 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Ademworkshop
 • Workshop Triggerpoint
 • Sponsorochtend; Klimmen tegen MS ~ Yoga & Adem
 • Nieuw! Maandelijks een meditatie avond
 • Overige Workshops bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart Yoga in Beweging
 • Yogales meivakantie
 • Recensies

Ademworkshop 14 april 2019
Een optimale ademhaling zorgt voor fysieke gezondheid, mentale veerkracht en emotionele balans.

Tijdens deze workshop ga jij aan de slag met jouw ademhaling. Je gaat ervaren waar jouw ademhaling op dit moment fysiek zijn weg vindt (ademanalyse) en hoe je deze kan beïnvloeden om ademgebieden verder te openen.

Je ademhalingssysteem wordt hiermee verder geopend en de ademcapaciteit wordt vergroot, wat meer vrijheid geeft. Je zenuwstelsel ontspant zich en je lichaam wordt bevrijd van stress. Niet alleen op fysiek niveau ervaar je meer vrijheid, maar ook mentaal en emotioneel.

Adem is leven! Kom je ook de kracht van de adem ervaren?

Datum: Zondag 14 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten
: 25 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Triggerpoint workshop ~ 7 april 2019
Zondag 7 april geeft Pauline Dams een Triggerpoint workshop bij Yoga in Beweging.

In de workshop leer je meer over triggerpoints, gaan we deze onderzoeken en meer ruimte creëren. Dat doen we oa door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen.

Datum: Zondag 7 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Klimmen tegen MS
19 mei 2019

Deze zondagochtend organiseert Yoga in Beweging een extra lange les Yoga & Adem en sponsort daarmee Tanja met het beklimmen van de Mont Ventoux.

Datum: zondag 19 mei 2019 van 10:00-12:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: donatie ~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar Klimmen tegen MS

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging

Nieuw! Maandelijks een meditatieavond bij Yoga in Beweging
Blij om te kunnen mededelen dat Yoga in Beweging een aantal meditatie avonden aanbiedt op vrijdag onder de liefdevolle begeleiding van Hanneke van ‘t Hoff. Een aantal yogi’s hebben deze avond al mogen ervaren en zijn erg enthousiast

Wacht niet te lang met het boeken van deze avond via Momoyoga (een extraatje voor degene met de wekelijkse strippenkaart). Er zijn hiervoor max 6 plaatsen beschikbaar.

Heb je geen wekelijkse strippenkaart of is deze vol op Momoyoga?
Boek rechtstreeks bij Hanneke van AmorFati tegen een betaling van 15 euro.

Data 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei 2019

Overige workshops bij Yoga in Beweging

 • Yin Adem & Reiki workshop
  zondag 28 april 2019
  Margot & Miranda Maas
  Meer info MarGot Yoga
 • Leef je sensuele vrouw
  zondag 31 maart en 26 mei 2019
  Mirjam den Boer
  Meer info Make you turn
 • Themaworkshop Qi Gong ~ 13 april en 11 mei
  Phili Hoogsteder ~Studio Binnengewoon
 • 4 daagse meditatiecursus ~ 15 & 29 maart, 19 april en 10 mei 2019
  Hanneke op ‘t Hoff ~Amor Fati

Wekelijkse strippenkaart
Heb je een wekelijkse strippenkaart bij Yoga in Beweging, dan wil ik je vragen om op tijd afgemelde lessen weer in te plannen.

Wekelijks staat jouw yogales gepland, maar mocht je verhinderd zijn dan heb je de mogelijkheid om deze op een ander tijdstip in te plannen.

Op dit moment is er volop plaats in de yogalessen, dus maak daarvan gebruik en wacht hiermee niet tot de laatste weken van de strippenkaart.

De strippenkaart is geldig tot aan de zomervakantie (7 juli 2019).

Recensie Yoga in Beweging
Ben jij blij met Yoga in Beweging? 
En heb jij helder wat yoga en/of adem voor jou betekent?

Dan wil ik je vragen om jouw ervaring met mij te delen via de mail om deze vervolgens op de site van Yoga in Beweging te plaatsen.
Dit kan anoniem of met vermelding van jouw voornaam èn met of zonder foto.

Voor inspiratie klik hier voor huidige recensies.
Heb je hierover vragen, stel ze mij gerust.

Mijn dank is groot! 

Najaar nieuwsbrief 2018

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga is volop in beweging. We worden steeds bewuster, waardoor meer mensen de weg naar de yogaschool vinden. Wekelijks yoga beoefenen geeft een moment van rust, ontspanning, zelfinzicht en bewustwording.

Naast de momenten van rust en stilte, staat Yoga in Beweging niet stil.
We blijven groeien en daarom zijn er mooie ontwikkelingen in het nieuwe jaar. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief:

 • Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou
 • Welkom Sandra en Margot bij Yoga in Beweging
 • Uitbreiding lesaanbod 2019; nieuwe lessen!
 • Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?
 • Plan op tijd je ‘inhaalles’
 • Kadoobon decembermaand
 • Diverse workshops bij Yoga in Beweging
 • Interessante verdiepingsdag; filosofie achter de yogahouding

 

Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou

Yoga in Beweging biedt jou een extra les aan in de kerstvakantie. Mocht je nog lessen tegoed hebben op jouw huidige strippenkaart of alvast een les volgen met je nieuwe strippenkaart, voel je welkom in de kerstvakantie!

Meteen een mooie gelegenheid om een yogales te ervaren bij onze nieuwe yogadocenten Margot en Sandra of het jaar af te sluiten met Judith. Wil je hiervan gebruik maken? Boek meteen één yogales via Momoyoga.

En mocht je meerdere yogalessen willen volgen in de kerstvakantie? Dan boek je een 2e of volgende les 2 dagen voor aanvang van de yogales. Zo verdelen we het eerlijk onder elkaar 😉

Lees hier meer over schoolvakanties (onderaan de pagina)

ps. de yogales op 5 januari kan worden geboekt met de nieuwe strippenkaart 2019.
Verder is het online systeem Momoyoga geblokkeerd tot 1 januari 2019 voor het
boeken van yogalessen in het nieuwe jaar.

 

Welkom Sandra en Margot

Yoga in Beweging is blij om te kunnen mededelen dat het team wordt uitgebreid.

Sandra Maas en Margot Appelman komen yogales geven op hun authentieke manier bij Yoga in Beweging.

Nieuwsgierig naar wie zij zijn, welke yogales zij wekelijks gaan geven en naar hun passie? Lees hier meer.

 

Uitbreiding lesaanbod in 2019

De yogalessen worden steeds drukker bezocht. Daarom een uitbreiding van het lesrooster met 3 yogalessen!

Dinsdag 21.00 uur
Mindful Yin, docente Margot Appelman

Donderdag 19.30 uur
Hatha yogales, docente Marielle Scholten

Zaterdag 9.00 uur
Vinyasa Yin yogales, docente Sandra Maas

Let op: lestijden van de huidige lessen op di en do avond zijn aangepast per 7 januari 2019

Klik hier voor het volledige lesrooster in 2019.

 

Waarom een strippenkaart?

Het voordeel van een strippenkaart is dat er voor jou wekelijks een vaste yogales is geboekt, zodat je verzekerd bent van een plaats in jouw favoriete yogales of tijdstip.

Bekijk het nieuwe (uitgebreide) lesrooster vanaf 7 januari 2019 hier.

Mocht jij jouw vaste yogales willen wijzigen, stuur dan een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 31 december 2018

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018 en wil je in 2019 wekelijks yogales blijven volgen bij Yoga in Beweging? Dan staat er een nieuwe strippenkaart 1e helft 2019 voor jou klaar in het online systeem Momoyoga.

Geldigheid strippenkaart 1e helft 2019: 1 januari t/m 7 juli 2019
In totaal 26 lesweken
Strippenkaart 26 yogalessen: 234 euro

Om het boeken van een vaste yogales voor iedereen goed te verwerken, vraag ik jou om uiterlijk 21 december 2018 de strippenkaart te betalen. Log in op Momoyoga en via ‘mijn lesrooster’ staat de strippenkaart vermeld.

Na betaling ontvang je uiterlijk 31 december 2018 een bevestigingsmail en staat jouw wekelijkse yogales (tot aan de zomervakantie) geboekt in Momoyoga. Vanaf 1 januari 2019 wordt het online systeem Momoyoga vrijgegeven om zelf lessen af te melden en te boeken op een ander tijdstip.

Kortom, tot 1 januari kan je zelf geen wijzigingen aanbrengen in het reguliere rooster 2019. Vanaf 1 januari kan je zelf gaan boeken en uitschrijven voor de nieuwe periode.

En bij vragen, stel ze gerust of stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart schooljaar 2018-2019?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 7 juli 2019

Wanneer je gebruik maakt van de strippenkaart schooljaar 2018-2019, dan wordt jouw vaste yogales automatisch geboekt in 2019. Dit is zichtbaar vanaf 1 januari 2019 in Momoyoga.

Mijn verzoek is om de geboekte yogalessen te checken in Momoyoga en meteen uit te schrijven wanneer je verhinderd bent.

Daarbij is het belangrijk om te checken of je tegoed aan yogalessen toereikend is voor de volledige periode tot aan de zomervakantie. Wanneer dit niet het geval is, zijn de lessen in de laatste weken van de geldigheidsperiode niet geboekt.

Wanneer je extra yogalessen wilt bijkopen, kan dit éénmalig per strippenkaart tegen hetzelfde tarief. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur dan een mail met het aantal lessen dat je wenst te kopen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

Wacht hiermee niet te lang, anders heb je kans dat jouw vaste plaats is geboekt door een andere yogi of yogini.

Bij vragen, hoor ik je graag.

 

Plan op tijd je ‘inhaalles’

Bij Yoga in Beweging heb je de mogelijkheid om jouw vaste yogales om te boeken naar een ander tijdstip, wanneer je verhinderd bent. Echter Yoga in Beweging groeit en steeds meer yogalessen zijn volgeboekt met het aantal vaste inschrijvingen.

Een goed teken natuurlijk, maar dit is ook even wennen. Waar je voorheen nog (even snel) in dezelfde week je yogales kon omboeken, wordt dit steeds lastiger.

Dus wanneer je nog lessen tegoed hebt op je strippenkaart, is het aan te raden om op tijd jouw ‘inhaalles’ te gaan boeken. Hoe eerder je op de wachtlijst staat, des te groter de kans dat je wordt ingeschreven (hiervan ontvang je dan een mail tot max. 2 uur voor aanvang van de yogales).

Bij Yoga in Beweging werken we niet alleen aan bewustwording tijdens de yogales, maar dit begint al  vóór de les met het bewust inplannen van ‘jouw yoga-moment’.

 

Nog op zoek naar een origineel kadoo voor de maand december?

Wist je dat Yoga in Beweging kadoobonnen heeft?
Leuk idee wanneer je iemand yogalessen of een ademsessie kadoo wilt doen.

Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

Workshops

Er staan verschillende, interessante workshops gepland in de maand december 2018.

 • 2 december 2018 Leef je Sensuele vrouw
 • 8 december 2018 Themaworkshop Qi Gong (vol)
 • 6 december 2018 Yin, Adem en Reiki

Wil je hierover meer weten?

Kijk op het bord in de theehoek bij Yoga in Beweging of lees hier meer.

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur.
Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Herfst nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Boek jouw yogales in de herfstvakantie
 • 8 weekse training mindfulness kinderen 9-12 jaar
 • Workshop Yin yoga zondag 30 september
 • Workshop Leef je sensuele vrouw
 • Workshop Qi gong
 • workshop dynamischHatha yoga en filosofie

 

Yogales herfstvakantie ~ 15 t/m 19 oktober

Er is een aangepast lesrooster in de week van 15 oktober 2018.

Lessen tijdens schoolvakanties staan niet automatisch voor jou geboekt, omdat het lesrooster afwijkend is. Ik wil je vragen om te kijken welke les in de herfstvakantie jou past en deze zelf te boeken.

Dus mocht jij je nog niet hebben ingeschreven, meld je snel aan via Momoyoga.

 

Uitgebreide informatie over de workshops die gepland staan, vind je hier.

 

8 weekse Mindfulness kinderen 9-12 jaar

Riekie van Pinxteren verzorgt een aandachttraining bij Yoga in Beweging.
Een zeer waardevolle training  waarbij jouw kind leert om meer rust te vinden in de hectiek van alledag.

8 weken op dinsdag  van 17.15-18.15 uur
Vanaf 23 oktober t/m 18 december 2018

Meld je aan via info@praktijkeenzijn.nl

 

Workshop Yin, Adem & Reiki ~ as zondag

Zondag 30 september geven Margot en Miranda een heerlijke workshop ‘De Kunst van het loslaten’.

Het is van 9.30-12 uur en belooft een bijzondere ochtend te worden. Vooral veel yinhoudingen in combinatie met adem en reiki.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus meld je snel aan.

Aanmelden kan bij Margot.appelman@hotmail.com

 

Workshop ‘Leef je sensuele vrouw’!

Mirjam de Boer van Make you turn geeft meerdere workshops in het najaar bij Yoga in Beweging.

Ze gaat samen met jou je vrouwelijke kracht (her)ontdekken. Je leert ‘de kunst’ van het openen en laten stromen van je vrouwelijke energie.

Data;
zaterdag 13 oktober 2018
zondag 18 november 2018
zondag 2 december 2018

Tijd: 10.00-15.30 uur

Meld je aan via info@praktijkoberon.nl

 

Themaworkshop Qi Gong

Phili Hoogsteder geeft een aantal themaworkshops gekoppeld aan het seizoen waarin we zitten.

Op zaterdag 3 november en 8 december van 10-12 uur wordt deze zachte bewegingsvorm yin en yang afgewisseld met theorie. Zo ga je heerlijk ontspannen en goed voorbereid het nieuwe seizoen in.

Meld je aan via hallo@studiobinnengewoon.nl

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur. Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Lente nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief weer veel lentenieuws met informatie over:

 • yogales 2e paasdag
 • nieuwe strippenkaart
 • verbouwing Yoga in Beweging
 • Sponsoractie Klimmen tegen MS; yogales op zondag
 • workshop Yoga en diabetes
 • mindfulness voor kinderen
 • Stiltewandeling met Lucy

Yogales 2e paasdag!
As maandag 2e paasdag is er een dynamische Hatha yogales om 20.00 uur.

Kom je ook?
Aanmelden is niet nodig voor deze les. 

Nieuwe strippenkaart
Heb je een strippenkaart tot aan de meivakantie?
Dan is deze geldig tot en met 20 april.

Informatie over de nieuwe strippenkaart vind je bij korte strippenkaart zomer.

En heb je nog lessen tegoed op de mei strippenkaart, dan kan je ze nog inhalen tot en met 20 april. Ik hoor graag wanneer je komt, dan ligt er een matje voor je klaar.

