Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Lu Jong ~ Tibetaanse yoga

Lu Jong is een eeuwenoude Tibetaanse Yoga en is ontwikkeld voor zelfheling. ‘Lu’ betekent lichaam en ‘Jong’ betekent beweging /transformatie De houdingen heffen blokkades op zowel fysiek, mentaal als energetisch niveau. Op deze manier kunnen we doeltreffend ziektes aanpakken, onze negatieve emoties transformeren en ons energieniveau verhogen.

De vloeiende en toch krachtige bewegingen in combinatie met een bewuste ademhaling hebben een diepgaande werking. Het vergroot ons lichaamsbewustzijn en kalmeert de geest. De Tibetaanse Geneeskunst baseert zich op de overtuiging dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam waar blokkades zich vastzetten.
In de vorm van beweging wordt herhaaldelijk druk op bepaalde punten uit geoefend en wordt er op een zachte manier ruimte gecreëerd rond de wervels. Dit heft blokkades op waardoor de energie weer kan stromen.

Lu Jong geeft direct nieuwe energie, openheid, kracht, acceptatie, rust en vertrouwen.
Meer informatie is te vinden op www.namkha.nl

De les opbouw
De yogales begint met een aantal bewegingen en/of ademhalingen om zo je lichaam voor te bereiden, zodat de aandacht zich verplaatst van hoofd naar lichaam. Daarna zijn de houdingen gericht op de 5 elementen, de connectie met de natuur en zijn helende kwaliteit; ruimte, aarde, wind, vuur en water. Vervolgens nog een aantal houdingen met aandacht voor de gewrichten, vitale organen of hormoonhuishouding, wat de doorstroming van het subtiele lichaam bevordert. De les wordt altijd afgerond met een liggende ontspanning.

De houdingen, gebaseerd op de 5 elementen worden staand uitgevoerd en de meeste andere houdingen zijn zittend. Bij lichamelijke klachten, kunnen alle houdingen op een stoel worden gedaan.

Voor wie geschikt?
Lu Jong is een zeer milde vorm van yoga en is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd en bekwaamheid.
Belangrijk is om tijdens de houdingen goed naar de signalen van je eigen lichaam te luisteren en binnen de grenzen te blijven die het lichaam zelf aangeeft.

Aanwezig
In de yogastudio zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, raad ik aan. Verder is er na afloop van de yogales ruimte voor een kopje thee.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf ervaren wat deze milde vorm van yoga voor jou kan doen? Kom dan voor een gratis proefles.
Klik hier voor het lesrooster en neem even contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.

Kerstvakantie; extra yogalessen speciaal voor jou!

Donderdag 27 december 2018
19.30 Easy Hatha yoga, docente Margot
21.00 Mindful Yin, docente Margot

Zondag 30 december 2018
9.00 Afronding 2018 ~ laat je verrassen, docente Judith
10.30 Afronding 2018 ~ laat je verrassen, docente Judith

Zaterdag 5 januari 2019
9.00 Vinyasa Flow, docente Sandra
10.30 Yinles, docente Sandra

Alle lessen kerstvakantie kunnen geboekt worden via Momoyoga met:

 

Wanneer je gebruik maakt van strippenkaart 2e helft 2018 en 1e helft 2019, houd rekening met de geldigheidsperiode van de strippenkaart, dus gebruik de juiste strippenkaart en check het tegoed aan yogalessen.

Bij vragen hoor ik het graag.

Ik hoop je te zien in één van de yogalessen!

Warme kerstgroet,
Team Yoga in Beweging