Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Yin Yang Yoga

Yin Yoga
Mindful Yin is de manier om bindweefsel en gewrichten te versoepelen en herstellen. Daarnaast is het een rustige, meditatieve vorm van  yoga, dus voor iedereen geschikt.

Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van de spieren, laten we in een yin houding juist de spieren los en werken we op het bindweefsel. Yinhoudingen worden alleen zittend en liggend uitgevoerd.

Spieren kunnen zich relatief snel verlengen in tegenstelling tot bindweefsel. Bindweefstel is stug van structuur en heeft tijd nodig. Daarom worden yinhoudingen wat langer aangehouden (3 tot 5 minuten). Door rustig in de houding te komen en langer aan te houden, is er ruimte om jouw ademhaling te observeren en te voelen wat er aanwezig is.

Yang Yoga
Het yang gedeelte in deze yogales zijn de dynamische houdingen uit de Hatha yoga. Hierbij worden de spieren geactiveerd en de maximale strekking wordt opgezocht met aandacht voor de ademhaling. In tegenstelling tot bindweefsel, zijn spieren elastisch, zacht en verlengen makkelijker. Je ontwikkelt hierbij kracht en bent fysiek inspannend bezig.

Tijdens de staande Hatha houdingen wordt jij je bewuster van je lichaam en welke spieren worden geactiveerd in een houding. Je vergroot hierbij je lichaamsbewustzijn en verbetert je houding.

Yin Yang Yoga
In deze yogales worden yinhoudingen afgewisseld met Hatha houdingen in een rustig tempo. We ervaren het ontspannen in de zittende en liggende houdingen (Yin), waarbij het (stuggere) bindweefstel wordt opgerekt en de vochthuishouding in het lichaam wordt hersteld. We wisselen deze houdingen af met activatie van de spieren tijdens de Hatha houdingen. Een bijzondere combinatie van beide.

Yoga gaat over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen op de mat. Dit kan je vervolgens meenemen naar je dagelijkse leven, van de mat. Je gaat voelen en ervaren wat goed voor jou is. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op subtielere lagen. Door Yang, Yin en adem samen te brengen komt er balans. Tja, wie wilt dat nu niet? 😊

Persoonlijke begeleiding
Bij Yoga in Beweging is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding tijdens de yogales. Tijdens de houding word je regelmatig begeleid, waardoor jij je nog verder verdiept in een houding en je ervaart hoeveel ruimte jouw lichaam heeft. Dit is vaak meer dan je denkt.

Na de les is er ruimte voor persoonlijke vragen. En wanneer je ook thuis yoga wilt beoefenen, kan ik jou wat persoonlijke houdingen meegeven waar je thuis mee aan de slag kunt.

Voor wie geschikt?
Je werkt op je eigen niveau en de lessen zijn daarom geschikt voor iedereen. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen.

Aanwezig
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogastudio zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen,  raad ik aan. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze vorm van yoga voor jou kan betekenen, kom dan voor een gratis proefles.

Klik hier voor het lesrooster en neem even contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.

 

Zomerrooster 13 juli t/m 23 aug 2020

Tijdens de zomervakantie worden de yogalessen via onderstaand lesrooster aangeboden.

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales. Via de zomer leskaart of losse les kan je deelnemen aan de zomeryoga.

Locatie
Minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven of de yogales binnen of in de natuur plaatsvindt.

Je vindt de locatie van jouw yogales  bij info van what’sapp profiel van
Judith ~ 06-34233106 of aangegeven in Momoyoga.

Binnenyoga op De Akker 34 in Vlijmen
Buitenyoga op locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8

Contact tijdens zomervakantie
In de periode van 13 juli t/m 16 augustus kan een reactie op jouw mail wat langer op zich laten wachten.  Buiten deze periode om ontvang je binnen 48 uur een reactie.

We wensen jou heel mooie zomeryogalessen toe!

NamastéTeam Yoga in Beweging