Verbouwing
Yoga in Beweging gaat verbouwen.
Daarom zijn we gesloten van 23 april t/m 6 mei.

Op 7 mei starten de yogalessen weer in de vernieuwde yogaschool!

Sponsoractie Klimmen tegen MS
Zondag 27 mei 2018 10.00-12.00 uur is er een XL yogales Yin Yang.

Met jouw donatie voor deze les (hoogte bepaal je zelf)  sponsor je Tanja Roosen met Klimmen tegen MS! Geniet van deze extra yogales op zondag en meld je snel aan!
Lees meer…

Workshop Yoga en Diabetes
7 april 10-12.15 uur

Phili Hoogsteder is deskundige op gebied van de vijfelementenleer en heeft veel kennis over de Chinese geneeswijze. Zij deelt haar kennis in deze workshop met praktische handreikingen om stabieler te blijven met je bloedsuikerwaardes.
Lees meer…

Stiltewandeling met Lucy
6 mei  en 26 mei 2018

Zin in yoga in de natuur? Meld je dan aan voor de stiltewandeling bij Lucy.
Lees meer…

 Mindfulness voor kinderen
Dinsdag 17-18 uur

Riekie van Pinxteren geeft een 8 weekse mindfulnesstraining voor kinderen.
Waarom op jonge leeftijd jouw kind al kennis laten maken met mindfulness?
Lees meer…

Bij vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op.
En anders zie ik je graag in één van de yogalessen of workshop.

Mooie paasdagen gewenst!

Warme lentegroet,
Judith

Nieuwsbrief Kerst 2017
Beste Yogi en Yogini,

Nog een week met yogalessen en dan is het alweer kerst. Yoga in Beweging kijkt terug op een mooi en succesvol yogajaar. Veel enthousiaste cursisten hebben de weg naar de yogaschool gevonden met voelbaar de positieve effecten op lichaam en geest.

In 2018 staat er weer veel moois gepland. Hieronder vind je al wat informatie:

 • Nieuwe strippenkaart yogales 2018
 • Korting strippenkaart yogales 2018
 • Uitbreiding Mindful Yin op het rooster
 • Verbouwing Yogaschool
 • Cadeaubon Yoga in Beweging
 • Workshop Yoga Nidra
 • Korting op jouw eerste ademsessie
 • 8 weekse mindfulness training volwassenen
 • 8 weekse aandachttraining kinderen

Nieuwe strippenkaart 2018
2 januari beginnen de lessen weer bij Yoga in Beweging.

Hier vind je informatie over de strippenkaart in 2018. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving definitief.

Vergeet niet je VOOR-EN ACHTERNAAM te vermelden in de omschrijving 😊.

Korting strippenkaart 2018
Voor elk nieuw lid, die jij als huidige cursist aandraagt bij Yoga in Beweging, ontvang je een gratis les. Dus is er iemand die via jouw kennissen/vriendenkring inmiddels yogales volgt bij Yoga in Beweging, dan kan je het bedrag van één les in mindering brengen op het totaal bedrag van de strippenkaart.

Graag even een mail naar judith@yoga-in-beweging.nl met de naam van jouw aangedragen cursist, zodat ik hiervan op de hoogte ben.

Deze korting blijft van kracht. Dank voor jouw mond-op-mondreclame voor Yoga in Beweging.

Uitbreiding Mindful Yin les op het rooster
Yin is in…😊! En dat is niet zonder reden, want deze vorm van yoga werkt op een diepere laag (bindweefsel) wat een positief effect heeft op jouw gezondheid en balans.

Yin is geschikt voor iedereen; voor mensen met klachten, de senioren onder ons. En wanneer je preventief aan je gezondheid wilt werken is Yin een perfecte vorm van yoga.

Daarom wordt de Mindful Yinles uitgebreid op het lesrooster vanaf woensdag 10 januari van 9.00-10.00 uur.

Verbouwing Yogaschool
Om de yogaruimte verder te optimaliseren, zal er een verbouwing in de meivakantie (23 april t/m 4 mei 2018) plaatsvinden. Daarom zijn er geen yogalessen in de meivakantie.

Cadeaubon Yoga in Beweging
Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of een dierbare? Koop een cadeaubon van Yoga in Beweging.
Lees meer over de verschillende decemberacties waarvan je tot en met 31 december 2017 gebruik mag maken.

Workshop Yoga Nidra
De workshop Yoga Nidra, gegeven door Annika Janssen, was afgelopen oktober een succes. Daarom zal deze workshop worden herhaald in januari.

Datum: Zondag 28 januari van 10.30-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging
Kosten: 20 euro

Nieuwsgierig wat Yoga Nidra inhoudt? Lees dan hierover meer.

Voel je welkom! Ook leuk om iemand cadeau te doen.
Aanmelden kan via Annika Janssen. E mail: info@yogaboetiek.nl

Korting op jouw eerste ademsessie
Als huidig cursist ontvang je een korting op je eerste ademsessie. Ben je benieuwd wat een ademsessie voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de ervaringen van anderen.

Ademsessie is individueel en duurt 1,5 uur.
Investering is 75 euro. Voor je eerste sessie betaal je 60 euro.

Aanmelden kan via Judith ~ Yoga in Beweging

8 weekse mindfulness training volwassenen
Wegens succes staat er een nieuwe mindfulness training gepland, gegeven door psychologe en mindfulness coach Sybille Pennings bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang vrijdag 26 januari 2018 van 19.00-21.30 uur.

Aanmelden gaat via Sybille Pennings ~ Mind Matters

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf woensdag 10 januari geeft Riekie van Pinxteren een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang woensdag 10 januari 17.30-18.30 uur.

Aanmelden gaat via Riekie van Pinxteren ~ Praktijk Eenzijn

En tot slot wens ik jou heel mooie feestdagen toe en zie je graag weer vanaf 2 januari in de yogaschool!

Warme groet,
Judith ~Yoga in Beweging

 

Week 34 2017 Nieuwsbrief nieuw seizoen
Nieuwsbrief!

Lieve mensen,

Na een heerlijke vakantie in Catalonië met veel zon, prachtige natuur, rust, ontspanning en niet te vergeten yoga en beweging wil ik graag de nieuwe ontwikkelingen bij Yoga in Beweging met jou delen.

Komende week is de laatste week van het zomerrooster en dan begint het reguliere lesrooster weer. Het nieuwe lesrooster wordt verder uitgebreid (ook met een nieuwe vorm Dru yoga), er komt in oktober een leuke workshop Yoga Nidra, een 8 weekse training mindfulness voor volwassenen en een 8 weekse aandachttraining voor kinderen!

Genoeg voor een nieuwsbrief, waarin je de volgende informatie vindt:

 • Nieuwe strippenkaart
 • Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
 • Extra Mindful Yin les
 • Ademsessie’s
 • Workshop Yoga Nidra
 • Kinderyoga
 • 8 weekse aandachttraining kinderen
 • 8-weekse mindfulness training volwassenen


Nieuwe Strippenkaart

De zomer strippenkaart loopt tot en met 25 augustus en daarna vervallen resterende lessen. Dus maak vóór 25 augustus je lessen op…:) Lees hier voor het zomerrooster.

Nieuwe strippenkaart 2e helft 2017
Vanaf 28 augustus is er een nieuwe strippenkaart, die loopt tot aan de kerstvakantie.

Geldigheid strippenkaart: 28 augustus t/m 22 december 2017 (week 35 t/m 51 2017)
Lesaanbod in week 42 zal aangepast zijn ivm herfstvakantie
In totaal 17 lesweken

Strippenkaart 17 lessen: 127,50 euro
Strippenkaart 16 lessen: 120 euro
Strippenkaart 12 lessen: 102 euro

Strippenkaart 32 lessen: 224 euro (2 keer in de week yoga)

Losse les: 10 euro per uur

Proefles is gratis en vrijblijvend

Lesgeld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL19RABO 0300837550
op naam van J. van den Tillaart
Onder vermelding van je voor-en achternaam en welke les (dag met tijdstip)

Zodra de betaling binnen is, is je inschrijving definitief en reserveer ik een plaats voor jou in de aangegeven les.

Voorwaarden afmelden/inhalen yogales
Wanneer de yogales 24 uur van te voren is afgemeld, kan de les worden ingehaald op een ander tijdstip tijdens de geldigheidsduur van de strippenkaart. Dit graag in overleg met docente.
Wanneer de les binnen 24 uur wordt afgemeld, vervalt de les en bij losse lessen wordt deze in rekening gebracht.

Welkom Riekie
Ik ben blij te kunnen mededelen dat Riekie van Pinxteren les komt geven bij Yoga in Beweging. Riekie is een ervaren yogadocente en breed opgeleid. Ze gaat de Dru yoga en kinderyoga geven. Ook zal ze een workshop ‘aandacht training voor kinderen’ verzorgen. Welkom bij Yoga in Beweging, Riekie!

Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
Sinds 28 augustus kan je bij Yoga in Beweging ook een Dru yogales volgen.

Deze wordt wekelijks gegeven op donderdag van 19.00-20.00 uur gegeven door Riekie van Pinxteren. Een mooie vorm van yoga, waarbij zachte bewegingen worden afgewisseld met krachtige bewegingen.

Lees meer hier over de voordelen en positieve effecten van Dru yoga.

Aanmelden voor deze les  kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Mindful Yin Yoga, extra les
Op donderdag van 13.30-14.30 komt er een extra Mindful Yin yogales op het rooster.
Mindful Yin is geschikt voor iedereen. Ook bij een beperking, lichamelijke klachten of een blessure is mindful Yin aan te raden en zal deze zachte en rustige yogavorm jouw gezondheid en herstel bevorderen.

Lees meer over Mindful Yin op https://yoga-in-beweging.nl/aanbod/mindful-yin/

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Ademsessie; met extra weerstand de winter in!
Tijdens een ademsessie wordt duidelijk hoe jij ademt en waar jouw adem van nature zit: buik, middenrif of borstademhaling. Daarbij wordt er aandacht besteed om dieper en voller te leren ademen.
De pauzes tussen de ademhaling worden weggelaten, waardoor je verbonden gaat ademen. Daarbij laat je de controle los en ga je mee op de flow van de adem, waardoor je meer in het ‘nu’ blijft (meditatief).

Door deze manier van ademen is er sprake van maximale zuurstofopname en worden alle cellen en organen optimaal gevoed. Dit bevordert de gezondheid, waardoor je je fitter en energieker voelt en de weerstand wordt bevorderd.

Wil jij ook je weerstand bevorderen voordat we de winter ingaan?

Als cursist bij Yoga in Beweging kan je gebruik maken van een korting op een eerste ademsessie van 25 euro.

De investering van een ademsessie is dan 50 euro (ipv 75 euro)
Sessie is één op één en duurt 1,5 tot 2 uur

Lees hier meer over ademsessie

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Worshop Yoga Nidra, 6 oktober 2017
Ik ben blij te mogen mededelen dat Annika Janssen een workshop Yoga Nidra bij Yoga in Beweging komt geven. Na een aantal succesvolle workshops elders, komt ze nu naar Vlijmen.
De voordelen van Yoga Nidra
~ Een succesvolle beoefening van Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap!
~ Nidra betekent droom, wie houdt er nou niet van dromen?
~ Ontmoet je ware Zelf -> Wie ben je? -> Wie wil je zijn?
~ Verscherpt je talenten, je creativiteit, je concentratievermogen
~ Yoga Nidra verbetert je nachtrust
~ Deze vorm van yoga is ook heel gemakkelijk thuis te beoefenen

Deze workshop zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 oktober van 19.30-21.00 uur.

Aanmelden kan bij Annika Janssen via info@yogaboetiek.nl of op het inschrijfformulier op het bord in de yogastudio.

Uitgebreidere informatie over deze workshop vind je op Yogaboetiek.

Kinderyoga; wekelijks woensdag 18.30-19.30 uur
Zoals wellicht al bekend, gaat Lieke Buijs een nieuwe uitdaging aan en stopt daarom met het geven van de kinderyogalessen bij Yoga in Beweging. Ik wil Lieke bedanken voor de fijne samenwerking; het was kort, intensief en dynamisch.
Mooi hoe jij op de flow de kinderyogalessen wist op te zetten, Lieke. Ik wens jou heel veel plezier en succes met je nieuwe job en mocht je verlangen naar een ‘zenmoment’; de deur staat altijd voor je open :).

Riekie van Pinxteren gaat de kinderyogalessen (9-12 jaar) geven op woensdag 17.30-18.30 uur. Zij is een ervaren yogadocente, ook op het gebied van kinderyoga.

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Helaas komt de kleuteryogales (4-8 jaar) te vervallen. Ondanks de positieve ervaringen en de dynamiek die er tijdens de kleuteryoga ontstond, hebben we er op dit moment voor gekozen om deze  lessen niet aan te bieden.

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf maandag 25 september start Riekie met een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging. Deze training leert kinderen beter observeren en concentreren, leren ze dingen in zichzelf herkennen en rust bij zichzelf te brengen.

Dit is een 8weekse workshop die op maandag van 17.30-18,20/18.30 uur  wordt gegeven
De workshop is op de volgende data: 25-09, 2-10, 9-10, 23-10, 30-10, 6-11, 13-11 en 20-11.

Voor uitgebreidere informatie over deze workshop, lees meer op Praktijk “Eenzijn“.

Om aan te melden of bij vragen kan je contact opnemen met Riekie van Pinxteren via info@praktijkeenzijn.nl of 06-40617216.

8 weekse mindfulness training volwassenen
Sybille Pennings gaat een zeer interessante 8 weekse mindfulness training geven bij Yoga in Beweging. Hiervoor is er een gratis workshop mindfulness op 16 september om alvast kennis te maken.

Dus wil je meer tools om mindful door het leven te gaan, meld je aan voor de gratis workshop en/of 8 weekse training.

Om aan te melden of voor vragen kan je contact opnemen met Sybille Pennings via info@mind-matters.nu of 06-47886278

Ik hoop jou snel weer te zien bij Yoga in Beweging!

Warme yogagroet,
Judith

ps: En wil jij voortaan deze nieuwsbrief ontvangen, laat het mij dan even weten  via Judith@yoga-in-beweging.nl of contact. Dank je.

Week 25 2017 Nieuwsbrief Zomeryoga
Zomeryoga!

We genieten al een aantal dagen van warm, zomers weer en de yogalessen bij Yoga in Beweging zijn spontaan getransformeerd in Bikram yogalessen…:). Omdat dit toch niet de meest ideale situatie is en yoga in de natuur een extra dimensie geeft, zullen we voortaan bij mooi weer de natuur in gaan.

Met onze blote voeten in het gras, terug in de natuur, één zijn met de natuur.

