Yoga in beweging - optimaal ademen

De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Adem Meditatie les

Deze les is een combinatie van yin yoga en verschillende ademhalingsoefeningen. De adem speelt een belangrijke rol bij yoga.  Daarnaast laat adem jou zien hoe jij je voelt (op dit moment) en helpt jou bij het bewustwordingsproces wat yoga in gang zet.

 

Waarom is adem zo belangrijk?

De adem is de verbinding tussen het fysieke lichaam en onze innerlijke wereld. De manier waarop we ademen zegt iets over hoe we ons voelen.

De adem geeft toegang tot ons autonome zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel regelt fysiologische processen die automatisch verlopen, waarbij we doorgaans niet nadenken. Door de adem bewust te beïnvloeden -door sneller, trager, hoger in de borst of lager in de buik te gaan ademen- beïnvloed je deze processen in het lichaam. Zo leer je door het beïnvloeden van je adem hoe je kan ontspannen en meer tot rust kan komen met als doel om elke yogahouding moeiteloos uit te voeren. Een interessant proces waarbij je mind, lichaam en adem in balans brengt.

 

Hoe ziet een Adem Meditatie les eruit?

Yoga
De yogahoudingen zijn voornamelijk zittend en liggend en gericht op het openen van de verschillende ademhalingsgebieden. Fysiek ontstaat er daardoor meer ruimte in borst, middenrif (je diafragma) en buik.
Adem
We sturen de adem naar de verschillende gebieden in het lichaam, waardoor er meer ademruimte ontstaat. Wanneer je regelmatig een Adem Meditatie les volgt, vergroot jij je longcapaciteit en worden gesloten ademhalingsgebieden geopend. Het natuurlijke ademhalingspatroon herstelt zich en je leert je adem optimaal in te zetten.
Meditatie
Door de ademhaling bewust in te zetten, ontspant het lichaam en heeft dit effect op je mentale en emotionele lichaam. Je komt  in een diepere, ontspannen staat van bewustzijn, waarbij we de aandacht richten op het ritme van je adem. Er ontstaat een diepere verbinding met jezelf.

 

Een Adem Meditatie les heeft een aantal fysieke en mentale voordelen

  • het vergroot je longcapaciteit
  • leert je te ontspannen tijdens stressvolle situaties
  • brengt rust in je hoofd, waarbij concentratie verbetert
  • helpt bij slaapproblemen
  • je komt meer in verbinding met jezelf

Adem Meditatie, voor wie interessant?

Geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is wat voor effect adem heeft op jou. Heb je (vage) klachten, dan kan je eens gaan onderzoeken wat het optimaliseren van je ademhaling voor effect heeft op je lichaam en mind. Daarnaast is deze Adem Meditatieles een mooie aanvulling op de andere yogalessen, omdat je leert je adem effectiever te gebruiken tijdens de houdingen.

 

Lesaanbod

Ben je benieuwd wat deze les voor jou kan betekenen? Klik hier voor het lesaanbod en boek je les in Momoyoga.
Adem Meditatie les is geen wekelijkse yogales, maar wordt afwisselend gegeven op donderdagavond 20.30 uur en zaterdagochtend 9 uur.  Zie voor het actuele lesaanbod in Momoyoga

Ben je nieuw binnen Yoga in Beweging? Neem dan contact met ons op om je aan te melden voor een  losse yogales.