Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart


Hatha & Yin yogadocente
Ademcoach

Sinds 2012 beoefen ik yoga en yoga heeft mijn leven doen veranderen. Moeder van 3 prachtige dochters, werknemer bij een groot dynamisch energiebedrijf en in de avonduren freelance sportdocente, bracht niet de verdieping en uitdaging waarnaar ik op zoek was.

Ik voelde al jaren dat ik meer vanuit mijn innerlijke  kracht en intuïtie mocht gaan lleven, maar wist niet hoe? Ik merkte dat bepaalde overtuigingen van mezelf en gedragspatronen die ik door de jaren heen onbewust had ontwikkeld, mijn persoonlijke ontwikkeling tegenhield.

Deze zoektocht bracht mij bij de yoga opleiding van Ron van der Post in Nijmegen. Door de verdieping in de yogafilosofie werd mij het referentiekader duidelijk waarmee ik mezelf identificeerde. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn eigen houding en gedragspatronen met de bijhorende thema’s.

Door het dagelijks beoefenen van yoga ervaar ik meer ruimte en ook kracht, zowel fysiek als mentaal. De yogahoudingen geven mij laagje voor laagje meer ruimte door via de ademhaling vanuit zachtheid los te laten in de houding. De energie stroomt door mijn lichaam (fysiek), de aandacht wordt via de ademhaling naar binnen gebracht (mentaal), waardoor ik me meer ontspannen, geaard en gefocust voel.
Er komt meer inzicht in mijn eigen gecreëerde handelen, waardoor thema’s en blokkades zachter worden en sommige zelfs oplossen. Daarnaast blijven er natuurlijk altijd nog thema’s die om mijn aandacht vragen…;).

Zo bracht meditatie mij niet de innerlijk rust en verdieping. Toen ik in 2016 de ademcoach opleiding bij Stephen Monné begon, merkte ik dat ‘verbonden ademen’ mij wel tot een diepere essentie bracht.
Door nu zelf dagelijks verbonden te ademen ontstaat er een diepere verbinding met wie ik werkelijk ben. Dit vergroot mijn bewustzijn en ik voel steeds meer vrijheid om mijn eigen waarheid te leven.

Dit heeft mij ertoe gezet om in januari 2017 mijn vaste baan op te zeggen en Yoga in Beweging op te richten. Hiermee is een fijne ruimte gecreeerd om samen met jou de positieve ervaringen en effecten op het gebied van yoga en adem te delen en ervaren.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Lucy van Os

Lucy van Os

Tibetaanse yogadocente ~ Namkha

Ik ben Lucy van Os–van Haren, getrouwd en moeder van twee kinderen.

Geconfronteerd met lichamelijke klachten ben ik gaan zoeken naar goede bewegingsvormen. Voor mijn gezondheid is beweging belangrijk. Na jaren beoefenen van Qi Gong, werd ik bewuster van mijn lichaam en had minder klachten.

Vanuit de behoefte voor meer verdieping ben ik in contact gekomen met Lu Jong. Het is een zeer milde yoga vorm die het zelf genezend vermogen versterkt door lichaam en geest  te balanceren. Lu Jong is een vorm die voor alle leeftijden en bekwaamheden gedaan kan worden.

In eerste instantie deed ik de opleiding voor zelfontplooiing, maar nu ik merk hoe zacht en toch krachtig en heilzaam het werkt wil ik het graag delen. Sinds juni 2016 ben ik bevoegd Lu Jong Teacher.

Naast Lu Jong teacher ben ik ook werkzaam in het ziekenhuis als audiologie assistent.

Ik ervaar het als een groot voorrecht om mensen te mogen helpen met het vinden van een weg om hun gezondheid en geestelijk welbevinden te vergroten.

Op dinsdagavond geef ik Tibetaanse yogales bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar dat mijn geest daar uiteindelijk stiller van wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Op dinsdagavond geef ik Mindful Yin bij Yoga in Beweging, zie lesrooster. En met regelmaat verzorg ik workshops in de weekenden.