Locatie
Locatie: Engelenmeer
Het adres is Meerheuvelweg in Den-Bosch (Engelen)
Gratis parkeren en fietsenstalling aanwezig

Er liggen gekleurde yogamatten klaar, dus wellicht heb je mij snel gevonden bij het Engelenmeer. Afhankelijk van de drukte, vindt de yogales plaats in de schaduw vóór het strandpaviljoen (links van de containers). Of een plekje voorbij het strandpaviljoen rechts van speeltuin.

En mocht je het toch niet kunnen vinden, dan kan je uiteraard altijd bellen op 06-34233106.

Er zijn yogamatten aanwezig, echter dit zijn andere matjes dan in de studio en veel dunner. Mocht je liever een eigen matje meenemen, voel je daarin vrij. Na afloop van de les, zorg ik voor thee. Wil je zelf zorgen voor voldoende water?

Communicatie; wel of niet buitenyoga?
Wanneer de yogalessen buiten plaats vinden, dan wordt dit vermeld op de website onder pagina Nieuws. Zie link https://yoga-in-beweging.nl/nieuws/. Verder zal ik dit vermelden op facebook.

Ook wordt er een groepsapp aangemaakt van de les waarvoor jij je hebt aangemeld. Hierop verstuur ik een bericht als extra reminder.  Mocht je een les inhalen op een warme dag, check dan altijd even de site of facebook!  Het zou jammer zijn wanneer je voor een gesloten deur staat en een heerlijke zomeryogales bij het Engelenmeer misloopt ;).

Mocht je een uitdaging hebben qua vervoer, graag even bij mij melden. Dan zoeken we hiervoor een oplossing.

Zomerrooster
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging. Er is een aangepast rooster van 6 weken en dit geldt van 17 juli t/m 25 augustus.

In de bijlage tref je het zomerrooster en deze hangt ook op het bord in de yogastudio (om mee te nemen). Dus vergeet hem niet mee te nemen of uit te printen en op de koelkast te hangen….:).

Strippenkaart
De huidige strippekaart loopt tot en met 14 juli (week 28), dus tot aan de zomervakantie. Mocht je nog lessen willen inhalen, dan heb je hiervoor de mogelijkheid tot en met 14 juli. Na deze datum vervallen de lessen.

De nieuwe strippenkaart is voor een kortere periode, aangezien er tijdens de zomervakantie een beperkter lesaanbod is.

Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 6 lessen of je kiest voor losse lessen.

Wekelijkse strippenkaart
Geldigheid strippenkaart: 17 juli t/m 25 augustus (week 29 t/m 35 2017)

Aantal lesweken 6

Kosten strippenkaart: 45 euro

Losse les
Kosten losse les: 10 euro
Losse lessen worden achteraf in rekening gebracht en hiervan ontvang je eind augustus een mail.

Persoonlijke houdingen
Mocht je in de zomerperiode wat minder vaak naar de yogales komen, dan raad ik je aan om zelf een aantal houdingen te blijven doen. En dan vooral de houdingen waar je nog wat weerstand voelt, want daar is nog werk aan de winkel ;).
Wil je hierbij hulp, kom dan voor of na de les naar me toe. Dan gaan we samen kijken hoe jij je nog verder kunt verdiepen in de yoga.

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust.

Ik wens jou een heel fijne zomer toe met veel yogaplezier!

Lieve groet, Judith

Week 19 2017 Nieuwsbrief
Hoi lieve mensen,      

De meivakantie is weer bijna voorbij. Ik hoop dat jij fijne weken hebt gehad en de yogalessen een beetje hebt gemist :).
Ik heb er in ieder geval weer zin in en kijk ernaar uit om as maandag weer te starten met de lessen. En aangezien er afgelopen weken ook tijd was voor bezinning waaruit weer mooie, nieuwe ideeën zijn ontstaan, volgt hieronder een nieuwsbrief.

Ademsessie met korting

De adem is een belangrijk onderdeel van de yogales. Door het bewust ademen tijdens de houding kunnen we spanningen loslaten en ruimte creëren. Daarom bied ik aan mijn huidige yogacursisten een ademsessie tegen een korting.

Deze sessie is één op één en zal de ademhaling optimaliseren en weer volledig openen (weer terug in de buik, middenrif en borst ademen). Ademen is een prachtige manier om in contact te komen met je lijf en weer volledig te gaan voelen.

De ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur.

Investering  voor een ademsessie 50 euro (ipv 75 euro).

Voorwaarde
Deze aanbieding geldt voor huidige cursisten bij Yoga in Beweging. De korting van 25 euro geldt voor één ademsessie per persoon. Geldig tot en met 20 juli 2017.

Heb je interesse, meld je aan Judith@yoga-in-beweging.nl.

Nieuw: Tibetaanse yoga

Sinds 1 mei biedt Yoga in Beweging op dinsdagavond ook Tibetaanse yoga aan. Op een bijzondere manier ontmoette ik yogadocente Lucy van Os en ik ben erg dankbaar dat zij de lessen komt verzorgen. Zij heeft uit eigen ervaring de positieve effecten van deze yogavorm mogen ervaren en deelt dit graag in de yogales op dinsdagavond om 19.45 uur.

Lu Jong (Tibetaanse yoga) is een meditatie in beweging samen met een bewuste ademhaling. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd en bekwaamheid.

Uitbreiding kinderyoga met little star yoga

Wegens succes gaan we door met de kinderyoga. Lieke en ik zijn onder de indruk over de positieve effecten van een yogales op de kinderen. De kinderen vinden rust tijdens de les en ontspannen zich, wat je terugziet in gedrag en houding.
Niet alleen Lieke en ik zijn enthousiast, ook de kinderen zelf zijn erg positief. Het haalt het mooiste van het kind naar boven.

Daarom breiden we de kinderyoga uit voor kinderen van 4 tot 7 jaar op vrijdag van  13.30-14.15 uur.
De les op woensdag blijf staan en is vol. Yogales voor kinderen van 8-10 jaar om 17.30-18.30 uur.
Bij voldoende aanmeldingen start er een extra les voor kinderen van 8 tot 10 jaar oud op vrijdag van 16.00-17.00 uur.

Een proefles is gratis en vrijblijvend.

Mindful yin

Vanaf as donderdag neem ik de yin yogalessen over van Sanne. Bedankt Sanne voor het geven van deze les en veel succes met je nieuwe lessen.
Mindful yin is een rustige vorm van yoga, waarbij je gedurende lange tijd in één pose blijft. Met mindful yin richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren , waarbij je het dieper gelegen bindweefsel oprekt.

Juist door de rustige vorm van deze yogavorm is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.

Gratis lessen op de volgende strippenkaart

Ik wil jou als trouwe yogacursist vragen om mond op mond reclame te maken voor de yogalessen bij Yoga in Beweging. En dat wil ik graag belonen.

Vanaf nu geldt: meldt zich een nieuwe cursist aan via jouw netwerk, dan krijg je op de eerst volgende strippenkaart een gratis les. Bij 2 nieuwe aanmeldingen, krijg je 2 lessen gratis etc.

Het gaat hier om aanmeldingen met strippenkaart en het geldt ook voor de kinderyoga.

Geef wel even aan wie jij enthousiast hebt gemaakt, dan kan ik het aantal gratis lessen bij de eerstvolgende strippenkaart met jou verrekenen.

Alvast mijn hartelijke dank:).

Komende week

Komende week gaan we de heupen en liezen openen. En vergeet niet je Social Deal voucher te mailen of mee te nemen. Hij kan nog tot en met 12 mei verzilverd worden.

Ik zie jou graag weer komende week in één van de lessen.

Nieuwe periode; weer wekelijks op jouw yogamat

Beste yogi en yogini in Beweging,

Hopelijk heb je een mooie zomer gehad, genoten van het prachtige weer en heb je nu weer zin om jouw dagelijks ritme op te pakken. Afgelopen week zijn alle reguliere yogalessen weer gestart en dit voelde (na 5,5 maand ‘anders’ yoga te hebben aangeboden) weer heerlijk vertrouwd. Fijn om iedereen weer te zien!

Afgelopen zomermaanden hebben we niet stilgezeten en is er volop beweging bij Yoga in Beweging. Graag deel ik dit met jou in deze nieuwsbrief:

 • Weer wekelijks op je yogamat
 • Docenten bij Yoga in Beweging
 • Yogales binnen of yoga in de natuur?
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo
  in 9 stappen naar meer balans in je leven
 • Kinderyoga
 • RIVM richtlijnen

 

Weer wekelijks op jouw yogamat! 
Vanaf 24 augustus zijn alle lessen gestart volgens het uitgebreide lesaanbod bij Yoga in Beweging. Het is fijn om weer wekelijks op jouw yogamat te staan om los te komen van de dagelijkse beslommeringen en terug in verbinding met jezelf te Zijn. Voelend aanwezig in het hier en nu.

Mocht jij je nog niet hebben ingeschreven voor de wekelijkse yogales of heb je interesse in een proefles, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl om je aan te melden.

 

Docenten bij Yoga in Beweging
Sandra stopt met haar wekelijkse yogales op donderdagavond bij Yoga in Beweging. We zullen haar fijne yogalessen en betrokkenheid gaan missen en wensen haar het allerbeste toe.

Op zoek naar een nieuwe yogadocente, kwam ik in contact met Eline Ebben. Met haar kennis als fysiotherapeute combineert zij de bijzondere (vaak niet tastbare) aspecten van Yin. Dankbaar, dat Eline wekelijks op donderdagavond 20.30 uur de Mindful Yin les gaat geven.

Daarnaast zal Floortje, al bekend als vaste invaldocente, vanaf 9 september de wekelijkse Yin Yang yogales geven op woensdag 10.30 uur. En we verwelkomen Leandra als kinderyogadocente, die vanaf oktober kinderyoga op vrijdagmiddag gaat delen.

Welkom Eline, Floortje en Leandra bij Yoga in Beweging! Ik ben heel blij met dit fijne team aan docenten, waarbij ieder op haar unieke wijze yoga met jou deelt.

Nieuwsgierig naar wat iedere docente te bieden heeft? Kom gerust eens een yogales volgen of lees hier meer over onze docenten.

 

Binnenyoga of yoga in de natuur?
Wanneer de nazomer net zo mooi is als de afgelopen periode, dan zullen de yogalessen buiten worden gegeven op het terrein van Mariënkroon in Nieuwkuijk. Niet alleen omdat buitenyoga heerlijk is, maar ook omdat de buitenlucht en natuur jouw immuunsysteem versterkt.

Buitenyoga geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.30 en 20.50. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Hoe weet je of de yogales binnen of in de natuur is?
Check whatsapp status Judith (06-34233106)

Bij droog weer wil ik je vragen om te checken waar de yogales plaatsvindt. Uiterlijk 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales is op het terrein van Mariënkroon)

Daarom het verzoek om bij mooi weer te checken waar de yogales zal zijn.

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

 

Ademcirkel  ~ Vrijdag 11 september 2020
Ervaar de kracht van je eigen adem

Via verbonden ademen ga jij de kracht en het effect van jouw ademhaling ervaren. Tijdens deze avond gaan we voluit en bewust ademen, waarbij gedachtes tot rust komen, meer energie wordt ervaren en spanning kan worden losgelaten. Na afloop is er meer onspanning en rust (in je hoofd).

Daarnaast gaan we ook de vitale ademhaling doen, wat een boost geeft aan jouw immuunsysteem. Deze is gebaseerd op de Wim Hof Methode.

Vrijdag 11 september 2020 
19:30 – 21:30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  35 euro (voor leden 30 euro) 

In verband met de coronamaatregelen, zijn de groepen kleiner en is deze ademcirkel volgeboekt.
.
Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .
Bij voldoende animo plannen we een nieuwe datum. Klik hier voor meer informatie

 

Ontspannen doe je zo ~ 11 oktober 2020
In 9 stappen naar meer balans in jouw leven!

In deze workshop delen Chantal en Judith hun kennis en reiken jou handvaten aan om in 9 stappen meer balans in je dagelijks leven te creëren.

De kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress hiervan op het lichaam, wordt afgewisseld door ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeneningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige ochtend te worden, waarbij jij met praktische tips naar huis gaat.

Zondag 11 oktober (en 1 november 2020 optioneel) 
9:30-12:00 uur

Orthomoleculair therapeute: Chantal van den Brandt
Yogadocente en Ademcoach: Judith van den Tillaart

Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen

Kosten:  30 euro (voor leden 25 euro) 

Er is een wachtlijst voor de workshop op 11 oktober, daarom bieden we een tweede datum van 1 november aan. Bij minimaal 4 deelnemers gaat 1 november door.
.
Klik hier voor meer informatie. Heb je interesse? Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl .

 

Kinderyoga  
Binnenkort kinderyoga bij Yoga in Beweging!

Even mogen ‘Zijn’, dat is wat we kinderen bij Yoga in Beweging willen bieden. Geen verwachtingen of verplichtingen, maar spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Leandra Schoenmakers verzorgt de kinderyogalessen bij yoga in Beweging.

Voor wie
De lessen worden aangeboden  voor kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen; 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Wanneer
Reeks van 6 yogalessen staan gepland op:
Vrijdag 30-10, 6-11, 13-11, 27-11, 4-12 en 11-12 2020

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag
Leeftijdsgroep 5 t/m 8 jaar: 15.30 – 16.15 uur
Leeftijdsgroep 9 t/m 12 jaar: 16:30-17:30 uur

Proefles

Een proefles kan gevolgd worden in de herfstvakantie op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober 2020 via Sjors Sportief. Bij interesse voor een proefles, meld je aan via Sjors Sportief.

Wanneer je op een later tijdstip een proefles wenst te volgen of je wilt aanmelden voor de yogalessen vanaf 30 oktober, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl. Klik hier voor meer informatie.

 

Richtlijnen RIVM

En voor de volledigheid deel ik de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.
 • Neem je eigen yogamat, hoofdkussentje en dekentje mee

We kijken ernaar uit om yoga met jou te delen!
Ondanks de 1,5 meter met elkaar in verbinding Zijn.

Mocht je vragen hebben, stel ze ons gerust.
Tot binnenkort weer in de yogales!

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Eline, Floortje, Leandra en Judith

 

Nieuwsbrief Heropening met een nieuw begin!

Beste yogi en yogini in Beweging,

Heel blij dat we per 1 juli de deuren van de yogaschool weer mogen openen en de keuze hebben uit binnen-en buitenyogalessen. Een heropening met een nieuw begin!

Dit betekent  Yoga & Adem volgens het reguliere lesaanbod, maar met coronavoorschriften.

De komende weken gaan we ervaren hoe dit werkt en de beweging, die deze tijd met zich meebrengt, blijven volgen. 

Hieronder vind je informatie over de komende periode met de maatregelen die momenteel gelden.

