Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart


Yogadocente & Ademcoach

Beweging loopt als een rode draad door mijn leven.. Voorheen werkte ik bij Essent en gaf in de avonduren groepslessen bij verschillende sportscholen. Ik merkte dat ik het leuk vond om mensen te enthousiasmeren om te gaan bewegen en daarin te begeleiden.

Toen ik in 2012 de yogaopleiding bij Ron van der Post ging volgen, heb ik ervaren dat naast lichamelijke houdingen (asanas) er veel meer in gang werd gezet. Ik werd me meer bewust van mijn gedachtes en emoties en door de yogafilosofie kwam er meer inzicht hoe alles met elkaar verweven is. Niks staat los van elkaar en alles is met elkaar in verbinding. Tot op de dag van vandaag blijft dit proces mij boeien en blijf ik mijzelf daarin ontwikkelen.  

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, waarbij ook onze middelste dochter diabetes 1 kreeg, moest er iets veranderen. In die periode heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en vol voor mijn  passie te gaan; Yoga in Beweging werd opgericht.

Bij Yoga in Beweging bieden we yoga en ademcoaching aan. Voor mij zijn beide onlosmakelijk met elkaar verbonden en versterkt elkaar in het bewustwordingsproces.

Adem is leven en de manier waarop je ademt zegt iets over hoe jij in het leven staat. Daarbij maakt yoga ons bewust van het lichaam. De yogahoudingen leren ons meer te voelen en we pikken weer signalen op die het lichaam ons geeft. Dit brengt niet alleen een beweging op lichamelijk niveau in gang, maar ook op mentale en emotionele laag. En je kiest uiteindelijk zelf wat je met deze bewustwording gaat doen. 

Dus wil je ook in beweging komen en meer bewustzijn creëren op welke laag dan ook, dan ontmoet ik jou graag bij Yoga in Beweging.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Opleidingen

Najaar 2019
Opleiding tot HeartQ coach ~ Hartcoherentie
Hartfocus ~ Kees Blase

Maart 2019
Liquid Breating ~ Verbonden Ademen
Yogatrainer ~ Cora Verkuilen

Oktober 2018 t/m maart 2019
Opleiding tot ademcoach ~ Verschillende ademtechnieken
Herleva ~ docente Heleen Ytsma

Mei 2017
Chakra psychologie ~ Module 3 
Bivag Sneek ~ docente Catharina van Bemmel

Najaar 2016
Basis opleiding Yin Yoga ~ Module 1 en 2
Bivag Sneek ~ leraar Emrik Suichies

Oktober 2016 t/m maart 2017
Opleiding tot ademcoach ~ Verbonden ademen
Ademenstem ~ leraar Stephen Monnée

Voorjaar 2016
Studiereis India
Docentenopleiding Dynamische Hatha yoga ~ Leraar Ron van der Post

Augustus 2012 t/m juni 2015
Docentenopleiding Dynamische Hahta opleiding
Yogaschool Ron van der post Nijmegen

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar dat mijn geest daar uiteindelijk stiller van wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Op dinsdagavond geef ik yogalessen bij Yoga in Beweging, zie lesrooster

Floortje van der Zee

Floortje van der Zee

 Hatha yogadocente ~ La Lune Yoga

Ik ben Floortje, ik woon in Vlijmen samen met mijn vriend. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met yoga heeft het mij niet meer los gelaten. Inmiddels sta ik volledig anders in het leven dan toen ik net met yoga begon. Yoga biedt mij allereerst rust en stilte, maar ook nog zo veel meer. Het geeft mij zelfinzicht, helpt mij keuzes te maken en zorgt ervoor dat ik weet wat goed voor mij is. Daarnaast helpt het mij te relativeren en zaken in perspectief te plaatsen. Allemaal dingen waarvan ik vooraf nooit had kunnen bedenken dat dat mogelijk zou zijn.

Ik ben een yoga opleiding gaan volgen omdat ik mijzelf meer wilde verdiepen in de yogahoudingen; hoe voer je ze correct uit en wat brengt de houding voor je lichaam en geest? Inmiddels weet ik dat ik mijn kennis over wil brengen op anderen omdat ik hoop dat anderen ook deze bijzondere veranderingen mogen ervaren. Ieder volgt zijn eigen pad, met ups en downs, en het zou zo mooi zijn als yoga op ieders pad wat verlichting mag brengen.

In mijn lessen is er aandacht voor zowel fysieke beweging als voor de beweging van de geest. Door de inspanning van de asana’s te combineren met ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning kan de geest tot rust komen. Je leert jouw aandacht naar binnen te richten en zal ervaren hoe je daarmee ruimte in jouw lichaam en in jouw geest kan creëren. Belangrijk in mijn lessen is dat het er niet om gaat hoe ver of diep je in een houding kan komen, maar dat jij op jouw manier kracht uit een houding kan halen, of juist los kan laten. En ik zal je daarbij begeleiden.

