Geduld is de sleutel tot tevredenheid

Judith van den Tillaart

Judith van den Tillaart


Hatha & Yin yogadocente
Ademcoach

Sinds 2012 beoefen ik yoga en yoga heeft mijn leven doen veranderen. Moeder van 3 prachtige dochters, werknemer bij een groot energiebedrijf en daarnaast freelance sportdocente, bracht mij niet de verdieping en uitdaging waarnaar ik op zoek was.

Ik voelde al jaren dat ik meer vanuit mijn innerlijke  kracht en intuïtie mocht gaan leven, maar wist niet hoe? Ik merkte dat bepaalde overtuigingen van mezelf en (onbewust gecreëerde) gedragspatronen, mijn persoonlijke groei tegenhield.

Deze zoektocht bracht mij bij de yoga opleiding van Ron van der Post in Nijmegen. Door de verdieping in de yogafilosofie werd mij het referentiekader duidelijk waarmee ik mezelf identificeerde. Hierdoor kreeg ik meer inzicht in mijn eigen houding en gedragspatronen met de bijhorende thema’s.

Door het dagelijks beoefenen van yoga ervaar ik meer ruimte en ook kracht, zowel fysiek als mentaal. De yogahoudingen geven mij laagje voor laagje meer ruimte door via de ademhaling vanuit zachtheid los te laten in de houding. De energie stroomt door mijn lichaam (fysiek), de aandacht wordt via de ademhaling naar binnen gebracht (mentaal), waardoor ik me meer ontspannen, geaard en gefocust voel.
Er komt meer inzicht in mijn handelen, waardoor thema’s en blokkades zachter worden en sommige zelfs oplossen. Daarnaast blijven er natuurlijk altijd nog thema’s die om mijn aandacht vragen…;).

Zo bracht meditatie mij niet de innerlijk rust en verdieping. Toen ik in 2016 de ademcoach opleiding bij Stephen Monné begon, merkte ik dat ‘verbonden ademen’ mij wel tot een diepere essentie bracht.
Door nu zelf dagelijks verbonden te ademen ontstaat er een diepere verbinding met wie ik werkelijk ben. Dit vergroot mijn bewustzijn en ik voel steeds meer vrijheid om mijn Waarheid te leven.

Dit heeft mij ertoe gezet om in januari 2017 mijn vaste baan op te zeggen en Yoga in Beweging op te richten. Hiermee is een fijne ruimte gecreëerd om samen met jou de positieve effecten van yoga en adem te delen en ervaren.

Op meerdere ochtenden en avonden vind je mij in de yogaschool, zie lesrooster

Margot Appelman

Margot Appelman

Yin yogadocente & Ademcoach ~ Margot Yoga

Hallo, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Margot Appelman. Door de yoga heb ik meer lichaamsbewustzijn gekregen en ervaar dat mijn geest daar uiteindelijk stiller van wordt.

Het omgaan met gedachten vind ik fascinerend. Ik heb daar 7 jaar intensief onderzoek naar gedaan en ervaar nu dagelijks meer rust in mijzelf. Dit gun ik andere mensen ook en combineer daarom deze kennis met de yoga. Ik heb een voorliefde voor Yin Yoga en ademwerk. Daarnaast ben ik 20 jaar energetisch therapeute en heb veel ervaring met lichaamswerk. De effecten hiervan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau zijn voelbaar en zichtbaar.

Tweemaal in de week geef ik stoelyoga en individuele sessies aan dementerende ouderen. Ik volg regelmatig workshops en opleidingen om mezelf te ontwikkelen en de verdieping in te gaan.

In mijn vrijetijd ben ik vaak in de natuur te vinden met of zonder oppashond.  Verslind boeken, schilder, dans, zing (vals) en niet onbelangrijk, drink graag een bakkie cappuccino  met mijn zonen of met mijn maatje of vrienden op een terras.