 • Yogalessen binnen, praktisch geregeld
  Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt!
 • Hygiëne en veiligheid
 • Algemene richtlijnen RIVM
 • Yoga binnen of yoga buiten in de natuur?
  Check voor de les, waar de yogales plaatsvindt
 • Yogalessen zomervakantie ~ 13 juli t/m 23 augustus 2020
 • Momoyoga (extra lessen) en afmelden yogales
 • Eigen yogaspullen
 • Mailberichten; niet ontvangen afgelopen periode?

 

Yoga binnen op 1,5 meter afstand
Lees dit goed door voordat je naar de yogales komt

Per 1 juli gaat de yogaschool weer open! We hanteren hierbij de coronavoorschriften, die momenteel gelden.

Dit betekent het volgende:

 • Zorg dat je ingeschreven staat voor de yogales in Momoyoga.
 • Neem je eigen yogamat  en verhoging (dekentje of kussentje) mee! Verder het verzoek zo min mogelijk spullen mee te nemen.
 • 15 minuten voor aanvang les is de yogaschool geopend. Op deze manier is er ‘ruimte’ om één voor één binnen te komen. Kom op tijd naar de yogales.
 • We betreden en verlaten de yogaschool één voor één. Dit heeft te maken met de 1,5 meter afstand. Als je uit één huishouden komt, dan kan je wel gelijktijdig binnenkomen.
 • Aangepaste routing; we komen binnen via de (gebruikelijke) ingang en we verlaten de yogaschool via de tuindeuren.
 • Je doet je schoenen uit bij binnenkomst (zoals gebruikelijk) en je legt je matje neer op aanwijzing van de docente. De volgorde is genummerd, zodat we niet onnodig langs elkaar lopen.  
 • Wanneer we gebruik maken van ‘hulpmiddelen’ zoals foamrollers, blokken en triggerpointballen, dan liggen deze schoongemaakt klaar op de plaats waar jij je yogamat neerlegt. Je hoeft dus niet zelf spullen uit de kast te pakken. Deze spullen worden na de les door de docenten schoongemaakt.  
 • Na afloop van de les verlaten we de zaal weer één voor één.
 • Helaas is er geen thee na de les. Neem eventueel een eigen flesje water mee.

Misschien komt het wat ‘streng’ over. Deze aanpassingen zijn er om de1,5 meter afstand te waarborgen, zodat er niet onnodig wordt rondgelopen in de yogaruimte. De komende periode gaan we het ervaren en kijken of dit werkt.

 

Hygiëne & Veiligheid

Persoonlijk
Het is zowel voor de docent als de yogi niet verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken. Voel je  uiteraard vrij om deze zelf te gebruiken als je je daar prettig bij voelt.

Ventilatie
Tijdens de yogales staan ramen open, op deze manier is er een natuurlijke ventilatie.

Schoonmaken
De yogaschool, deurklinken, toiletten en andere contactoppervlakken worden regelmatig gereinigd.

Ook hulpmiddelen (blokken, foamrollers en triggerpointballen) die door de yogaschool worden aangeboden, worden door ons schoongemaakt.

 

Richtlijnen RIVM

Wellicht overbodig, maar hierbij nogmaals de algemene richtlijnen van RIVM:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de yogaschool.
 • Vermijd zoveel mogelijk het aanraken van je gezicht naar huis.

 

Waar vindt de yogales plaats?
Check status whatsapp van Judith vanaf 1 juli 2020

De lessen kunnen vanaf 1 juli binnen òf buiten worden gegeven. Dit is afhankelijk van het weer, waarbij een uur voor aanvang van de yogales wordt besloten waar de les plaatsvindt.

Dit geldt voor alle yogalessen in het reguliere rooster, behalve de late avondles om 20.50 of 21.00 uur en de maandagochtend 10.00 uur. Deze yogalessen zijn altijd binnen, ongeacht het weer.

Ook in het zomerrooster zijn een aantal lessen altijd binnen! Lees hierover meer bij zomer yogalessen.

Check whatsapp status Judith (06-34233106)
Voor alle overige yogalessen wil ik je vragen om bij droog weer vóór aanvang van de yogales te kijken op de whatsapp status van Judith (telefoonnummer 06-34233106).

Minstens 1 uur voor aanvang van de yogales is de status aangepast naar:
Yoga in Beweging Vlijmen (de yogales vindt plaats op De Akker 34D)
Mariënkroon Nieuwkuijk (de yogales vindt plaats op het terrein bij Mariënkroon)

Dan weet je waar je moet zijn en sta je niet voor een gesloten deur of in de abdijhof!

Is het niet duidelijk hoe je dit ziet op je telefoon, bel of mail mij gerust.

Voor de buitenyoga gelden andere richtlijnen, die reeds eerder per mail zijn verstuurd. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het mij weten.

Yogalessen tijdens zomervakantie
13 juli t/m 23 augustus 2020

De huidige leskaart loopt tot en met 12 juli 2020 en vanaf 13 juli begint het zomerrooster. Hiervoor geldt een apart lesaanbod en naast onze vaste docenten Margot, Sandra en Judith, kan je ook een les volgen bij yogadocente Marjan en Floortje!

Tijdens de zomervakantie geldt een zomerstrippenkaart; klik hier voor meer informatie over deze leskaart. Je kan de leskaart aankopen via Momoyoga en vervolgens zelf boeken.

Alle yogalesses tijdens de zomervakantie (behalve dinsdag) kunnen binnen of buiten plaatsvinden, dus vergeet niet de whatsapp status van Judith (06-34233106) te checken.

Bij veel animo wordt het lesaanbod verder uitgebreid.

Momoyoga Extra lessen

Er staan nog een aantal extra lessen gepland voor de komende 2 weken.
Maandag 29 juni om 19.30 uur is er een Hatha yogales, die buiten zal plaatsvinden.
En we sluiten deze strippenkaart periode af op zaterdag 11 juli om 9 uur met een heerlijke Mindful Yin yogales (binnen of buiten).

Afmelden van jouw yogales

Door de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden, is het aantal plaatsen dat beschikbaar is voor de yogalessen binnen beperkter. Daarom het vriendelijke, doch dringende verzoek om jouw yogales af te melden, wanneer je niet komt!

Mocht je binnen de 2 uur vóór aanvang van de yogales beslissen niet te komen, is afmelden via Momoyoga niet meer mogelijk. Ik wil je dan vragen om een whatsapp bericht te sturen naar Judith 06-34233106, zodat de beschikbaarheid kan worden aangepast.

Op deze manier maak je iemand anders blij met jouw plaats. Dank voor de moeite.

 

Eigen yogaspullen kopen

Regelmatig wordt mij gevraagd waar je yogaspullen kan kopen. Yoga in Beweging heeft zelf positieve ervaringen met Yogashop in Eindhoven.

Mocht je een yogamat willen kopen, dan is het advies om minimaal een dikte van 6 mm aan te houden.

Mailberichten
niet ontvangen afgelopen periode?

In de periode van 18 mei t/m 17 juni zijn er problemen geweest met het versturen van mails, ofwel de verstuurde mails zijn niet bij iedereen bezorgd. Heel vervelend, maar inmiddels is dit opgelost.

Denk je dat je mails hebt gemist en deze alsnog wilt ontvangen, stuur dan een bericht naar info@yoga-in-beweging.nl. Excuus voor het ongemak.

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou graag weer binnenkort in één van de yogalessen.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief maart 2020

Beste yogi en yogini in Beweging,

Er staan weer bijzondere bonuslessen en interessante workshops gepland bij Yoga in Beweging. Een mooie gelegenheid om naast jouw wekelijkse yogales verdieping te ervaren.  Graag informeren wij jou hierover.

 • Zaterdagochtend Vinyasa Yin door Sandra
 • Bonusles Yin 3.3
 • Bonusles Adem & Meditatie
 • Workshop Ontspannen doe je zo ~ 5 april 2020
 • Ademcirkel ~ 8 mei 2020
 • Sponsor yogales Yin Yang XL ~ 17 mei 2020
 • Yogalessen tijdens meivakantie

 

Vinyasa Yin op zaterdagochtend weer terug op het rooster

Op verzoek, staat de Vinyasa Yin les van Sandra weer op het rooster op zaterdag 9 uur:

 • Zaterdag 7 maart
 • Zaterdag 21 maart
 • Zaterdag 25 april
 • Zaterdag 9 mei
 • Zaterdag 23 mei
 • Zaterdag 6 juni
 • Zaterdag 20 juni
 • Zaterdag 4 juli

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Bonusles Yin 3.3
Zaterdag 11 april om 9 uur

In Yin 3.3 ga je ervaren dat een yinhouding verder gaat dan alleen het rekken van het  bindweefsel. Herhaling maakt dat we gaan herinneren en contact maken met al onze lagen, met alles wat daarin ligt opgeslagen.

We gaan voorbij de materie…

3.3 in dezelfde houding met tussentijds navoelen geeft een bijzondere sensatie!

Kom jij het zelf ervaren?

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart van Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

 

Adem Meditatie les

Kom de kracht en ruimte van jouw ademhaling ervaren in deze bonusles op:

Donderdag 12 maart om 19:20 uur
Vrijdag 26 juni om 19 uur 

Een mooie gelegenheid om jouw ademhaling wat te verruimen, volledig en bewust te ademen, waardoor gedachtes tot rust komen en spanningen worden losgelaten. We ronden het ‘adem’ gedeelte af met een moment van verstilling in de vorm van meditatie.

Deze bonusles kan je volgen via jouw huidige leskaart bij Yoga in Beweging of
stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl voor een gratis proefles.

Boek hier jouw yogales in Momoyoga

Workshop
Ontspannen doe je zo!

Orthomoleculair therapeute ~ Chantal van den Brandt
Judith van den Tillaart ~ yogadocente & ademcoach

5 april 9.30 – 12.00 uur

Chantal en Judith bundelen hun kennis en reiken jou in deze workshop handvaten aan om in 9 stappen meer balans in jouw dagelijks leven te creëren.

De veelzijdige kennis die Chantal heeft over voeding en het effect van stress op ons lichaam wordt afgewisseld met ontspannende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen door Judith.

Het belooft een veelzijdige workshop te worden die je niet wilt missen!

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via  Momoyoga

Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Ademcirkel  
8 mei 2020 19.30-21.30 uur

Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Vanwege succes wordt er een nieuwe ademcirkel gegeven op vrijdag 8 mei bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in een veilige omgeving onder goede begeleiding belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

Meer informatie over de ademcirkel vind je hier. 

 

Sponsor yogales XL
Klimmen op de Mont Ventoux

Zondag 17 mei 2020 9.30-11.00 uur

Tanja Roosen beklimt samen met haar team dit jaar voor de 3e keer de Mont Ventoux. Om haar te sponsoren, organiseert Yoga in Beweging een Yin Yang XL les, waaraan jij kan deelnemen.

Datum: zondag 17 mei 2020 van 9:30-11:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: vrijwillige bijdrage~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar stichting Eck Roosen.

Deze stichting is opgericht nadat Tanja’s broer afgelopen jaar is overleden aan alvleesklierkanker en stelt zich ten doel fundamenteel onderzoek te steunen naar genezing van alvleesklierkanker.

Meer informatie volgt binnenkort op de site Yoga-in-beweging.nl en Momoyoga.
Mocht je interesse hebben, houd alvast de ochtend van 17 mei vrij in je agenda.

 

Yogalessen tijdens de meivakantie

Tijdens de meivakantie is er een afwijkend lesaanbod bij Yoga in Beweging.
Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart staat jouw yogales niet geboekt in de periode van 20 april t/m 3 mei, dus we willen jou vragen om dit zelf te boeken in Momoyoga.

Bij veel animo, zal het lesaanbod worden uitgebreid.

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. Ook bij suggestie’s of als je ideeën hebt, horen wij het graag.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra en Judith

 

Nieuwsbrief januari 2020 Happy New Year

Beste yogi en yogini in Beweging,

We wensen jou veel liefde, warmte en verbinding toe voor 2020 in goede gezondheid! Een onbeschreven jaar, vol mogelijkheden en nieuwe kansen ligt voor ons. Mogelijkheden en nieuwe kansen voor groei en innerlijke ontwikkeling.   

Afgelopen jaren stonden voor mij in het teken van groei op het gebied van ademwerk. Verschillende opleidingen heb ik hiervoor gevolgd en ben hiermee aan de slag gegaan. Zo heb ik zelf  kunnen ervaren wat voor effect adem heeft op ontspanning, emotie’s en innerlijke rust.  

Ik verheug me erop om in 2020 deze verschillende ademtechnieken te gaan delen binnen Yoga in Beweging. Zo staat in februari de eerste ademcirkel gepland en er komt een cursus hartcoherentie (hartritme biofeedback). 

In deze mail vind je verder nog informatie over:

 • Jouw wekelijkse yogales staat geboekt in Momoyoga
 • Mindful Yin Yoga ~ donderdag 13.30 uur
 • Nieuw! Yogales op zondagochend
 • Adem Meditatie les
 • Klankschaal Yin sessie
 • Ademcirkel
 • Workshop Ontspannen doe je zo!
 • Lees meer over yoga
 • Gevonden voorwerpen

Jouw wekelijkse yogales bij Yoga in Beweging
As maandag beginnen de yogalessen weer volgens het reguliere rooster bij Yoga in Beweging.

Wanneer je gebruik maakt van de wekelijkse strippenkaart heb je inmiddels een mail ontvangen met de bevestiging, dat jouw yogales geboekt staat in Momoyoga. Mocht je geen mail hebben ontvangen en wel gebruik maken van de wekelijkse strippenkaart, dan hoor ik het graag van je.

Het online momoyoga rooster is inmiddels weer vrijgegeven voor het wijzigen van jouw yogales.
.

Mindful Yin les op donderdag 13.30 uur komt te vervallen
Gezien het minimaal aantal inschrijvingen (met wekelijkse strippenkaart), komt de Mindful Yin yogales op donderdag 13.30 uur in het nieuwe jaar te vervallen. Met deze ‘vrije middag’ creeer ik ruimte om de opgedane kennis en ervaring met ademwerk verder uit te werken om vervolgens te gaan delen.

Er is nog ruimte in de Mindful Yin les op:
Maandag 10.00 uur
Dinsdag 20.50 uur
Woensdag 9.00 uur
Woensdag 19.20 uur (nog 1 plaats vrij)
Donderdag 20.50 uur

Voel je welkom in één van deze lessen en dank voor jouw flexibileit.

Nieuw! Yogales op zondagochtend

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales gegeven om 10 uur bij Yoga in Beweging. Deze les is een combinatieles van Vinyasa/Hatha met Yin, die roulerend gegeven wordt door enthousiaste yogadocenten Sandra, Annet, Floortje en Judith. Lees hier meer over de docenten.

