Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart


Hatha & Yin yogadocente
Ademcoach

Beweging heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen, maar toen ik yoga ontdekte heeft dit mijn leven op zijn kop gezet. In 2012 was ik zoekende. Ik werkte toen als klantadviseur bij Essent en sportinstructrice in de avonduren en had de zorg voor onze 3 prachtige dochters, waarvan ik volop genoot. Een vol en rijk leven en toch ontbrak er iets.

In het najaar 2012 kwam ik terecht in de yoga opleiding bij Ron van der Post, een yogaleraar in hart en nieren en die de yogafilosofie ‘ademt’. Ik heb heel veel van hem mogen leren. In 2013 ben ik begonnen met het geven van yogalessen. De verdieping en verbinding die ik daarin heb ervaren maakte mij weer intens gelukkig.

Het grote omslagpunt in mijn leven kwam in 2016. Toen ook mijn middelste dochter diabetes 1 kreeg. Dit gaf een grote deuk in het vertrouwen, het vertrouwen in het leven.
De verankering ‘het permanente’ aanwezig in jezelf en van waaruit je mag meebewegen in de veranderingen van het leven (zo mooi geleerd tijdens de yoga opleiding), was ik kwijt. De liefdevolle verbinding die ik doorgaans voelde, was er niet meer.

Deze periode bracht mij bij de ademcoachopleiding van Stephen Monnée. De ademsessie’s voelde intens en tegelijk gaf het ruimte. Het verbonden ademen gaf mij op dat moment de verdieping die nodig was. Werkelijk voelen wat er is, zonder verwachting, met de adem als instrument bracht mij weer in verbinding.

Ook bracht het verbonden ademen mij tot mijn werkelijke essentie. Ik voelde dat het delen van yoga mijn passie was, maar had de stap nog niet gezet om dit volledig te gaan doen. Tijdens de ademopleiding werd me dit duidelijk en in januari 2017 heb ik Yoga in Beweging opgericht en mijn vaste baan opgezegd. Dit vond ik een moeilijke en spannende keuze, maar nu kan ik zeggen dat dit zo kloppend was. Dankbaar dat ik mijn hart heb gevolgd.

Ik hou van mensen, elk mens is uniek en ben heel dankbaar om te mogen begeleiden in yogahoudingen en ademwerk. Het blijf bijzonder en bijna magisch wat er ontstaat wanneer we met lichaamswerk aan de slag gaan. Het lichaam is een intelligent instrument.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Opleidingen

Najaar 2019
Opleiding tot HeartQ coach ~ Hartcoherentie
Hartfocus ~ Kees Blase

Maart 2019
Liquid Breating ~ Verbonden Ademen
Yogatrainer ~ Cora Verkuilen

Oktober 2018 t/m maart 2019
Opleiding tot ademcoach ~ Verschillende ademtechnieken
Herleva ~ docente Heleen Ytsma

Mei 2017
Chakra psychologie ~ Module 3 
Bivag Sneek ~ docente Catharina van Bemmel

Najaar 2016
Basis opleiding Yin Yoga ~ Module 1 en 2
Bivag Sneek ~ leraar Emrik Suichies

Oktober 2016 t/m maart 2017
Opleiding tot ademcoach ~ Verbonden ademen
Ademenstem ~ leraar Stephen Monnée

Voorjaar 2016
Studiereis India
Docentenopleiding Dynamische Hatha yoga ~ Leraar Ron van der Post

Augustus 2012 t/m juni 2015
Docentenopleiding Dynamische Hahta opleiding
Yogaschool Ron van der post Nijmegen

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar dat mijn geest daar uiteindelijk stiller van wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Op dinsdagavond geef ik Mindful Yin bij Yoga in Beweging, zie lesrooster. En met regelmaat verzorg ik workshops in de weekenden.

Sandra Maas

Sandra Maas

Vinyasa, Hatha, Power & Yin yogadocente ~ Sandra Maas Yoga

Naast mijn kantoorbaan ben ik jaren geleden begonnen met lesgeven op een sportschool, waaronder Body Balance. Hierbij merkte ik dat mijn interesse voor yoga was geboren en ben in 2017 begonnen met een Power Yoga opleiding bij de AALO Yoga Academie. In 2018 heb ik de Vinyasa Yoga en Yin Yoga gevolgd en afgerond.

Yoga heeft mijn ogen geopend en mij veel dichter bij mijzelf gebracht. Het klinkt misschien wat suf, maar het is echt zo. Door de houdingen op de mat leer je jezelf goed kennen (vooral lichamelijk) en ook de filosofie die erachter zit, maakt dat ik veel bewuster leef. Altijd perfectionistisch en niets kunnen loslaten en maar alle touwtjes in handen houden, dat was ik.

Door yoga heb ik geleerd dingen los durven laten en meer vertrouwen te hebben in mezelf en anderen. Dus dat niet alles perfect hoeft te zijn, maar dat het gewoon mag zijn zoals het op dat moment is. Leven in het hier en nu en genieten van alles wat zich aandient. Luisteren naar je hart en je gevoel.

Ons lichaam geeft prima aan waar we juist behoefte aan hebben (beweging, rust, voeding etc) of juist wat minder van nodig hebben (doorgaan, perfectionisme, stress). De combinatie van Power/Vinyasa, de Yang vorm van yoga, en Yin yoga zorgt voor mij voor een fijne balans.

