Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart

Yogadocente & Ademcoach

Beweging loopt als een rode draad door mijn leven. Voorheen werkte ik bij Essent en gaf ik in de avonduren groepslessen bij verschillende sportscholen. Ik vond het leuk om mensen te enthousiasmeren om te bewegen en daarin te begeleiden. Toen ik in 2012 de yogaopleiding bij Ron van der Post ging volgen, heb ik ervaren dat naast lichamelijke houdingen (asanas) er veel meer in beweging werd gezet dan alleen het fysieke lichaam. Ik werd me meer bewust van mijn gedachtes en emoties en door de yogafilosofie kwam er meer inzicht hoe alles met elkaar in verbinding staat. Dit vind ik een fascinerende manier om met het lichaam bezig te zijn en tot op de dag van vandaag blijft dit proces mij boeien en blijf ik mijzelf daarin ontwikkelen.

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, waarbij ook onze middelste dochter diabetes 1 kreeg, voelde ik dat het roer om mocht. In 2017 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik voor mijn  passie gegaan. Dit was het begin van Yoga in Beweging. Naast yoga heb ik me verdiept in ademhaling. Voor mij zijn beide onlosmakelijk met elkaar verbonden en versterkt elkaar in het bewustwordingsproces.

De manier waarop je ademt zegt iets over hoe jij in het leven staat en yogahoudingen maakt je bewuster van het lichaam, waarbij je beter leert voelen en  signalen van het lichaam gaat (h)erkennen. Dit brengt niet alleen een beweging op lichamelijk niveau in gang, maar ook op mentale en emotionele laag. Bewustzijn en daarin je verantwoordelijkheid nemen zijn 2 waardes die in mijn dagelijks leven verweven zijn. Verder ben ik spontaan, bevlogen, altijd in beweging en houd ik van verbinding. Verbinding met mensen, de natuur èn mezelf :).

Wil jij ook meer in beweging komen en bewustzijn creëren op welke laag dan ook? Dan ontmoet ik jou graag bij Yoga in Beweging.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Opleidingen

Najaar 2019
Opleiding tot HeartQ coach ~ Hartcoherentie
Hartfocus ~ Kees Blase

Maart 2019
Liquid Breating ~ Verbonden Ademen
Yogatrainer ~ Cora Verkuilen

Oktober 2018 t/m maart 2019
Opleiding tot ademcoach ~ Verschillende ademtechnieken
Herleva ~ docente Heleen Ytsma

Mei 2017
Chakra psychologie ~ Module 3 
Bivag Sneek ~ docente Catharina van Bemmel

Najaar 2016
Basis opleiding Yin Yoga ~ Module 1 en 2
Bivag Sneek ~ leraar Emrik Suichies

Oktober 2016 t/m maart 2017
Opleiding tot ademcoach ~ Verbonden ademen
Ademenstem ~ leraar Stephen Monnée

Voorjaar 2016
Studiereis India
Docentenopleiding Dynamische Hatha yoga ~ Leraar Ron van der Post

Augustus 2012 t/m juni 2015
Docentenopleiding Dynamische Hahta opleiding
Yogaschool Ron van der post Nijmegen

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar ik dat mijn geest daarvan uiteindelijk stiller wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Margot geeft wekelijks de Mindful Yin Yogales op dinsdagavond bij Yoga in Beweging, zie lesrooster

 

Sandra Maas

Sandra Maas

Hatha & Yin yogadocente ~ Yoga met Sandra

Naast mijn kantoorbaan ben ik jaren geleden begonnen met lesgeven op een sportschool, waaronder Body Balance. Hierbij merkte ik dat mijn interesse voor yoga was geboren en ben in 2017 begonnen met een Power Yoga opleiding bij de AALO Yoga Academie. In 2018 heb ik de Vinyasa Yoga en Yin Yoga gevolgd en afgerond.

Yoga heeft mijn ogen geopend en mij veel dichter bij mijzelf gebracht. Het klinkt misschien wat suf, maar het is echt zo. Door de houdingen op de mat leer je jezelf goed kennen (vooral lichamelijk) en ook de filosofie die erachter zit, maakt dat ik veel bewuster leef. Altijd perfectionistisch en niets kunnen loslaten en maar alle touwtjes in handen houden, dat was ik. Door yoga heb ik geleerd dingen los durven laten en meer vertrouwen te hebben in mezelf en anderen. Dus dat niet alles perfect hoeft te zijn, maar dat het gewoon mag zijn zoals het op dat moment is. Leven in het hier en nu en genieten van alles wat zich aandient. Luisteren naar je hart en je gevoel.