Vanaf 9 september geef ik op woensdag 10.30 uur de Yin Yang yogales bij  Yoga in Beweging, zie lesrooster

Eline Ebben

Eline Ebben

Yogadocente ~ Flo – Fysio & Yoga

Opgegroeid aan de Zeeuwse kust, heeft water altijd een rol in mijn leven gespeeld. Ik voel mij dan ook thuis in de wereld van water, bindweefsel en yin. In 2010 heb ik Zeeland verlaten voor een combinatie studie fysiotherapie en bewegingswetenschappen in Zuid-Limburg. Na mijn studie heb ik daar de praktijk, de wetenschap en het lesgeven in het hoger onderwijs voor studenten Fysiotherapie gecombineerd. Van jongs af aan wist ik al dat ik zowel de reguliere zorg als een holistische kijk wilde combineren. Ik houd van kritisch kijken en tegelijk me te blijven verwonderen. Yoga en enkele cursussen hierin volgde ik destijds meer op de achtergrond.

In 2018 kwam alles in een versnelling toen ik een paar maanden in het buitenland op reis was en daar een 300+ uren yoga teacher training deed. Het was ook het jaar waarin mijn vriend, nu net man, een baan in de regio Den Bosch kreeg. We zijn voor zijn werk toen naar Den Bosch verhuisd. Ik ben gaan ontdekken wat het ondernemen inhield en combineer nu de fysiotherapiepraktijk, yoga en lesgeven/cursussen geven. Binnen de fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in ketenproblematiek, fascia, dry needling, oncologie en oedeem. In de yoga volgde ik meerdere opleidingen en verdiepingen in zowel hatha, strala als yin yoga.

Voor mij gaat yoga over jou en weer afstemmen op jouzelf. Yin, your inner nature, is voor mij een manier om te beleven wat er in het onderbewuste speelt. Daarnaast gaat het ook over water, bindweefsels en alles wat daarmee samenhangt. Yin gaat over waarnemen, verzachten en vernieuwen. Yin gaat ook wel eens over discomfort en oude stukken in jezelf tegenkomen. Maar dit alles om dit met liefdevolle aandacht weer te mogen helen. Dat is waar ik je graag in mee wil nemen bij de yinlessen bij yoga in beweging.

Ik inspireer graag andere om samen op zoek te gaan naar duurzame vitaliteit. Ik combineer hierin tools vanuit zowel de fysiotherapie, de yoga als eigen ervaring van het stappen in valkuilen. De yinopleiding heb ik gevolgd bij de Bivag in Sneek. Vanuit hier wordt yin niet gebaseerd op houdingen alleen, maar wordt het geïntegreerd in de hele levenswijze. Zo zal ik in samenwerking met andere collega’s in het veld bezighouden met het integreren van yin op een breder vlak dan alleen de yoga, zoals ook voor (zorg)professionals. Al met al voelt het heel fijn om eind augustus het team van Yoga in Beweging te gaan versterken en hoop ik je gauw een keer te mogen ontmoeten.

Op donderdagavond geef ik yogalessen bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Leandra Schoenmakers

Leandra Schoenmakers

Kinderyogadocente ~ Holistische praktijk Manipura
Hoe tof, ik deel yoga voor kinderen bij Yoga in Beweging! Mijn naam is Leandra Schoenmakers en samen met mijn man en kinderen woon ik in Vlijmen.

Ik merk aan mijn eigen schoolgaande kinderen dat ze spanning ervaren. Ze willen niet falen, ze leggen druk op zichzelf om een toets goed te maken, zijn bang om voor zichzelf op te komen of mijn zoon die (te) gefocust in een videospel zit.

Dat gaat een tijd goed maar de spanning moet er een keer uit. De druppel.. en op dat moment komen alle opgekropte emoties eruit. Kinderen hebben behoefte aan rust en ontspanning. Even geen druk, geen verwachtingen, geen scherm maar gewoon mogen zijn.

Ik stond er eigenlijk niet zo bij stil, totdat mijn eigen emmer vol was en overliep. Tijdens en na die periode kwamen yoga, mediteren, visualiseren en reiki in mijn leven. Op dat moment vond er ook een verandering bij de kinderen plaats. Ze wilden meedoen tijdens een meditatiesessie, vroegen om een massage en mijn dochter wilde ook graag yoga leren. Dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik ooit iets met kinderyoga en kindermeditatie wilde doen.

Naast de yogalessen heb ik een eigen praktijk waar ik werkzaam ben als reiki therapeut. Op dit moment volg ik de 2 jarige opleiding tot holistisch therapeut. Wat leuk is, is dat ik onderdelen van de opleiding kan toepassen tijdens de yogalessen. Zo kunnen we werken met edelstenen, kan ik lichaam en aura afstrijken en kan ik een korte klankschaalmassage geven.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, vaak in de Bossche binnenstad te vinden, houd ik van lekker eten en ga ik erop uit met mijn man, kinderen en- of vriendinnen.

Bij Yoga in beweging geef ik les op vrijdagmiddag. Heb je interesse? Lees hier dan meer over kinderyoga.