Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart


Hatha & Yin yogadocente
Ademcoach

Sinds 2012 beoefen ik yoga en yoga heeft mijn leven doen veranderen. Moeder van 3 prachtige dochters, werknemer bij een groot energiebedrijf en daarnaast freelance sportdocente, bracht mij niet de verdieping en uitdaging waarnaar ik op zoek was.

Ik voelde al jaren dat ik meer vanuit mijn innerlijke  kracht en intuïtie mocht gaan leven, maar wist niet hoe? Ik merkte dat bepaalde overtuigingen van mezelf en (onbewust gecreëerde) gedragspatronen, mijn persoonlijke groei tegenhield.

Deze zoektocht bracht mij bij de yoga opleiding van Ron van der Post in Nijmegen. Door de verdieping in de yogafilosofie werd mij het referentiekader duidelijk waarmee ik mezelf identificeerde. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn eigen houding en gedragspatronen met de bijhorende thema’s.

Door het dagelijks beoefenen van yoga ervaar ik meer ruimte en ook kracht, zowel fysiek als mentaal. De yogahoudingen geven mij laagje voor laagje meer ruimte door via de ademhaling vanuit zachtheid los te laten in de houding. De energie stroomt door mijn lichaam (fysiek), de aandacht wordt via de ademhaling naar binnen gebracht (mentaal), waardoor ik me meer ontspannen, geaard en gefocust voel.
Er komt meer inzicht in mijn handelen, waardoor thema’s en blokkades zachter worden en sommige zelfs oplossen. Daarnaast blijven er natuurlijk altijd nog thema’s die om mijn aandacht vragen…;).

Zo bracht meditatie mij niet de innerlijk rust en verdieping. Toen ik in 2016 de ademcoach opleiding bij Stephen Monné begon, merkte ik dat ‘verbonden ademen’ mij wel tot een diepere essentie bracht.
Door nu zelf dagelijks verbonden te ademen ontstaat er een diepere verbinding met wie ik werkelijk ben. Dit vergroot mijn bewustzijn en ik voel steeds meer vrijheid om mijn Waarheid te leven.

Dit heeft mij ertoe gezet om in januari 2017 mijn vaste baan op te zeggen en Yoga in Beweging op te richten. Hiermee is een fijne ruimte gecreëerd om samen met jou de positieve effecten van yoga en adem te delen en ervaren.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar dat mijn geest daar uiteindelijk stiller van wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Op dinsdagavond geef ik Mindful Yin bij Yoga in Beweging, zie lesrooster. En met regelmaat verzorg ik workshops in de weekenden.

Sandra Maas

Sandra Maas

Vinyasa, Hatha, Power & Yin yogadocente ~ Sandra Maas Yoga

Naast mijn kantoorbaan ben ik jaren geleden begonnen met lesgeven op een sportschool, waaronder Body Balance. Hierbij merkte ik dat mijn interesse voor yoga was geboren en ben in 2017 begonnen met een Power Yoga opleiding bij de AALO Yoga Academie. In 2018 heb ik de Vinyasa Yoga en Yin Yoga gevolgd en afgerond.

Yoga heeft mijn ogen geopend en mij veel dichter bij mijzelf gebracht. Het klinkt misschien wat suf, maar het is echt zo. Door de houdingen op de mat leer je jezelf goed kennen (vooral lichamelijk) en ook de filosofie die erachter zit, maakt dat ik veel bewuster leef. Altijd perfectionistisch en niets kunnen loslaten en maar alle touwtjes in handen houden, dat was ik.

Door yoga heb ik geleerd dingen los durven laten en meer vertrouwen te hebben in mezelf en anderen. Dus dat niet alles perfect hoeft te zijn, maar dat het gewoon mag zijn zoals het op dat moment is. Leven in het hier en nu en genieten van alles wat zich aandient. Luisteren naar je hart en je gevoel.

Ons lichaam geeft prima aan waar we juist behoefte aan hebben (beweging, rust, voeding etc) of juist wat minder van nodig hebben (doorgaan, perfectionisme, stress). De combinatie van Power/Vinyasa, de Yang vorm van yoga, en Yin yoga zorgt voor mij voor een fijne balans.

Op zaterdagochtend geef ik Vinyasa Yin yoga bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Floortje van der Zee

Floortje van der Zee

 Hatha yogadocente ~ La Lune Yoga

Ik ben Floortje, ik woon in Vlijmen samen met mijn vriend. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met yoga heeft het mij niet meer los gelaten. Inmiddels sta ik volledig anders in het leven dan toen ik net met yoga begon. Yoga biedt mij allereerst rust en stilte, maar ook nog zo veel meer. Het geeft mij zelfinzicht, helpt mij keuzes te maken en zorgt ervoor dat ik weet wat goed voor mij is. Daarnaast helpt het mij te relativeren en zaken in perspectief te plaatsen. Allemaal dingen waarvan ik vooraf nooit had kunnen bedenken dat dat mogelijk zou zijn.

Ik ben een yoga opleiding gaan volgen omdat ik mijzelf meer wilde verdiepen in de yogahoudingen; hoe voer je ze correct uit en wat brengt de houding voor je lichaam en geest? Inmiddels weet ik dat ik mijn kennis over wil brengen op anderen omdat ik hoop dat anderen ook deze bijzondere veranderingen mogen ervaren. Ieder volgt zijn eigen pad, met ups en downs, en het zou zo mooi zijn als yoga op ieders pad wat verlichting mag brengen.

In mijn lessen is er aandacht voor zowel fysieke beweging als voor de beweging van de geest. Door de inspanning van de asana’s te combineren met ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning kan de geest tot rust komen. Je leert jouw aandacht naar binnen te richten en zal ervaren hoe je daarmee ruimte in jouw lichaam en in jouw geest kan creëren. Belangrijk in mijn lessen is dat het er niet om gaat hoe ver of diep je in een houding kan komen, maar dat jij op jouw manier kracht uit een houding kan halen, of juist los kan laten. En ik zal je daarbij begeleiden.

Op zondagochtend geef ik met regelmaat yogales bij Yoga in Beweging, zie het lesrooster