Ons lichaam geeft prima aan waar we juist behoefte aan hebben (beweging, rust, voeding etc) of juist wat minder van nodig hebben (doorgaan, perfectionisme, stress). De combinatie van Power/Vinyasa, de Yang vorm van yoga, en Yin yoga zorgt voor mij voor een fijne balans.

 

Sandra geeft wekelijks Yin Yang Yogales bij Yoga in Beweging, zie lesrooster

Desiree Baijens

Desiree Baijens

Kinderyogadocente ~ Yoga buddy

Even voorstellen, mijn naam is Desireé Baijens en ik woon samen met mijn vriend, bonusdochter en grote knuffelbeer (Landseer) in Schijndel.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de bijzondere (samen)werking tussen lichaam en geest en alle manieren om dat zo gezond mogelijk te houden. Na verschillende kantoorbanen gaf mijn lichaam duidelijke signalen af, het was tijd voor verandering. Toe aan meer rust en ontspanning, meer willen in plaats van moeten, gewoon mogen zijn!

Hiervoor heb ik bewuste stappen gezet richting de yoga. Wat me zowel lichamelijk als geestelijk heeft laten groeien.Yoga heeft me niet alleen beter in mijn vel heeft gezet, ook voel ik me energieker en geeft het me meer bewustwording en focus. Yoga betekent voor mij inmiddels meer dan de “oefeningen” op de yogamat. Yoga is een levensstijl. Een levensstijl die je ook toepast als je van de mat af stapt. Een bewustere manier waarop je dingen doet, hoe je met andere omgaat en welke voeding je kiest.

Van binnen werd het gevoel steeds sterker om iets bij te dragen, weer te gaan spelen, in contact komen met mijn eigen creativiteit. Tijd om mijn hart te gaan volgen en het moment om iets met kinderyoga te gaan doen.

Om me heen zie ik dat kinderen steeds vaker opgroeien in een maatschappij vol prikkels waarvoor ze zich moeilijk kunnen afsluiten en weinig ruimte is voor ontspanning. Het is belangrijk dat ze ook tijd kunnen besteden aan het ontdekken van hun eigen “ik”. Even geen verwachtingen of verplichtingen, maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Afgelopen jaren heb ik meerdere holistische opleidingen gevolg, zoals Reiki, Quantum Touch en Voedingscoach. Daar bovenop heb ik mooie inspirerende reizen mogen maken over de hele wereld. Deze bijzondere ervaringen draag ik met liefde mee in mijn rugzak en deel ik graag in mijn yogalessen.

Bij Yoga in beweging geef ik kinderyogalessen op vrijdagmiddag. Heb je interesse? Lees hier dan meer over kinderyoga

Zullen we samen gaan spelen? Tot snel!

”Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Desiree geeft wekelijks kinderyogales op vrijdagmiddag bij Yoga in Beweging, zie lesrooster

 

Eline Ebben

Eline Ebben

Yogadocente ~ Flo – Fysio & Yoga

Opgegroeid aan de Zeeuwse kust, heeft water altijd een rol in mijn leven gespeeld. Ik voel mij dan ook thuis in de wereld van water, bindweefsel en yin. In 2010 heb ik Zeeland verlaten voor een combinatie studie fysiotherapie en bewegingswetenschappen in Zuid-Limburg. Na mijn studie heb ik daar de praktijk, de wetenschap en het lesgeven in het hoger onderwijs voor studenten Fysiotherapie gecombineerd. Van jongs af aan wist ik al dat ik zowel de reguliere zorg als een holistische kijk wilde combineren. Ik houd van kritisch kijken en tegelijk me te blijven verwonderen. Yoga en enkele cursussen hierin volgde ik destijds meer op de achtergrond.

In 2018 kwam alles in een versnelling toen ik een paar maanden in het buitenland op reis was en daar een 300+ uren yoga teacher training deed. Het was ook het jaar waarin mijn vriend, nu net man, een baan in de regio Den Bosch kreeg. We zijn voor zijn werk toen naar Den Bosch verhuisd. Ik ben gaan ontdekken wat het ondernemen inhield en combineer nu de fysiotherapiepraktijk, yoga en lesgeven/cursussen geven. Binnen de fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in ketenproblematiek, fascia, dry needling, oncologie en oedeem. In de yoga volgde ik meerdere opleidingen en verdiepingen in zowel hatha, strala als yin yoga.