Op donderdagavond geef ik Mindful Yin yoga bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Floortje van der Zee

Floortje van der Zee

 Hatha yogadocente ~ La Lune Yoga

Ik ben Floortje, ik woon in Vlijmen samen met mijn vriend. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met yoga heeft het mij niet meer los gelaten. Inmiddels sta ik volledig anders in het leven dan toen ik net met yoga begon. Yoga biedt mij allereerst rust en stilte, maar ook nog zo veel meer. Het geeft mij zelfinzicht, helpt mij keuzes te maken en zorgt ervoor dat ik weet wat goed voor mij is. Daarnaast helpt het mij te relativeren en zaken in perspectief te plaatsen. Allemaal dingen waarvan ik vooraf nooit had kunnen bedenken dat dat mogelijk zou zijn.

Ik ben een yoga opleiding gaan volgen omdat ik mijzelf meer wilde verdiepen in de yogahoudingen; hoe voer je ze correct uit en wat brengt de houding voor je lichaam en geest? Inmiddels weet ik dat ik mijn kennis over wil brengen op anderen omdat ik hoop dat anderen ook deze bijzondere veranderingen mogen ervaren. Ieder volgt zijn eigen pad, met ups en downs, en het zou zo mooi zijn als yoga op ieders pad wat verlichting mag brengen.

In mijn lessen is er aandacht voor zowel fysieke beweging als voor de beweging van de geest. Door de inspanning van de asana’s te combineren met ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanning kan de geest tot rust komen. Je leert jouw aandacht naar binnen te richten en zal ervaren hoe je daarmee ruimte in jouw lichaam en in jouw geest kan creëren. Belangrijk in mijn lessen is dat het er niet om gaat hoe ver of diep je in een houding kan komen, maar dat jij op jouw manier kracht uit een houding kan halen, of juist los kan laten. En ik zal je daarbij begeleiden.

Op zondagochtend geef ik met regelmaat yogales bij Yoga in Beweging, 

Annet

Annet

Hatha &Yin yogadocente
De allereerste keer dat ik yoga leerde kennen was ik 17 jaar. Ik had een boekje gekocht met yoga houdingen. Sloot me op in de slaapkamer van mijn ouders en ging aan de slag. Dat werkt dus niet hahaha..

Na (in de loop der jaren) nog enkele pogingen kwam ik in 2008 weer in aanraking met yoga, juist op een moment dat ik het heel moeilijk had. Dat voelde zo ontzettend goed, dat ik een gepassioneerd yogi werd.
Door de yoga veranderde ik fysiek en zeer zeker mentaal. Bewustzijns besef, ademhaling, meditatie, contact met jezelf en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vanaf 2016 ben ik les gaan geven in hatha yoga. Zo super!!!! Dit is precies wat bij mij past, alles viel op z’n plek!

Begin 2018 kwam ik in aanraking met yinyoga. Na wat bedenkingen, toch maar begonnen met de opleiding tot yinyoga docent bij Bivag. Nu na verschillende modules gevolgd te hebben. Zo enthousiast over yin. Het geeft me zoveel!! Zoveel meer inzichten, zoveel meer kennis over wie ik werkelijk ben. De stilte in jezelf ervaren Het is zo’n helende vorm van yoga. Het mooie van yoga is, dat je nooit uitgeleerd raakt. Er zijn altijd weer nieuwe inzichten, de filosofie, meditatie.

Ik voel mij zo’n gelukkig mens en een enorme bofkont dat ik mijn passie door mag geven. 🙏.

In de hatha lessen laat ik je voelen waar je spieren zitten en hoe ze aanvoelen. Door middel van de houdingen bouw je spierkracht en souplesse op, waardoor je beter in je lichaam komt.

Yin yoga zijn vooral statische houdingen (zittend of liggend) die je langer aanhoudt waardoor er flinke rek op het bindweefsel komt. Het bindweefsel zit als een soort matrix door je hele lichaam, in en om je spieren, gewrichten, pezen en bestaat hoofdzakelijk uit water. Doormiddel van langdurig in een houding te blijven wordt dit bindweefsel gehydrateerd en weer zacht en soepel.

Bij beide yogavormen gaat het om je persoonlijke reis naar binnen en heeft niks met lenigheid te maken. Dus geschikt voor iedereen.

Bij Yoga in beweging geef ik les op zondagochtend. Ik kijk er naar uit om je daar te ontmoeten.

Zomerrooster 13 juli t/m 23 aug 2020

Tijdens de zomervakantie worden de yogalessen via onderstaand lesrooster aangeboden.

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales. Via de zomer leskaart of losse les kan je deelnemen aan de zomeryoga.

Locatie
Minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven of de yogales binnen of in de natuur plaatsvindt.

Je vindt de locatie van jouw yogales  bij info van what’sapp profiel van
Judith ~ 06-34233106 of aangegeven in Momoyoga.

Binnenyoga op De Akker 34 in Vlijmen
Buitenyoga op locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8

Contact tijdens zomervakantie
In de periode van 13 juli t/m 16 augustus kan een reactie op jouw mail wat langer op zich laten wachten.  Buiten deze periode om ontvang je binnen 48 uur een reactie.

We wensen jou heel mooie zomeryogalessen toe!

NamastéTeam Yoga in Beweging