Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Yin Yang Yoga

In deze yogales worden yinhoudingen afgewisseld met Hatha houdingen in een rustig tempo. Een bijzondere combinatie van Hatha yogales (Yang) en de Mindful Yin lessen.

We ervaren het ontspannen en loslaten in de zittende en liggende houdingen (Yin), waarbij we de spieren ontspannen en het (stuggere) bindweefstel wordt opgerekt. De vochthuishouding van je lichaam herstelt, waardoor gewrichten worden versoepeld en het proces van veroudering vertraagt.

Yin houdingen wordt afgewisseld met (staande) Hatha houdingen, waarbij we de spieren activeren en de maximale strekking wordt opgezocht. De houdingen worden in een vloeiende beweging verbonden, waardoor er een flow ontstaat. Hierbij speelt de verbinding en het contact met de ademhaling een belangrijke rol.  

Yoga gaat over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen op de mat. Dit kan je vervolgens meenemen naar het dagelijkse leven. Je leert te voelen en weet beter wat goed voor jou is. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op subtielere lagen zoals mentaal en emotioneel. Door Yin, Yang en adem samen te brengen komt er meer balans, rust en ontspanning.

Persoonlijke begeleiding
Bij Yoga in Beweging is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding tijdens de yogales. Tijdens de houding word je regelmatig begeleid, waardoor jij verder verdiept in een houding en je ervaart hoeveel ruimte jouw lichaam heeft. Dit is vaak meer dan je denkt.

Na de les is er ruimte voor persoonlijke vragen. En wanneer je ook thuis yoga wilt beoefenen, kunnen we jou wat persoonlijke houdingen meegeven waar je thuis mee aan de slag kunt.

Voor wie geschikt?
Je werkt op je eigen niveau en de lessen zijn daarom geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen.

Praktisch
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogaschool zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, wordt aangeraden. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Lesrooster en gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van yoga voor jou kan doen, boek dan een gratis proefles. Klik hier voor het lesaanbod en neem contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.