Voor mij gaat yoga over jou en weer afstemmen op jouzelf. Yin, your inner nature, is voor mij een manier om te beleven wat er in het onderbewuste speelt. Daarnaast gaat het ook over water, bindweefsels en alles wat daarmee samenhangt. Yin gaat over waarnemen, verzachten en vernieuwen. Yin gaat ook wel eens over discomfort en oude stukken in jezelf tegenkomen. Maar dit alles om dit met liefdevolle aandacht weer te mogen helen. Dat is waar ik je graag in mee wil nemen bij de yinlessen bij yoga in beweging.

Ik inspireer graag andere om samen op zoek te gaan naar duurzame vitaliteit. Ik combineer hierin tools vanuit zowel de fysiotherapie, de yoga als eigen ervaring van het stappen in valkuilen. De yinopleiding heb ik gevolgd bij de Bivag in Sneek. Vanuit hier wordt yin niet gebaseerd op houdingen alleen, maar wordt het geïntegreerd in de hele levenswijze. Zo zal ik in samenwerking met andere collega’s in het veld bezighouden met het integreren van yin op een breder vlak dan alleen de yoga, zoals ook voor (zorg)professionals. Al met al voelt het heel fijn om eind augustus het team van Yoga in Beweging te gaan versterken en hoop ik je gauw een keer te mogen ontmoeten.

Eline is vaste invaldocente bij Yoga in Beweging

Margareth Luijkx

Margareth Luijkx

Yogadocente & Shiatsutherapeut ~ Maguy Yoga

Hallo allemaal.

Ik ben Margareth Luijkx uit Boxtel. Mijn yoga carriere is ooit begonnen toen ik in een sportschool werkte als sporttrainer. Mijn hele leven al, heb ik een grote interesse voor het menselijk lichaam. Ik vind dat de meest bijzondere ‘machine’ die er bestaat. Ik ben mij ook altijd al bewust geweest van de nauwe relatie tussen lichaam en geest. Hoe, wanneer het één uit balans raakt, het andere na verloop van tijd, automatisch ook volgt. In 2008 heb ik ook een opleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd. Ik ben dus ook lichaamswerker en werk met de energiebanen (meridianen) die door het lichaam lopen.

Wat yoga betreft heb ik vele vormen beoefend en er les in gegeven. Van Aerial yoga, hangend in een soort hangmat aan het plafond, via Asthanga-,  Yin- en Kinderyoga tot Stoelyoga. Die laatste vorm geef ik aan dementerende ouderen in een verzorgingshuis. Maar ik heb ook in grote bedrijven Stoelyoga sessies  georganiseerd. Als je een hele dag achter een bureau werkt, is dit een heel toegankelijke manier om te bewegen. Via Yin yoga kom ik weer terug bij de Shiatsu omdat deze vorm van yoga de meridianen én het bindweefsel activeert.

Ik blijf het bijzonder vinden om les te geven en mensen te mogen begeleiden met de houdingen, hun ademhaling, contact te laten maken met hun gevoel en om bewustzijn te creëren. Want daar begint alles mee, bewustzijn!!

Verder ben ik nieuwsgierig van aard en altijd op zoek om nieuwe dingen te leren. Ik voel me echt de eeuwige student. Vorig  jaar deed ik een cursus bewegen voor mensen met Parkinson en voor nu ligt een cursus Holistic Breathing in het verschiet. Een jaar geleden begon ik ook met percussielessen. Het intrigeert me hoe plastisch onze hersenen zijn, en hoe je gaande weg merkt, dat je brein steeds weer nieuwe connecties maakt. En zo kom ik weer terug bij yoga, want ook tijdens mijn yogabeoefening merk ik steeds weer hoe mijn lijf blijft leren, ontwikkelen, groeien. Het is nooit klaar, we blijven altijd de eeuwige student. Mooi hè!!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in één van mijn lessen.

Zonnige groet van Maguy

Margareth is vaste invaldocente bij Yoga in Beweging

Susanne van Brunschot

Susanne van Brunschot

Yogadocente ~ Aeracura Yoga

Ik ben Susanne van Brunschot (1974).  Moeder, dochter, zus, vriendin, collega, buurvrouw, yogadocent en daarnaast altijd in ontwikkeling naar wie ik in werkelijkheid ben.

