De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Ademcirkel
Ervaar de kracht van jouw adem

Tijdens een ademcirkel gaan we verbonden ademen, waarbij vastzittende emoties en beperkende overtuigingen de kans krijgen om los te laten. Door de krachtige fysieke reiniging van de adem laat je op diepere lagen los, waardoor je verbinding maakt met jouw werkelijke essentie. Je natuurlijke ademhalingspatroon herstelt zich, er wordt een stukje ballast ‘uitgeademd’, waardoor de energie vrijer gaat stromen. Lichamelijk geeft dit ruimte, maar ook mentaal brengt dit rust en een diepe ontspanning.

 

Wat is Verbonden Ademen?

Bij verbonden ademen verbind jij je ademhaling, waarbij je pauzes tussen de in- en uitademing bewust achterwege laat. Je ademt actief in door de mond en ontspannen uit en laat de stilte/retentie na een in- en uitademing achterwege. Doordat je grote hoeveelheden zuurstof in je lichaam ademt, openen gesloten ademhalingsgebieden zich. Verdrongen emoties en trauma’s, die opgeslagen liggen in het lichaam komen naar boven en kunnen worden verwerkt. Wat er ook gebeurt en hoe ons denken ons ervan wil weghouden, we ademen door zonder pauzes.

 

Wat brengt verbonden ademen?

Verbonden ademen doorbreekt een beperkter ademhalingspatroon, waardoor de adem effectiever en vrijer gaat stromen.  Het opent gesloten ademhalingsgebieden en verdrongen emoties kunnen worden losgelaten. Dit geeft letterlijk verlichting en ruimte. Door verbonden te ademen worden vaste gedachtepatronen en overtuigingen doorbroken.

Dit alles brengt jou in het hier en nu, van het kunnen ervaren en voelen wat er is op dit moment. Er ontstaat verbinding met een diepere laag -voorbij de fysieke, mentale en emotionele laag- waarmee de verbinding met wie je in de essentie bent herstelt. Verbonden ademen is een actieve meditatie, waarbij voelen en weten weer samenvalt.

 

Positieve effecten van verbonden ademen

  • herstelt natuurlijke ademhaling
  • lichamelijke klachten nemen af of verdwijnen zelfs
  • fysieke spanning en stress kan worden losgelaten
  • oude verdrongen emoties worden verwerkt en opgeruimd
  • je creëert meer emotioneel evenwicht en vergroot jouw veerkracht
  • het doorbreekt oude patronen en geeft nieuwe inzichten
  • het geeft toenemende vitaliteit en meer energie

 

Hoe ziet een ademcirkel eruit?

Een ademcirkel bestaat uit 4 personen. waarbij ieder voor zich verbonden gaat ademen. Na een periode van actief, verbonden ademen brengen we de ademhaling tot rust en voel je de effecten van het actieve gedeelte na. 

Vaak is dit het moment waarbij je in liefdevolle verbinding bent, de mogelijkheden van jouw leven ziet en waarbij je ontspanning en innerlijke kracht ervaart. Er komt helderheid over bepaalde levensthema’s en het geeft jou nieuwe inzichten.

 

Wanneer, kosten en locatie

Datum: vrijdag 15 juli 2022
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie:  Yoga in beweging in Vlijmen
Kosten: 45 euro (voor leden Yoga in Beweging 35 euro)

Ademcoach: Judith van den Tillaart
Maximale groepsgrootte 5 personen

Ben je benieuwd wat een ademcirkel jou brengt? Meld je aan via Momoyoga of neem contact op bij vragen.  Als je nieuw bent bij Yoga in Beweging, stuur een mail naar info@yoga-in-beweging.nl