De combinatie van Yang en Yin brengt jou meer in balans. Een heerlijke manier om de zondagochtend te beginnen om vervolgens ontspannen te genieten van alles wat de dag verder brengt.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.
 

Adem Meditatie les
Er is veel belangstelling voor de Adem Meditatie les en daarom zal deze bonusles ook in 2020 worden aangeboden.

Deze ademtraining brengt jou in het moment en tegelijk in een diepere ontspanning wat helpt om beter in de meditatie te komen. Daarnaast vergroten we onze ademcapacitieit, wat positief bijdraagt aan onze gezondheid en we ons fitter en vitaler voelen.

Er staat een Adem Meditatie les gepland op 31 januari en 12 maart 

Klankschaal Yin Sessie 
17 januari 19.00-21.00 uur
Klankschalen ~ Hem Shestra
Mindful Yin Yoga ~ Judith van den Tillaart

De trillingen van de klankschalen en de aandacht tijdens de yinhouding brengen jou in liefdevol contact met een diepere laag in jezelf.

Er zijn nog een paar plaatsjes vrij, dus voel je welkom in deze bijzondere sessie met Hem en Judith. Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

 Ademcirkel  
14 februari 19.30-21.30 uur
Ademcoach: Judith van den Tillaart
Ademcoach: Marisca Hakvoort

Op vrijdag 14 februari wordt de eerste ademcirkel gegeven bij Yoga in Beweging!

Tijdens deze bijzondere avond gaan we verbonden ademen en ga jij de kracht van de adem ervaren. Verbonden Ademen werkt op diepere lagen door en werkt bevrijdend.

Dus wil jij in deze veilige omgeving onder goede begeleiding oude belemmeringen en patronen doorbreken en de ruimte en ontspanning hiervan ervaren?

Een mooier valentijnskadoo kan jij jezelf niet geven.
Meld je aan via Judith@yoga-in-beweging.nl of via Momoyoga.

 

Workshop ONTSPANNEN DOE JE ZO! 
In 9 stappen naar meer balans in je leven

Zondag 5 april 9.30-12.00 uur
Orthomoleculair therapeut:  Chantal van den Brandt 
Yoga & Adem: Judith van den Tillaart

Een interessante workshop waarbij Chantal en Judith jou in 9 stappen meenemen naar meer balans in je leven.

Uitgebreidere informatie hierover volgt nog. Maar lijkt jou deze workshop interessant en wil je handvaten aangereikt krijgen om beter om te gaan met stress? Zet deze datum alvast in je agenda.

 

Meer weten/lezen over yoga
Wist jij dat de tijdschriften bij Yoga in Beweging zijn bedoeld om mee naar huis te nemen?

Interessant om te lezen om je zo verder te verdiepen in wat yoga nog meer te bieden heeft.
En wellicht heb je vragen? We nodigen jou daarbij uit om deze te stellen, zodat we dit mee kunnen nemen in de yogales.

Zo maak jij jouw yogales nog persoonlijker!

 

Gevonden voorwerpen
Wist je dat er een gevonden voorwerpenbox staat onder de bank
in de theehoek?

Ben je iets kwijt? Kijk gerust of jij dit bij Yoga in Beweging hebt achtergelaten.

We kijken ernaar uit jou weer te  zien bij Yoga in Beweging en hebben veel zin om yoga en adem met jou te delen!

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging
Margot, Sandra, Floortje, Annet en Judith

Nieuwsbrief december 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De feestdagen staan voor de deur en we zijn volop bezig met de voorbereidingen. In deze verkorte nieuwsbrief vind je informatie over:

 • jouw wekelijkse yogales in 2020
 • in termijnen betalen
 • bonuslessen kerstvakantie
 • vanaf januari 2020 Surprise Sunday Yoga

Strippenkaart in 2020

Op Yoga-in-Beweging.nl vind je de informatie over de nieuwe strippenkaart 1e helft 2020 27 lessen, die je online via Momoyoga kan kopen.

En even praktisch…
Ik wil je vragen om uiterlijk 29 december 2019 jouw nieuwe strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Daarom staat Momoyoga op dit moment geblokkeerd!
Het lesrooster in de periode vanaf 6 januari is momenteel geblokkeerd. Deze wordt maandag 6 januari vrijgegeven en dan kan jij jouw ‘inhaal’ lessen gaan boeken.

Heb je een strippenkaart met geldigheid 19 augustus 2019 t/m 12 juli 2020, dan hoef je geen actie te ondernemen en staat jouw vaste yogales weer geboekt vanaf 6 januari 2020. Je ontvangt uiterlijk 6 januari een mail met bevestiging dat jouw yogalessen weer staan geboekt in Momoyoga.

En mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn.

In termijnen betalen

Wanneer je het totaalbedrag van de wekelijkse strippenkaart niet in één keer kan betalen, is er de mogelijkheid om  dit in termijnen te voldoen.

Een betalingsregeling gaat in overleg, dus wanneer jij hiervan gebruik wilt maken, wil ik je vragen om een mail te sturen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

 

Kerstvakantie bij Yoga in Beweging

Vanaf 23 december 2019 t/m 5 januari 2020 zijn er geen reguliere yogalessen in verband met de kerstvakantie.

Maar….
We bieden een aantal bonuslessen aan om het jaar in verbinding af te sluiten en het nieuwe jaar ontspannen te beginnen.

Voel je welkom en meld je aan via Momoyoga (aarzel niet om je op de wachtlijst te zetten)
 

Nieuw! Zondagochtend yogales in 2020

Vanaf januari 2020 wordt er een Surprise Sunday Yogales om 10 uur gegeven bij Yoga in Beweging.

Deze les wordt een combi van Vinyasa/Hatha met Yin en zal roulerend worden gegeven door Sandra, Annet, Floortje en Judith. Iedere week zal anders zijn en wordt afgestemd op het moment, waarbij jij de zondagochtend met een heerlijke yogales kan beginnen.

Hiermee komt de zaterdagochtend les te vervallen.

We wensen jou heel mooie feestdagen toe! Met veel warmte, liefde en in verbinding.

Wanneer je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je en anders tot binnenkort weer in de yogales.

Lieve groet &  Namasté,

Team Yoga in Beweging

Margot, Sandra en Judith
Nieuwsbrief najaar 2019

 Beste yogi en yogini in Beweging,

De dagen worden weer korter, buiten wordt het kouder en de herfst laat zich zien. Het jaargetijde waarbij we afscheid nemen van het grote yang van de zomer en de natuur zich voorbereidt op het yin van de winter. Ofwel een periode van het loslaten om weer wat meer in rust en verstilling te komen.  

Graag deel ik naast de reguliere yogalessen, wat het najaar biedt bij Yoga in Beweging. Voel je welkom; de kachel brandt en de thee staat voor jou klaar. 

 • Nieuw; Adem Meditatie les
 • Workshop Triggerpoint
 • Workshop Mirjam de Boer; hoe blijf je staan in de chaos?
 • Yogales in de herfstvakantie
 • Dank voor de filmles

Adem Meditatie les

Waarom een adem meditatie les bij Yoga in Beweging? Wij zijn ons tijdens de yogales toch al bewust van de ademhaling?

Omdat adem onze belangrijkste bron van je levensenergie! We beginnen ons leven ermee en we eindigen ermee; een proces wat onbewust 24/7 doorgaat. Toch leren we maar weinig over ‘”goed ademen”. Door jouw ademhaling actief te gaan trainen, zal jij je energieker en vitaler gaan voelen. 

Tijdens deze les gaan we de adem naar verschillende plaatsen in ons lichaam sturen en worden we ons bewust van de 3 ademhalingsgebieden borst, middenrif en buik. Wanneer de adem volledig vrij door het hele lichaam stroomt, heffen blokkades zich op, ervaren we meer ruimte en geeft dit een gevoel van ruimte en vrijheid.  

Hoe vaker jij je adem traint, hoe ruimer jij gaat ademen!

Data
Vrijdag 25 oktober en 29 november 19.00-20.10 uur

Inschrijven
Via jouw leskaart kan jij je inschrijven op Momoyoga.
En sta je niet ingeschreven bij Yoga in Beweging?
Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl 

Klik hier voor meer informatie

 

Triggerpoint workshop

Heb jij de triggerpoint workshop in april gemist?

Dan is er een nieuwe kans om op 27 oktober bij Pauline Dams de Triggerpoint workshop te volgen. 

Pauline is een ervaren yogadocente en zij zal jou meer informatie over triggerpoints geven, waarbij je deze gaat onderzoeken en meer ruimte gaat creëren. Dit doen we onder andere door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen (en een kopje thee).

Datum: Zondag 27 oktober van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga

Klik hier voor meer informatie 

Workshop 13 oktober 2019
Hoe blijf je staan in de chaos?

Een interessante workshop door Mirjam de Boer, eigenaresse van Make you turn. 

Klik hier voor meer informatie
 

Boek jouw yogales in de herfstvakantie

Het lesrooster in de herfstvakantie staat online in Momoyoga (14 oktober t/m 19 oktober 2019). Ik wil je vragen om jouw yogales te boeken, zodat er een matje voor jou gereserveerd is (bij een wekelijkse strippenkaart staat in deze les geen les geboekt).

Klik hier om in te loggen op Momoyoga.


Filmochtend 20 september 2019

Om beter in beeld te brengen wat Yoga in Beweging aanbiedt, kwam cameraman Felix Kruip opnames maken van een yogales en ademtraining.

Dankbaar dat deze groep yogis en yoginis er waren en benieuwd naar het resultaat. 

Zodra het filmpje klaar is, wordt het gedeeld!

 

Dank je wel voor het lezen en bij vragen, stel ze gerust. We zien jou binnenkort graag weer bij Yoga in Beweging!

Lieve groet &  Namasté

Team Yoga in Beweging ~ Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief juni 2019

Beste yogi en yogini in Beweging,

De zon gaat feller schijnen en alles komt nog meer tot bloei. Het element vuur is niet voor niks verbonden met de zomer. Het innerlijk vuur wordt aangewakkerd. Het vuur van de compassie, verbinding en liefde, waarbij het hart centraal staat. Het hart als verbinding met essentie.

Wat is jouw essentie? Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Interessante vragen om eens bij stil te staan tijdens de zomermaanden.

Hieronder vind je informatie over:

 • Zomeryoga bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart nieuwe schooljaar

Zomeryogalessen bij Yoga in Beweging ~ 8 juli t/m 18 augustus
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging en beloven het weer heerlijke yogalessen te worden.

Een mooie gelegenheid om voor een kortere periode yogalessen te volgen, ook wanneer je nog niet bekend bent bij Yoga in Beweging. En neem gerust een vriend of vriendin mee.

Op dit moment is er in vrijwel alle lessen nog plaats!
Dus wacht niet te lang met het boeken van jouw yogalessen via Momoyoga.

 

Nieuwe strippenkaart na de zomervakantie
Op de site vind je de informatie over de nieuwe strippenkaarten. Je kan kiezen voor een periode van een heel schooljaar of een periode tot aan de kerstvakantie.

Bij de strippenkaart van een heel schooljaar is er de mogelijkheid om 5 lessen minder te kopen dan het aantal lesweken. Dit geeft wat meer ruimte om je lessen op te maken.

Momoyoga geblokkeerd!
Wanneer je kiest voor een wekelijkse strippenkaart, wordt jouw vaste yogales geboekt in Momoyoga. Het lesrooster vanaf 19 augustus is daarom op dit moment geblokkeerd en  wordt 19 augustus weer vrijgegeven. Zelf boeken in Momoyoga vanaf 19 augustus lukt dus niet!

Daarom is het verzoek om uiterlijk 10 augustus 2019 jouw strippenkaart te kopen, zodat jouw vaste yogales kan worden geboekt en je verzekerd bent van een plaatsje in jouw favoriete yogales.

Mocht jij je vaste lesmoment willen wijzigen, stuur een mail naar Judih@yoga-in-beweging.nl en je hoort wat de mogelijkheden zijn. 

Wijziging lesrooster vanaf 19 augustus 2019
De Yin Yang les wordt in het nieuwe rooster Hatha Yin genoemd. Aan de inhoud van de les verandert niks; het is puur een andere benaming. Verdere wijziging:

Maandag 10.30 uur wordt 10 uur.
Maandag 10 uur wordt de Hatha yogales een Mindful Yin les
Dinsdag 10 uur wordt de Hatha yogales een Hatha Yin les

De rest van het lesaanbod blijft gelijk.

 

We wensen jou een heel mooie zomer toe!
Geniet van alle mooie dingen die voorbij komen.  

Lieve groet,

Namasté

Team Yoga in Beweging
Mariëlle, Margot, Sandra en Judith

Nieuwsbrief mei 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Lu Jong yogales van Lucy van Os
 • Communicatie buitenyoga Mariënkroon
 • Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?
 • Zomerrooster 8 juli t/m 18 augustus 2019
 • Opbrengst Klimmen tegen MS

Lu Jong yoga ~ docente Lucy van Os
Aanstaande dinsdag (28 mei) zal Lucy haar laatste wekelijkse Lu Jong les geven bij Yoga in Beweging. Dank je wel lieve Lucy voor alle fijne yogalessen die jij hebt gedeeld en jouw liefdevolle aandacht, begeleiding en enthousiasme die wij afgelopen jaren hebben mogen ervaren.

Maar gelukkig is Lucy niet helemaal weg bij Yoga in Beweging. Zij zal haar liefde voor de Tibetaanse yoga delen in de vorm van een workshop op zondag 23 juni om 10 uur.

Kom je ook de verdieping en de helende werking ervaren die Lu Jong brengt?
Lees hier meer over deze workshop en meld je aan.

Vanaf 4 juni zal Margot Appelman wekelijks op dinsdag een Vinyasa Yin Yogales geven van 19.20-20.30 uur.

Communicatie buitenyoga Mariënkroon
De eerste yogales heeft inmiddels buiten plaatsgevonden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Wat een heerlijke plek om yoga te mogen beoefenen!

Belangrijk is om te weten dat de communicatie over WAAR de yogales plaatsvindt in de zomermaanden is gewijzigd. Dit zal NIET worden aangegeven via een pop up op de website (zoals eerder aangegeven), ook zal hierover GEEN bericht worden gestuurd, maar je mag de status van het what’sapp profiel van Judith checken.

Dus zet het volgende nummer in je telefoon 😊 en check bij mooi weer even wat de status aangeeft.

Judith van den Tillaart:06-34233106
Status bij binnenyoga: Yoga in Beweging Vlijmen
Status bij buitenyoga: Mariënkroon Nieuwkuijk Abdijlaan 8
 

De juiste status staat aangegeven:

 • voor de ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • voor de middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • voor de avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wanneer je hierover vragen hebt, stel deze na de yogales bij de docente of stuur een what’sapp bericht.

 

Waar is de yoga op het terrein van Mariënkroon?