Ik ben al jaren werkzaam in het bedrijfsleven en via allerlei omwegen ben ik in contact gekomen met yoga. Het waren altijd 2 verschillende werelden; de buitenkant, het bedrijfsleven. En de binnenkant, de weg naar binnen. Geruime tijd is dit voor mij een uitdaging geweest om deze twee te verbinden. Het Sanskriet woord voor yoga is “yuj” en dat betekent ook letterlijk “verbinding”. Door me via yoga (opnieuw) te verbinden met mijn lichaam, kom ik steeds dieper in harmonie met mezelf, in heel mijn vrouw- en mens zijn. Door steeds opnieuw die harmonie en balans in mezelf op te zoeken geeft dit weer verdieping in de verbindingen met de mensen en de natuur om me heen. Ik werk nog steeds in het bedrijfsleven en inmiddels ervaar ik de combinatie met mijn yoga bedrijf als een totaalpakket van wat ik bij kan dragen en te bieden heb in deze wereld.

In december 2016 heb ik mijn 3-jarige opleiding tot Hatha yoga docent afgerond en sinds dien geef ik met plezier les. Yoga is een levenslang proces waarbij je steeds dichter bij jezelf komt, bij jou eigen natuur, wie JIJ in werkelijkheid bent.

De 3- jarige opleiding heb ik gevolgd bij Yoga Opleidingen Sittard onder begeleiding van Lucie Dirksmeier en Anne Kanters. (2013-2016). Ik volg(de) daarnaast verschillende workshops bij Ron van der Post en laat me graag inspireren door diverse leraren op het gebied van yoga, meditatie, ayurveda en natuurcoaching.

Ik ben door de jaren heen in aanraking gekomen met wijsheid uit het Oosten maar ook met oude wijsheid uit het Westen.

Van 2006 – 2012 heb ik verschillende (Keltisch) Sjamanistische trainingen gevolgd in (o.a. het mede begeleiden van) vrouwencirkels en het werken met (natuur) rituelen. Sjamanisme en yoga; van het hoofd naar het hart. Voor mij absoluut niet zweverig maar juist met beide benen stevig op Moeder aarde!

Daarnaast ben ik sinds november 2016 in het bezit van de AromaTouch certificering waarbij ik werk met de natuur-zuivere etherische olieën van DoTerra.

Sinds september 2020 ben ik me gaan verdiepen in Ayurveda, waarin o.a. yoga, voeding, kruiden, reiniging, olieën en pranayama een rol spelen. Ayurveda is een op preventie gerichte, holistische gezondheidsleer.

Ik ben hiervoor in opleiding bij Frederieke Couvee van Divine Ayurveda. Inmiddels heb ik mijn eerst jaar afgerond en ik hoop hier op termijn anderen ook mee van dienst te kunnen gaan zijn.

 

Susanne is vaste invaldocente bij Yoga in Beweging

Ilona Merkx

Ilona Merkx

Yogadocente ~ Ilona Merkx

Als kind wilde ik balletdanseres worden en vond ik de dans bewegingen grandioos. Zelf volgde ik klassiek ballet en speelde ik piano. In 2000 kwam ik op het idee om iets te doen met bewegen en ging ik een yoga opleiding volgen bij stichting yoga en vedante. Vanaf die tijd geef ik yoga lessen. Na een heftige ziekte periode besloot ik om verpleegkundige te worden en heb ik 20 jaar als verpleegkundige gewerkt. In die periode ben ik yoga les gaan volgen omdat mijn lijf en zelfvertrouwen waren aangetast. Ik was toen 18 jaar.

Yoga betekent voor mij thuiskomen bij jezelf spelenderwijs in verwondering wat het huidige moment mij vertelt. Waarin ik mag ontdekken met vreugde en verdriet om zo de balans terug te vinden als het lichaam daar om vraagt. Naast yoga wandel ik graag in de natuur mijn mijn hond.

Mijn yoga les is een gecombineerde les met hatha- yoga, aplomp yoga en meridiaanyoga. Hierin ervaren, voelen en contact maken met je eigen innerlijke kracht , je basis, je anker. Rustige bewegingen om een toestand van balans en stabiliteit te mogen ervaren. De ervaringen uit de zwangerschapsyoga, ouderen yoga en kids yoga verwerk in in mijn lessen.

Maartje van Hooft is mijn grootste inspiratie bron en bij haar heb ik de kracht van aplomp yoga mogen ervaren. Terugkomen in het lood en stilte mogen ervaren in deze verfijnde vorm van bewegen klein en toegankelijk soms pittig en heel krachtig.

Nieuwsgierig geworden? Ik hoop je te ontmoeten bij Yoga in beweging. Vreugdevol en positief het fysieke lichaam omarmen.

 

Ilona is vaste invaldocente bij Yoga in Beweging