Ik bied jou; Yin-Yoga, mindfulness en ademwerk. Enthousiast en met aandacht zal ik je meenemen in een reis naar binnen. In deze zachte rustige les ga je steeds meer voelen en waarnemen.  Je bewust worden van je gedachtenkracht, spanning en ontspanning.

Mijn motto is: “Jij maakt de wereld net iets mooier door jezelf te ZIJN.”

Op dinsdagavond geef ik Mindful Yin bij Yoga in Beweging, zie lesrooster. En met regelmaat verzorg ik workshops in de weekenden.

Sandra Maas

Sandra Maas

Vinyasa, Hatha, Power & Yin yogadocente ~ Sandra Maas Yoga

Naast mijn kantoorbaan ben ik jaren geleden begonnen met lesgeven op een sportschool, waaronder Body Balance. Hierbij merkte ik dat mijn interesse voor yoga was geboren en ben in 2017 begonnen met een Power Yoga opleiding bij de AALO Yoga Academie. In 2018 heb ik de Vinyasa Yoga en Yin Yoga gevolgd en afgerond.

Yoga heeft mijn ogen geopend en mij veel dichter bij mijzelf gebracht. Het klinkt misschien wat suf, maar het is echt zo. Door de houdingen op de mat leer je jezelf goed kennen (vooral lichamelijk) en ook de filosofie die erachter zit, maakt dat ik veel bewuster leef. Altijd perfectionistisch en niets kunnen loslaten en maar alle touwtjes in handen houden, dat was ik.

Door yoga heb ik geleerd dingen los durven laten en meer vertrouwen te hebben in mezelf en anderen. Dus dat niet alles perfect hoeft te zijn, maar dat het gewoon mag zijn zoals het op dat moment is. Leven in het hier en nu en genieten van alles wat zich aandient. Luisteren naar je hart en je gevoel.

Ons lichaam geeft prima aan waar we juist behoefte aan hebben (beweging, rust, voeding etc) of juist wat minder van nodig hebben (doorgaan, perfectionisme, stress). De combinatie van Power/Vinyasa, de Yang vorm van yoga, en Yin yoga zorgt voor mij voor een fijne balans.

Op zaterdagochtend geef ik Vinyasa Yin yoga bij Yoga in Beweging, zie lesrooster.

Hanneke van 't Hoff

Hanneke van 't Hoff

Meditatie docente

Ik leef samen met mijn vriend Guido en teckel Moos. De wereld rond reizen, varen op de maas in de zomer, tennissen, coachen, wandelen met de hond, mediteren, lezen (van thrillers, mooie romans, kennisboeken en gedichten), creëren, vegetarisch koken, genieten met familie en vrienden zijn de dingen in het leven waar ik blij van word.

Ik geloof er in dat het leven bedoeld is om te genieten. Om vrij te zijn om jouw licht te leven. Los van overtuigingen die niet dienen, patronen waar we in vast zitten, vormen die we met elkaar bedenken. Ik volg de flow van mijn leven. En die verschilt zeker te weten van alle anderen.
Ik geniet van de weg om steeds meer thuis te komen bij mezelf. Soms is het hard werken. Alle pijn waar ik eerder voor koos van weg te gaan, moet toch echt wel gevoeld worden. Want mijn gevoel wijst mij de weg. En het is het waard. Niks is mooier om mezelf te zijn.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk Amor Fati Lifecoaching. Daarnaast werk ik als trainer MHFA bij Reinier van Arkel. En ik volg mijn hart in het werken aan projecten, die heel uitlopend zijn van meditatie tot psychiatrie.
Achttien jaar heb als woonbegeleidster bij een Beschermd Wonen gewerkt als persoonlijk begeleidster. Dit heb ik altijd met veel bevlogenheid gedaan. Totdat ik voelde dat ik ruimte mocht maken voor nieuwe dingen. Nu ben ik elke dag verheugd voor alles wat komen gaat. Alles staat open en ik hoef alleen maar te ontvangen. Meditatie helpt mij daarbij om open te blijven.