Hieronder vind je een plattegrond van Mariënkroon (plattegrond kan helaas op deze pagina niet worden getoond. Indien interesse, stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl).

Na doorgang van de poort vind je aan de rechterzijde de parkeerplaats, waar jij je auto kan parkeren (op overige plaatsen op het terrein mag niet geparkeerd worden). Fietsen kunnen na doorgang poort aan de rechterzijde worden gestald.

Volg de rode lijn naar achterzijde van het terrein; na het bruggetje zie je aan de rechterzijde op het veld een groene toitetunit. Aan de achterzijde van deze unit staat een box met matjes en blokken. Graag een matje en blok meenemen naar de yogaplaats, die iets verder aan de linkerzijde is.
Tussen 2 stukjes bos door hebben wij een heerlijk rustige plaats om yoga te kunnen beoefenen.

Verder wil ik je vragen om zelf een dekentje, kussentje en/of een flesje water mee te nemen. En eventueel een vest wanneer je lichaam snel afkoelt.

Adres: Abdijlaan 8 (tegenover van Dal automaterialen) Nieuwkuijk 

Yogales zomervakantie
Wil je tijdens de zomervakantie ook yogalessen volgen bij Yoga in Beweging?

Dan staat het lesaanbod in de periode van 8 juli t/m 18 augustus 2019 voor jou klaar in Momoyoga.

Deze lessen kan je boeken met de speciale zomer strippenkaart (6, 5 of 4 yogalessen). Wacht niet te lang met boeken, zodat bij veel belangstelling voor bepaalde avonden het lesaanbod uitgebreid kan worden. 

Opbrengst Klimmen tegen MS
Zondag 19 mei gaf Yoga in Beweging een sponsor yogales in het kader van Klimmen tegen MS. Het was een bijzondere ochtend, waarbij de verbinding en steun voor Tanja voelbaar was.

We wensen Tanja met haar team heel veel succes met het beklimmen van de Mont Ventoux op 10 juni.

Daarbij willen we iedereen bedanken voor de bijdrage die geleverd is. In totaal is er 160 euro gedoneerd, wat ten goede komt aan Klimmen tegen MS.

Yoga in de natuur nieuwsbrief april 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga in Beweging heeft sinds dit voorjaar een nieuwe locatie voor buitenyoga. Wanneer de zon schijnt en de temperatuur goed is, zullen de yogalessen buiten plaatsvinden op het prachtige terrein van Mariënkroon. Een mooie plek in de natuur, waar je nog rust vindt en de vogeltjes hoort fluiten.

Graag wil ik met jou een aantal praktische zaken delen over ‘yoga in de natuur’.

Locatie
Mariënkroon ~ Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk
We zijn te gast bij Mariënkroon. Ik wil je vragen om je aan de regels van het terrein te houden en de rust die er heerst te respecteren. 

Poort Mariënkroon
Mariënkroon is voor iedereen toegankelijk en hanteert openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00 uur. Buiten deze tijden is de poort gesloten. De docente zal 10 minuten voor aanvang van de les de poort openen. Zodra de les start, wordt de poort weer gesloten.

Kom je met de auto?
Parkeer je auto op de ruime parkeerplaats. Deze bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde.  Op overige plaatsen op het terrein mag NIET geparkeerd worden.

Ben je met de fiets?
Graag je fiets stallen bij het fietsenrek. Het fietsenrek bevindt zich na doorgang poort aan de rechterzijde van het grasveld. 

Wat is er aanwezig
Er zijn matjes en blokken voor jou aanwezig. Mocht je gebruik willen maken van een dekentje of een kussentje, dan wil ik je vragen deze zelf mee te nemen. Houd er rekening mee dat het kan afkoelen bij de avondlessen.  

Drinken
Er zal geen thee of water worden aangeboden door Yoga in Beweging op het terrein van Mariënkroon. Tijdens de openingstijden kan je bij de receptie koffie en thee drinken tegen een kleine vergoeding. Voel je vrij om zelf een flesje water mee te brengen.

Toiletten
Je kan gebruik maken van de toiletten bij de receptie. Deze zijn altijd geopend.

Communicatie
Hoe weet jij waar de yogales plaats vindt; op De Akker of bij Mariënkroon?
Via een pop up bericht op de website van Yoga in Beweging staat dit vermeld, dus bij droog en warm weer wil ik je vragen om de site te checken. Dit bericht staat uiterlijk klaar voor;

 • Ochtendles vanaf 8 uur dezelfde dag
 • Middagles vanaf 11 uur dezelfde dag
 • Avondles vanaf 16 uur dezelfde dag

Wij als docenten verheugen ons om yoga op deze prachtige plek in de natuur met jou te gaan delen!

Maar alles wat in beweging en nieuw is, begint met onderzoeken en ontdekken vanuit een open mind. Voor sommige zal buitenyoga misschien even wennen zijn?
Ik wil je vragen om 2 yogalessen in de natuur te ervaren en open te staan voor de extra dimensie die yoga in de natuur brengt.

Mocht je tegen praktische zaken aanlopen, dan horen we dat graag van je. Hiervoor is altijd gelegenheid na de yogales of stuur een bericht naar Judith@yoga-in-beweging.nl

En wat ons betreft, laat de zon nu maar schijnen!

Namasté, team Yoga in Beweging

Voorjaar nieuwsbrief 2019

Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Ademworkshop
 • Workshop Triggerpoint
 • Sponsorochtend; Klimmen tegen MS ~ Yoga & Adem
 • Nieuw! Maandelijks een meditatie avond
 • Overige Workshops bij Yoga in Beweging
 • Strippenkaart Yoga in Beweging
 • Yogales meivakantie
 • Recensies

Ademworkshop 14 april 2019
Een optimale ademhaling zorgt voor fysieke gezondheid, mentale veerkracht en emotionele balans.

Tijdens deze workshop ga jij aan de slag met jouw ademhaling. Je gaat ervaren waar jouw ademhaling op dit moment fysiek zijn weg vindt (ademanalyse) en hoe je deze kan beïnvloeden om ademgebieden verder te openen.

Je ademhalingssysteem wordt hiermee verder geopend en de ademcapaciteit wordt vergroot, wat meer vrijheid geeft. Je zenuwstelsel ontspant zich en je lichaam wordt bevrijd van stress. Niet alleen op fysiek niveau ervaar je meer vrijheid, maar ook mentaal en emotioneel.

Adem is leven! Kom je ook de kracht van de adem ervaren?

Datum: Zondag 14 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten
: 25 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Triggerpoint workshop ~ 7 april 2019
Zondag 7 april geeft Pauline Dams een Triggerpoint workshop bij Yoga in Beweging.

In de workshop leer je meer over triggerpoints, gaan we deze onderzoeken en meer ruimte creëren. Dat doen we oa door te gaan werken met de triggerpointballen en foamroller. 

We sluiten de workshop af met een aantal yogahoudingen.

Datum: Zondag 7 april van 10.00-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging Vlijmen
Docente: Pauline Dams ~ Om Yoga
Kosten: 20 euro

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging.

Klimmen tegen MS
19 mei 2019

Deze zondagochtend organiseert Yoga in Beweging een extra lange les Yoga & Adem en sponsort daarmee Tanja met het beklimmen van de Mont Ventoux.

Datum: zondag 19 mei 2019 van 10:00-12:00 uur
Locatie: Yoga in Bweging Vlijmen
Docente: Judith van den Tillaart
Kosten: donatie ~ hoogte van het bedrag bepaal je zelf
Volledige opbrengst gaat naar Klimmen tegen MS

Aanmelden kan via Judith@yoga-in-beweging.nl of Momoyoga of het inschrijfformulier op het bord bij Yoga in Beweging

Nieuw! Maandelijks een meditatieavond bij Yoga in Beweging
Blij om te kunnen mededelen dat Yoga in Beweging een aantal meditatie avonden aanbiedt op vrijdag onder de liefdevolle begeleiding van Hanneke van ‘t Hoff. Een aantal yogi’s hebben deze avond al mogen ervaren en zijn erg enthousiast

Wacht niet te lang met het boeken van deze avond via Momoyoga (een extraatje voor degene met de wekelijkse strippenkaart). Er zijn hiervoor max 6 plaatsen beschikbaar.

Heb je geen wekelijkse strippenkaart of is deze vol op Momoyoga?
Boek rechtstreeks bij Hanneke van AmorFati tegen een betaling van 15 euro.

Data 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei 2019

Overige workshops bij Yoga in Beweging

 • Yin Adem & Reiki workshop
  zondag 28 april 2019
  Margot & Miranda Maas
  Meer info MarGot Yoga
 • Leef je sensuele vrouw
  zondag 31 maart en 26 mei 2019
  Mirjam den Boer
  Meer info Make you turn
 • Themaworkshop Qi Gong ~ 13 april en 11 mei
  Phili Hoogsteder ~Studio Binnengewoon
 • 4 daagse meditatiecursus ~ 15 & 29 maart, 19 april en 10 mei 2019
  Hanneke op ‘t Hoff ~Amor Fati

Wekelijkse strippenkaart
Heb je een wekelijkse strippenkaart bij Yoga in Beweging, dan wil ik je vragen om op tijd afgemelde lessen weer in te plannen.

Wekelijks staat jouw yogales gepland, maar mocht je verhinderd zijn dan heb je de mogelijkheid om deze op een ander tijdstip in te plannen.

Op dit moment is er volop plaats in de yogalessen, dus maak daarvan gebruik en wacht hiermee niet tot de laatste weken van de strippenkaart.

De strippenkaart is geldig tot aan de zomervakantie (7 juli 2019).

Recensie Yoga in Beweging
Ben jij blij met Yoga in Beweging? 
En heb jij helder wat yoga en/of adem voor jou betekent?

Dan wil ik je vragen om jouw ervaring met mij te delen via de mail om deze vervolgens op de site van Yoga in Beweging te plaatsen.
Dit kan anoniem of met vermelding van jouw voornaam èn met of zonder foto.

Voor inspiratie klik hier voor huidige recensies.
Heb je hierover vragen, stel ze mij gerust.

Mijn dank is groot! 

Najaar nieuwsbrief 2018

Beste yogi(ni) in Beweging,

Yoga is volop in beweging. We worden steeds bewuster, waardoor meer mensen de weg naar de yogaschool vinden. Wekelijks yoga beoefenen geeft een moment van rust, ontspanning, zelfinzicht en bewustwording.

Naast de momenten van rust en stilte, staat Yoga in Beweging niet stil.
We blijven groeien en daarom zijn er mooie ontwikkelingen in het nieuwe jaar. Lees meer hierover in deze nieuwsbrief:

 • Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou
 • Welkom Sandra en Margot bij Yoga in Beweging
 • Uitbreiding lesaanbod 2019; nieuwe lessen!
 • Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?
 • Plan op tijd je ‘inhaalles’
 • Kadoobon decembermaand
 • Diverse workshops bij Yoga in Beweging
 • Interessante verdiepingsdag; filosofie achter de yogahouding

 

Kerstvakantie; extra yogales speciaal voor jou

Yoga in Beweging biedt jou een extra les aan in de kerstvakantie. Mocht je nog lessen tegoed hebben op jouw huidige strippenkaart of alvast een les volgen met je nieuwe strippenkaart, voel je welkom in de kerstvakantie!

Meteen een mooie gelegenheid om een yogales te ervaren bij onze nieuwe yogadocenten Margot en Sandra of het jaar af te sluiten met Judith. Wil je hiervan gebruik maken? Boek meteen één yogales via Momoyoga.

En mocht je meerdere yogalessen willen volgen in de kerstvakantie? Dan boek je een 2e of volgende les 2 dagen voor aanvang van de yogales. Zo verdelen we het eerlijk onder elkaar 😉

Lees hier meer over schoolvakanties (onderaan de pagina)

ps. de yogales op 5 januari kan worden geboekt met de nieuwe strippenkaart 2019.
Verder is het online systeem Momoyoga geblokkeerd tot 1 januari 2019 voor het
boeken van yogalessen in het nieuwe jaar.

 

Welkom Sandra en Margot

Yoga in Beweging is blij om te kunnen mededelen dat het team wordt uitgebreid.

Sandra Maas en Margot Appelman komen yogales geven op hun authentieke manier bij Yoga in Beweging.

Nieuwsgierig naar wie zij zijn, welke yogales zij wekelijks gaan geven en naar hun passie? Lees hier meer.

 

Uitbreiding lesaanbod in 2019

De yogalessen worden steeds drukker bezocht. Daarom een uitbreiding van het lesrooster met 3 yogalessen!

Dinsdag 21.00 uur
Mindful Yin, docente Margot Appelman

Donderdag 19.30 uur
Hatha yogales, docente Marielle Scholten

Zaterdag 9.00 uur
Vinyasa Yin yogales, docente Sandra Maas

Let op: lestijden van de huidige lessen op di en do avond zijn aangepast per 7 januari 2019

Klik hier voor het volledige lesrooster in 2019.

 

Waarom een strippenkaart?

Het voordeel van een strippenkaart is dat er voor jou wekelijks een vaste yogales is geboekt, zodat je verzekerd bent van een plaats in jouw favoriete yogales of tijdstip.

Bekijk het nieuwe (uitgebreide) lesrooster vanaf 7 januari 2019 hier.

Mocht jij jouw vaste yogales willen wijzigen, stuur dan een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 31 december 2018

Heb je een strippenkaart 2e helft 2018 en wil je in 2019 wekelijks yogales blijven volgen bij Yoga in Beweging? Dan staat er een nieuwe strippenkaart 1e helft 2019 voor jou klaar in het online systeem Momoyoga.

Geldigheid strippenkaart 1e helft 2019: 1 januari t/m 7 juli 2019
In totaal 26 lesweken
Strippenkaart 26 yogalessen: 234 euro

Om het boeken van een vaste yogales voor iedereen goed te verwerken, vraag ik jou om uiterlijk 21 december 2018 de strippenkaart te betalen. Log in op Momoyoga en via ‘mijn lesrooster’ staat de strippenkaart vermeld.

Na betaling ontvang je uiterlijk 31 december 2018 een bevestigingsmail en staat jouw wekelijkse yogales (tot aan de zomervakantie) geboekt in Momoyoga. Vanaf 1 januari 2019 wordt het online systeem Momoyoga vrijgegeven om zelf lessen af te melden en te boeken op een ander tijdstip.

Kortom, tot 1 januari kan je zelf geen wijzigingen aanbrengen in het reguliere rooster 2019. Vanaf 1 januari kan je zelf gaan boeken en uitschrijven voor de nieuwe periode.

En bij vragen, stel ze gerust of stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

 

Hoe regel jij op tijd jouw vaste yogales in 2019?

Heb je een strippenkaart schooljaar 2018-2019?
Geldigheidsperiode: 20 augustus 2018 t/m 7 juli 2019

Wanneer je gebruik maakt van de strippenkaart schooljaar 2018-2019, dan wordt jouw vaste yogales automatisch geboekt in 2019. Dit is zichtbaar vanaf 1 januari 2019 in Momoyoga.