Marielle Scholten

Marielle Scholten

Hatha en Yin yogadocente ~ Yogatality

Toen ik 2010 terug kwam in Nederland vanuit het heerlijke zonnige Sydney, viel ik een diep gat. Uiteindelijk kwam er ruimte voor yoga. Omdat ik tijdens de lessen merkte dat juist het doen van yogaoefeningen een prachtige aanvullig was om meer in balans te komen, beter te aarden en in het moment te blijven ben ik de dynamische hatha yogadocentenopleiding bij Ron van der Post gaan volgen en later ook de yin opleiding.

Met de yoga, viel voor mij het een en ander op zijn plek. Ik werd fysiek en mentaal continu uitgedaagd. Yoga betekent voor mij het in contact komen met mijn lichaam. Door middel van yoga kan ik mezelf meer aarden en in het hier en nu komen, waar ik mijn kracht kan vinden. En mijn enthousiasme voor yoga wil ik graag delen met anderen door middel van het les geven wat ik met veel plezier doe.

Yoga (en niet alleen de asana’s maar juist ook de meditatie en pranayama) maakt me bewust van mijn hoofd en mijn gedachten. Yoga laat mij zien dat IK altijd een keuze heb. Dat gedachtes maar gedachtes zijn. Yoga helpt mij met het proces van het ‘langzaam afpellen wat er niet toe doet’. Oude denkbeelden stukje voor stukje loslaten. Yoga is een levenswijze. En stapje voor stapje komt er bij mij meer bewustzijn.
Ik houd van leren en mezelf te ontwikkelen. Met yoga heb ik een kader zodat ik niet alle kanten op schiet. En binnen de yoga is  een levenslange leerschool waarbij ik mezelf steeds weer opnieuw mag uitdagen.

Op donderdagavond geef ik Hatha yoga en Mindful Yin bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Sandra Maas

Sandra Maas

Vinyasa, Hatha, Power & Yin yogadocente

Naast mijn kantoorbaan ben ik jaren geleden begonnen met lesgeven op een sportschool, waaronder Body Balance. Hierbij merkte ik dat mijn interesse voor yoga was geboren en ben in 2017 begonnen met een Power Yoga opleiding bij de AALO Yoga Academie. In 2018 heb ik de Vinyasa Yoga en Yin Yoga gevolgd en afgerond.

Yoga heeft mijn ogen geopend en mij veel dichter bij mijzelf gebracht. Het klinkt misschien wat suf, maar het is echt zo. Door de houdingen op de mat leer je jezelf goed kennen (vooral lichamelijk) en ook de filosofie die erachter zit, maakt dat ik veel bewuster leef. Altijd perfectionistisch en niets kunnen loslaten en maar alle touwtjes in handen houden, dat was ik.

Door yoga heb ik geleerd dingen los durven laten en meer vertrouwen te hebben in mezelf en anderen. Dus dat niet alles perfect hoeft te zijn, maar dat het gewoon mag zijn zoals het op dat moment is. Leven in het hier en nu en genieten van alles wat zich aandient. Luisteren naar je hart en je gevoel.

Ons lichaam geeft prima aan waar we juist behoefte aan hebben (beweging, rust, voeding etc) of juist wat minder van nodig hebben (doorgaan, perfectionisme, stress). De combinatie van Power/Vinyasa, de Yang vorm van yoga, en Yin yoga zorgt voor mij voor een fijne balans.

Op zaterdagochtend geef ik Vinyasa Yin yoga bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Kerstvakantie; extra yogalessen speciaal voor jou!

Donderdag 27 december 2018
19.30 Easy Hatha yoga, docente Margot
21.00 Mindful Yin, docente Margot

Zondag 30 december 2018
9.00 Afronding 2018 ~ laat je verrassen, docente Judith
10.30 Afronding 2018 ~ laat je verrassen, docente Judith

Zaterdag 5 januari 2019
9.00 Vinyasa Flow, docente Sandra
10.30 Yinles, docente Sandra

Alle lessen kerstvakantie kunnen geboekt worden via Momoyoga met:

 

Wanneer je gebruik maakt van strippenkaart 2e helft 2018 en 1e helft 2019, houd rekening met de geldigheidsperiode van de strippenkaart, dus gebruik de juiste strippenkaart en check het tegoed aan yogalessen.

Bij vragen hoor ik het graag.

Ik hoop je te zien in één van de yogalessen!

Warme kerstgroet,
Team Yoga in Beweging