Mijn verzoek is om de geboekte yogalessen te checken in Momoyoga en meteen uit te schrijven wanneer je verhinderd bent.

Daarbij is het belangrijk om te checken of je tegoed aan yogalessen toereikend is voor de volledige periode tot aan de zomervakantie. Wanneer dit niet het geval is, zijn de lessen in de laatste weken van de geldigheidsperiode niet geboekt.

Wanneer je extra yogalessen wilt bijkopen, kan dit éénmalig per strippenkaart tegen hetzelfde tarief. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur dan een mail met het aantal lessen dat je wenst te kopen naar Judith@yoga-in-beweging.nl.

Wacht hiermee niet te lang, anders heb je kans dat jouw vaste plaats is geboekt door een andere yogi of yogini.

Bij vragen, hoor ik je graag.

 

Plan op tijd je ‘inhaalles’

Bij Yoga in Beweging heb je de mogelijkheid om jouw vaste yogales om te boeken naar een ander tijdstip, wanneer je verhinderd bent. Echter Yoga in Beweging groeit en steeds meer yogalessen zijn volgeboekt met het aantal vaste inschrijvingen.

Een goed teken natuurlijk, maar dit is ook even wennen. Waar je voorheen nog (even snel) in dezelfde week je yogales kon omboeken, wordt dit steeds lastiger.

Dus wanneer je nog lessen tegoed hebt op je strippenkaart, is het aan te raden om op tijd jouw ‘inhaalles’ te gaan boeken. Hoe eerder je op de wachtlijst staat, des te groter de kans dat je wordt ingeschreven (hiervan ontvang je dan een mail tot max. 2 uur voor aanvang van de yogales).

Bij Yoga in Beweging werken we niet alleen aan bewustwording tijdens de yogales, maar dit begint al  vóór de les met het bewust inplannen van ‘jouw yoga-moment’.

 

Nog op zoek naar een origineel kadoo voor de maand december?

Wist je dat Yoga in Beweging kadoobonnen heeft?
Leuk idee wanneer je iemand yogalessen of een ademsessie kadoo wilt doen.

Stuur een mail naar Judith@yoga-in-beweging.nl

Workshops

Er staan verschillende, interessante workshops gepland in de maand december 2018.

 • 2 december 2018 Leef je Sensuele vrouw
 • 8 december 2018 Themaworkshop Qi Gong (vol)
 • 6 december 2018 Yin, Adem en Reiki

Wil je hierover meer weten?

Kijk op het bord in de theehoek bij Yoga in Beweging of lees hier meer.

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur.
Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Herfst nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief vind je informatie over:

 • Boek jouw yogales in de herfstvakantie
 • 8 weekse training mindfulness kinderen 9-12 jaar
 • Workshop Yin yoga zondag 30 september
 • Workshop Leef je sensuele vrouw
 • Workshop Qi gong
 • workshop dynamischHatha yoga en filosofie

 

Yogales herfstvakantie ~ 15 t/m 19 oktober

Er is een aangepast lesrooster in de week van 15 oktober 2018.

Lessen tijdens schoolvakanties staan niet automatisch voor jou geboekt, omdat het lesrooster afwijkend is. Ik wil je vragen om te kijken welke les in de herfstvakantie jou past en deze zelf te boeken.

Dus mocht jij je nog niet hebben ingeschreven, meld je snel aan via Momoyoga.

 

Uitgebreide informatie over de workshops die gepland staan, vind je hier.

 

8 weekse Mindfulness kinderen 9-12 jaar

Riekie van Pinxteren verzorgt een aandachttraining bij Yoga in Beweging.
Een zeer waardevolle training  waarbij jouw kind leert om meer rust te vinden in de hectiek van alledag.

8 weken op dinsdag  van 17.15-18.15 uur
Vanaf 23 oktober t/m 18 december 2018

Meld je aan via info@praktijkeenzijn.nl

 

Workshop Yin, Adem & Reiki ~ as zondag

Zondag 30 september geven Margot en Miranda een heerlijke workshop ‘De Kunst van het loslaten’.

Het is van 9.30-12 uur en belooft een bijzondere ochtend te worden. Vooral veel yinhoudingen in combinatie met adem en reiki.

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus meld je snel aan.

Aanmelden kan bij Margot.appelman@hotmail.com

 

Workshop ‘Leef je sensuele vrouw’!

Mirjam de Boer van Make you turn geeft meerdere workshops in het najaar bij Yoga in Beweging.

Ze gaat samen met jou je vrouwelijke kracht (her)ontdekken. Je leert ‘de kunst’ van het openen en laten stromen van je vrouwelijke energie.

Data;
zaterdag 13 oktober 2018
zondag 18 november 2018
zondag 2 december 2018

Tijd: 10.00-15.30 uur

Meld je aan via info@praktijkoberon.nl

 

Themaworkshop Qi Gong

Phili Hoogsteder geeft een aantal themaworkshops gekoppeld aan het seizoen waarin we zitten.

Op zaterdag 3 november en 8 december van 10-12 uur wordt deze zachte bewegingsvorm yin en yang afgewisseld met theorie. Zo ga je heerlijk ontspannen en goed voorbereid het nieuwe seizoen in.

Meld je aan via hallo@studiobinnengewoon.nl

 

Workshop Dynamische Hatha yoga en filosofie

Yogaleraar Ron van der Post komt naar Sint Oedenrode en geeft een workshop op 1 februari 2019 van 9.30-16.00 uur. Ron weet als geen ander de achtergrond van yogahoudingen te combineren met de yogafilosofie.

Zoek jij diepgang en uitdaging in de beoefening van yoga? En wil jij jezelf verder persoonlijk ontwikkelen?

Mis deze workshop dan niet!

Meld je aan bij Karin de Puit info@yoga-imma.nl

Lente nieuwsbrief 2018
Beste yogi(ni) in Beweging,

In deze nieuwsbrief weer veel lentenieuws met informatie over:

 • yogales 2e paasdag
 • nieuwe strippenkaart
 • verbouwing Yoga in Beweging
 • Sponsoractie Klimmen tegen MS; yogales op zondag
 • workshop Yoga en diabetes
 • mindfulness voor kinderen
 • Stiltewandeling met Lucy

Yogales 2e paasdag!
As maandag 2e paasdag is er een dynamische Hatha yogales om 20.00 uur.

Kom je ook?
Aanmelden is niet nodig voor deze les. 

Nieuwe strippenkaart
Heb je een strippenkaart tot aan de meivakantie?
Dan is deze geldig tot en met 20 april.

Informatie over de nieuwe strippenkaart vind je bij korte strippenkaart zomer.

En heb je nog lessen tegoed op de mei strippenkaart, dan kan je ze nog inhalen tot en met 20 april. Ik hoor graag wanneer je komt, dan ligt er een matje voor je klaar.

Verbouwing
Yoga in Beweging gaat verbouwen.
Daarom zijn we gesloten van 23 april t/m 6 mei.

Op 7 mei starten de yogalessen weer in de vernieuwde yogaschool!

Sponsoractie Klimmen tegen MS
Zondag 27 mei 2018 10.00-12.00 uur is er een XL yogales Yin Yang.

Met jouw donatie voor deze les (hoogte bepaal je zelf)  sponsor je Tanja Roosen met Klimmen tegen MS! Geniet van deze extra yogales op zondag en meld je snel aan!
Lees meer…

Workshop Yoga en Diabetes
7 april 10-12.15 uur

Phili Hoogsteder is deskundige op gebied van de vijfelementenleer en heeft veel kennis over de Chinese geneeswijze. Zij deelt haar kennis in deze workshop met praktische handreikingen om stabieler te blijven met je bloedsuikerwaardes.
Lees meer…

Stiltewandeling met Lucy
6 mei  en 26 mei 2018

Zin in yoga in de natuur? Meld je dan aan voor de stiltewandeling bij Lucy.
Lees meer…

 Mindfulness voor kinderen
Dinsdag 17-18 uur

Riekie van Pinxteren geeft een 8 weekse mindfulnesstraining voor kinderen.
Waarom op jonge leeftijd jouw kind al kennis laten maken met mindfulness?
Lees meer…

Bij vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met mij op.
En anders zie ik je graag in één van de yogalessen of workshop.

Mooie paasdagen gewenst!

Warme lentegroet,
Judith

Nieuwsbrief Kerst 2017
Beste Yogi en Yogini,

Nog een week met yogalessen en dan is het alweer kerst. Yoga in Beweging kijkt terug op een mooi en succesvol yogajaar. Veel enthousiaste cursisten hebben de weg naar de yogaschool gevonden met voelbaar de positieve effecten op lichaam en geest.

In 2018 staat er weer veel moois gepland. Hieronder vind je al wat informatie:

 • Nieuwe strippenkaart yogales 2018
 • Korting strippenkaart yogales 2018
 • Uitbreiding Mindful Yin op het rooster
 • Verbouwing Yogaschool
 • Cadeaubon Yoga in Beweging
 • Workshop Yoga Nidra
 • Korting op jouw eerste ademsessie
 • 8 weekse mindfulness training volwassenen
 • 8 weekse aandachttraining kinderen

Nieuwe strippenkaart 2018
2 januari beginnen de lessen weer bij Yoga in Beweging.

Hier vind je informatie over de strippenkaart in 2018. Zodra je betaling binnen is, is je inschrijving definitief.

Vergeet niet je VOOR-EN ACHTERNAAM te vermelden in de omschrijving 😊.

Korting strippenkaart 2018
Voor elk nieuw lid, die jij als huidige cursist aandraagt bij Yoga in Beweging, ontvang je een gratis les. Dus is er iemand die via jouw kennissen/vriendenkring inmiddels yogales volgt bij Yoga in Beweging, dan kan je het bedrag van één les in mindering brengen op het totaal bedrag van de strippenkaart.

Graag even een mail naar judith@yoga-in-beweging.nl met de naam van jouw aangedragen cursist, zodat ik hiervan op de hoogte ben.

Deze korting blijft van kracht. Dank voor jouw mond-op-mondreclame voor Yoga in Beweging.

Uitbreiding Mindful Yin les op het rooster
Yin is in…😊! En dat is niet zonder reden, want deze vorm van yoga werkt op een diepere laag (bindweefsel) wat een positief effect heeft op jouw gezondheid en balans.

Yin is geschikt voor iedereen; voor mensen met klachten, de senioren onder ons. En wanneer je preventief aan je gezondheid wilt werken is Yin een perfecte vorm van yoga.

Daarom wordt de Mindful Yinles uitgebreid op het lesrooster vanaf woensdag 10 januari van 9.00-10.00 uur.

Verbouwing Yogaschool
Om de yogaruimte verder te optimaliseren, zal er een verbouwing in de meivakantie (23 april t/m 4 mei 2018) plaatsvinden. Daarom zijn er geen yogalessen in de meivakantie.

Cadeaubon Yoga in Beweging
Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of een dierbare? Koop een cadeaubon van Yoga in Beweging.
Lees meer over de verschillende decemberacties waarvan je tot en met 31 december 2017 gebruik mag maken.

Workshop Yoga Nidra
De workshop Yoga Nidra, gegeven door Annika Janssen, was afgelopen oktober een succes. Daarom zal deze workshop worden herhaald in januari.

Datum: Zondag 28 januari van 10.30-12.00 uur
Locatie: Yoga in Beweging
Kosten: 20 euro

Nieuwsgierig wat Yoga Nidra inhoudt? Lees dan hierover meer.

Voel je welkom! Ook leuk om iemand cadeau te doen.
Aanmelden kan via Annika Janssen. E mail: info@yogaboetiek.nl

Korting op jouw eerste ademsessie
Als huidig cursist ontvang je een korting op je eerste ademsessie. Ben je benieuwd wat een ademsessie voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de ervaringen van anderen.

Ademsessie is individueel en duurt 1,5 uur.
Investering is 75 euro. Voor je eerste sessie betaal je 60 euro.

Aanmelden kan via Judith ~ Yoga in Beweging

8 weekse mindfulness training volwassenen
Wegens succes staat er een nieuwe mindfulness training gepland, gegeven door psychologe en mindfulness coach Sybille Pennings bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang vrijdag 26 januari 2018 van 19.00-21.30 uur.

Aanmelden gaat via Sybille Pennings ~ Mind Matters

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf woensdag 10 januari geeft Riekie van Pinxteren een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging.

8 weekse training, aanvang woensdag 10 januari 17.30-18.30 uur.

Aanmelden gaat via Riekie van Pinxteren ~ Praktijk Eenzijn

En tot slot wens ik jou heel mooie feestdagen toe en zie je graag weer vanaf 2 januari in de yogaschool!

Warme groet,
Judith ~Yoga in Beweging

 

Week 34 2017 Nieuwsbrief nieuw seizoen
Nieuwsbrief!

Lieve mensen,

Na een heerlijke vakantie in Catalonië met veel zon, prachtige natuur, rust, ontspanning en niet te vergeten yoga en beweging wil ik graag de nieuwe ontwikkelingen bij Yoga in Beweging met jou delen.

Komende week is de laatste week van het zomerrooster en dan begint het reguliere lesrooster weer. Het nieuwe lesrooster wordt verder uitgebreid (ook met een nieuwe vorm Dru yoga), er komt in oktober een leuke workshop Yoga Nidra, een 8 weekse training mindfulness voor volwassenen en een 8 weekse aandachttraining voor kinderen!

Genoeg voor een nieuwsbrief, waarin je de volgende informatie vindt:

 • Nieuwe strippenkaart
 • Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
 • Extra Mindful Yin les
 • Ademsessie’s
 • Workshop Yoga Nidra
 • Kinderyoga
 • 8 weekse aandachttraining kinderen
 • 8-weekse mindfulness training volwassenen


Nieuwe Strippenkaart

De zomer strippenkaart loopt tot en met 25 augustus en daarna vervallen resterende lessen. Dus maak vóór 25 augustus je lessen op…:) Lees hier voor het zomerrooster.

Nieuwe strippenkaart 2e helft 2017
Vanaf 28 augustus is er een nieuwe strippenkaart, die loopt tot aan de kerstvakantie.

Geldigheid strippenkaart: 28 augustus t/m 22 december 2017 (week 35 t/m 51 2017)
Lesaanbod in week 42 zal aangepast zijn ivm herfstvakantie
In totaal 17 lesweken

Strippenkaart 17 lessen: 127,50 euro
Strippenkaart 16 lessen: 120 euro
Strippenkaart 12 lessen: 102 euro

Strippenkaart 32 lessen: 224 euro (2 keer in de week yoga)

Losse les: 10 euro per uur

Proefles is gratis en vrijblijvend

Lesgeld kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL19RABO 0300837550
op naam van J. van den Tillaart
Onder vermelding van je voor-en achternaam en welke les (dag met tijdstip)

Zodra de betaling binnen is, is je inschrijving definitief en reserveer ik een plaats voor jou in de aangegeven les.

Voorwaarden afmelden/inhalen yogales
Wanneer de yogales 24 uur van te voren is afgemeld, kan de les worden ingehaald op een ander tijdstip tijdens de geldigheidsduur van de strippenkaart. Dit graag in overleg met docente.
Wanneer de les binnen 24 uur wordt afgemeld, vervalt de les en bij losse lessen wordt deze in rekening gebracht.

Welkom Riekie
Ik ben blij te kunnen mededelen dat Riekie van Pinxteren les komt geven bij Yoga in Beweging. Riekie is een ervaren yogadocente en breed opgeleid. Ze gaat de Dru yoga en kinderyoga geven. Ook zal ze een workshop ‘aandacht training voor kinderen’ verzorgen. Welkom bij Yoga in Beweging, Riekie!

Nieuwe yogavorm: Dru Yoga
Sinds 28 augustus kan je bij Yoga in Beweging ook een Dru yogales volgen.

Deze wordt wekelijks gegeven op donderdag van 19.00-20.00 uur gegeven door Riekie van Pinxteren. Een mooie vorm van yoga, waarbij zachte bewegingen worden afgewisseld met krachtige bewegingen.

Lees meer hier over de voordelen en positieve effecten van Dru yoga.

Aanmelden voor deze les  kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Mindful Yin Yoga, extra les
Op donderdag van 13.30-14.30 komt er een extra Mindful Yin yogales op het rooster.
Mindful Yin is geschikt voor iedereen. Ook bij een beperking, lichamelijke klachten of een blessure is mindful Yin aan te raden en zal deze zachte en rustige yogavorm jouw gezondheid en herstel bevorderen.

Lees meer over Mindful Yin op https://yoga-in-beweging.nl/aanbod/mindful-yin/

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Ademsessie; met extra weerstand de winter in!
Tijdens een ademsessie wordt duidelijk hoe jij ademt en waar jouw adem van nature zit: buik, middenrif of borstademhaling. Daarbij wordt er aandacht besteed om dieper en voller te leren ademen.
De pauzes tussen de ademhaling worden weggelaten, waardoor je verbonden gaat ademen. Daarbij laat je de controle los en ga je mee op de flow van de adem, waardoor je meer in het ‘nu’ blijft (meditatief).

Door deze manier van ademen is er sprake van maximale zuurstofopname en worden alle cellen en organen optimaal gevoed. Dit bevordert de gezondheid, waardoor je je fitter en energieker voelt en de weerstand wordt bevorderd.

Wil jij ook je weerstand bevorderen voordat we de winter ingaan?

Als cursist bij Yoga in Beweging kan je gebruik maken van een korting op een eerste ademsessie van 25 euro.

De investering van een ademsessie is dan 50 euro (ipv 75 euro)
Sessie is één op één en duurt 1,5 tot 2 uur

Lees hier meer over ademsessie

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Worshop Yoga Nidra, 6 oktober 2017
Ik ben blij te mogen mededelen dat Annika Janssen een workshop Yoga Nidra bij Yoga in Beweging komt geven. Na een aantal succesvolle workshops elders, komt ze nu naar Vlijmen.
De voordelen van Yoga Nidra
~ Een succesvolle beoefening van Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slaap!
~ Nidra betekent droom, wie houdt er nou niet van dromen?
~ Ontmoet je ware Zelf -> Wie ben je? -> Wie wil je zijn?
~ Verscherpt je talenten, je creativiteit, je concentratievermogen
~ Yoga Nidra verbetert je nachtrust
~ Deze vorm van yoga is ook heel gemakkelijk thuis te beoefenen

Deze workshop zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 oktober van 19.30-21.00 uur.

Aanmelden kan bij Annika Janssen via info@yogaboetiek.nl of op het inschrijfformulier op het bord in de yogastudio.

Uitgebreidere informatie over deze workshop vind je op Yogaboetiek.

Kinderyoga; wekelijks woensdag 18.30-19.30 uur
Zoals wellicht al bekend, gaat Lieke Buijs een nieuwe uitdaging aan en stopt daarom met het geven van de kinderyogalessen bij Yoga in Beweging. Ik wil Lieke bedanken voor de fijne samenwerking; het was kort, intensief en dynamisch.
Mooi hoe jij op de flow de kinderyogalessen wist op te zetten, Lieke. Ik wens jou heel veel plezier en succes met je nieuwe job en mocht je verlangen naar een ‘zenmoment’; de deur staat altijd voor je open :).

Riekie van Pinxteren gaat de kinderyogalessen (9-12 jaar) geven op woensdag 17.30-18.30 uur. Zij is een ervaren yogadocente, ook op het gebied van kinderyoga.

Aanmelden voor deze les kan via contact of Judith@yoga-in-beweging.nl

Helaas komt de kleuteryogales (4-8 jaar) te vervallen. Ondanks de positieve ervaringen en de dynamiek die er tijdens de kleuteryoga ontstond, hebben we er op dit moment voor gekozen om deze  lessen niet aan te bieden.

8 weekse aandachttraining kinderen
Vanaf maandag 25 september start Riekie met een 8 weekse aandachttraining voor kinderen (mindfulness voor kinderen) bij Yoga in Beweging. Deze training leert kinderen beter observeren en concentreren, leren ze dingen in zichzelf herkennen en rust bij zichzelf te brengen.

Dit is een 8weekse workshop die op maandag van 17.30-18,20/18.30 uur  wordt gegeven
De workshop is op de volgende data: 25-09, 2-10, 9-10, 23-10, 30-10, 6-11, 13-11 en 20-11.

Voor uitgebreidere informatie over deze workshop, lees meer op Praktijk “Eenzijn“.

Om aan te melden of bij vragen kan je contact opnemen met Riekie van Pinxteren via info@praktijkeenzijn.nl of 06-40617216.

8 weekse mindfulness training volwassenen
Sybille Pennings gaat een zeer interessante 8 weekse mindfulness training geven bij Yoga in Beweging. Hiervoor is er een gratis workshop mindfulness op 16 september om alvast kennis te maken.

Dus wil je meer tools om mindful door het leven te gaan, meld je aan voor de gratis workshop en/of 8 weekse training.

Om aan te melden of voor vragen kan je contact opnemen met Sybille Pennings via info@mind-matters.nu of 06-47886278

Ik hoop jou snel weer te zien bij Yoga in Beweging!

Warme yogagroet,
Judith

ps: En wil jij voortaan deze nieuwsbrief ontvangen, laat het mij dan even weten  via Judith@yoga-in-beweging.nl of contact. Dank je.

Week 25 2017 Nieuwsbrief Zomeryoga
Zomeryoga!

We genieten al een aantal dagen van warm, zomers weer en de yogalessen bij Yoga in Beweging zijn spontaan getransformeerd in Bikram yogalessen…:). Omdat dit toch niet de meest ideale situatie is en yoga in de natuur een extra dimensie geeft, zullen we voortaan bij mooi weer de natuur in gaan.

Met onze blote voeten in het gras, terug in de natuur, één zijn met de natuur.

Locatie
Locatie: Engelenmeer
Het adres is Meerheuvelweg in Den-Bosch (Engelen)
Gratis parkeren en fietsenstalling aanwezig

Er liggen gekleurde yogamatten klaar, dus wellicht heb je mij snel gevonden bij het Engelenmeer. Afhankelijk van de drukte, vindt de yogales plaats in de schaduw vóór het strandpaviljoen (links van de containers). Of een plekje voorbij het strandpaviljoen rechts van speeltuin.

En mocht je het toch niet kunnen vinden, dan kan je uiteraard altijd bellen op 06-34233106.

Er zijn yogamatten aanwezig, echter dit zijn andere matjes dan in de studio en veel dunner. Mocht je liever een eigen matje meenemen, voel je daarin vrij. Na afloop van de les, zorg ik voor thee. Wil je zelf zorgen voor voldoende water?

Communicatie; wel of niet buitenyoga?
Wanneer de yogalessen buiten plaats vinden, dan wordt dit vermeld op de website onder pagina Nieuws. Zie link https://yoga-in-beweging.nl/nieuws/. Verder zal ik dit vermelden op facebook.

Ook wordt er een groepsapp aangemaakt van de les waarvoor jij je hebt aangemeld. Hierop verstuur ik een bericht als extra reminder.  Mocht je een les inhalen op een warme dag, check dan altijd even de site of facebook!  Het zou jammer zijn wanneer je voor een gesloten deur staat en een heerlijke zomeryogales bij het Engelenmeer misloopt ;).

Mocht je een uitdaging hebben qua vervoer, graag even bij mij melden. Dan zoeken we hiervoor een oplossing.

Zomerrooster
Tijdens de zomervakantie gaan de lessen door bij Yoga in Beweging. Er is een aangepast rooster van 6 weken en dit geldt van 17 juli t/m 25 augustus.

In de bijlage tref je het zomerrooster en deze hangt ook op het bord in de yogastudio (om mee te nemen). Dus vergeet hem niet mee te nemen of uit te printen en op de koelkast te hangen….:).

Strippenkaart
De huidige strippekaart loopt tot en met 14 juli (week 28), dus tot aan de zomervakantie. Mocht je nog lessen willen inhalen, dan heb je hiervoor de mogelijkheid tot en met 14 juli. Na deze datum vervallen de lessen.

De nieuwe strippenkaart is voor een kortere periode, aangezien er tijdens de zomervakantie een beperkter lesaanbod is.

Je kunt kiezen voor een strippenkaart van 6 lessen of je kiest voor losse lessen.

Wekelijkse strippenkaart
Geldigheid strippenkaart: 17 juli t/m 25 augustus (week 29 t/m 35 2017)

Aantal lesweken 6

Kosten strippenkaart: 45 euro

Losse les
Kosten losse les: 10 euro
Losse lessen worden achteraf in rekening gebracht en hiervan ontvang je eind augustus een mail.

Persoonlijke houdingen
Mocht je in de zomerperiode wat minder vaak naar de yogales komen, dan raad ik je aan om zelf een aantal houdingen te blijven doen. En dan vooral de houdingen waar je nog wat weerstand voelt, want daar is nog werk aan de winkel ;).
Wil je hierbij hulp, kom dan voor of na de les naar me toe. Dan gaan we samen kijken hoe jij je nog verder kunt verdiepen in de yoga.

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust.

Ik wens jou een heel fijne zomer toe met veel yogaplezier!

Lieve groet, Judith

Week 19 2017 Nieuwsbrief
Hoi lieve mensen,      

De meivakantie is weer bijna voorbij. Ik hoop dat jij fijne weken hebt gehad en de yogalessen een beetje hebt gemist :).
Ik heb er in ieder geval weer zin in en kijk ernaar uit om as maandag weer te starten met de lessen. En aangezien er afgelopen weken ook tijd was voor bezinning waaruit weer mooie, nieuwe ideeën zijn ontstaan, volgt hieronder een nieuwsbrief.

Ademsessie met korting

De adem is een belangrijk onderdeel van de yogales. Door het bewust ademen tijdens de houding kunnen we spanningen loslaten en ruimte creëren. Daarom bied ik aan mijn huidige yogacursisten een ademsessie tegen een korting.

Deze sessie is één op één en zal de ademhaling optimaliseren en weer volledig openen (weer terug in de buik, middenrif en borst ademen). Ademen is een prachtige manier om in contact te komen met je lijf en weer volledig te gaan voelen.

De ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur.

Investering  voor een ademsessie 50 euro (ipv 75 euro).

Voorwaarde
Deze aanbieding geldt voor huidige cursisten bij Yoga in Beweging. De korting van 25 euro geldt voor één ademsessie per persoon. Geldig tot en met 20 juli 2017.

Heb je interesse, meld je aan Judith@yoga-in-beweging.nl.

Nieuw: Tibetaanse yoga

Sinds 1 mei biedt Yoga in Beweging op dinsdagavond ook Tibetaanse yoga aan. Op een bijzondere manier ontmoette ik yogadocente Lucy van Os en ik ben erg dankbaar dat zij de lessen komt verzorgen. Zij heeft uit eigen ervaring de positieve effecten van deze yogavorm mogen ervaren en deelt dit graag in de yogales op dinsdagavond om 19.45 uur.

Lu Jong (Tibetaanse yoga) is een meditatie in beweging samen met een bewuste ademhaling. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd en bekwaamheid.

Uitbreiding kinderyoga met little star yoga

Wegens succes gaan we door met de kinderyoga. Lieke en ik zijn onder de indruk over de positieve effecten van een yogales op de kinderen. De kinderen vinden rust tijdens de les en ontspannen zich, wat je terugziet in gedrag en houding.
Niet alleen Lieke en ik zijn enthousiast, ook de kinderen zelf zijn erg positief. Het haalt het mooiste van het kind naar boven.

Daarom breiden we de kinderyoga uit voor kinderen van 4 tot 7 jaar op vrijdag van  13.30-14.15 uur.
De les op woensdag blijf staan en is vol. Yogales voor kinderen van 8-10 jaar om 17.30-18.30 uur.
Bij voldoende aanmeldingen start er een extra les voor kinderen van 8 tot 10 jaar oud op vrijdag van 16.00-17.00 uur.

Een proefles is gratis en vrijblijvend.

Mindful yin

Vanaf as donderdag neem ik de yin yogalessen over van Sanne. Bedankt Sanne voor het geven van deze les en veel succes met je nieuwe lessen.
Mindful yin is een rustige vorm van yoga, waarbij je gedurende lange tijd in één pose blijft. Met mindful yin richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren , waarbij je het dieper gelegen bindweefsel oprekt.

Juist door de rustige vorm van deze yogavorm is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.

Gratis lessen op de volgende strippenkaart

Ik wil jou als trouwe yogacursist vragen om mond op mond reclame te maken voor de yogalessen bij Yoga in Beweging. En dat wil ik graag belonen.

Vanaf nu geldt: meldt zich een nieuwe cursist aan via jouw netwerk, dan krijg je op de eerst volgende strippenkaart een gratis les. Bij 2 nieuwe aanmeldingen, krijg je 2 lessen gratis etc.

Het gaat hier om aanmeldingen met strippenkaart en het geldt ook voor de kinderyoga.

Geef wel even aan wie jij enthousiast hebt gemaakt, dan kan ik het aantal gratis lessen bij de eerstvolgende strippenkaart met jou verrekenen.

Alvast mijn hartelijke dank:).

Komende week

Komende week gaan we de heupen en liezen openen. En vergeet niet je Social Deal voucher te mailen of mee te nemen. Hij kan nog tot en met 12 mei verzilverd worden.

Ik zie jou graag weer komende week in één van de lessen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!