Kennis spreekt, maar wijsheid luistert

Dru yoga

‘Dru’ is afgeleid van het Sanskriet woord voor het ‘stille punt’. Het is een plek in het lichaam waar  rust gevonden kan worden. Een punt om vrij te zijn van spanningen.

Kenmerkend voor dru yoga zijn de ‘zachte’, vloeiende en geregeld toch ook krachtige bewegingen die er gemaakt worden. Dit kunnen EBR’s (energy block release) zijn, asana’s (= houdingen) of bewegingsreeksen.

Dru yoga les
De les start ik altijd met activeringsoefeningen om het lichaam ‘voor te bereiden’ op de oefeningen die volgen. Na de activatie volgt bijvoorbeeld een EBR welke helpt bij het opruimen van spanningsvelden en/of energieblokkades in het lichaam.
Een EBR is een serie van diverse oefeningen die elkaar opvolgen. Asana’s en/of een ademhalingsoefening kunnen hier al onderdeel van zijn.

In een les kan het accent ook juist meer op asana’s liggen of op het oefenen van één van de bewegingsreeksen. Deze komen een gezonde houding van de rug ten goede en daarmee het in conditie brengen (en houden) van de wervelkolom.

Er is aandacht voor de ademhaling in de lessen, meditatie komt met regelmaat terug en iedere les wordt afgerond met een welverdiende ontspanning.

Voor wie?
Dru yoga is toegankelijk voor iedere leeftijd, voor man en vrouw, ieder met zijn/haar eigen, lichamelijke talent. Bij het beoefenen van dru yoga, werk je vanuit je eigen kunnen, waarbij je de eigen grenzen in de gaten blijft houden.

Daarnaast zijn veel van de oefeningen, op een aangepaste manier uit te voeren.

Yogadocente Riekie van Pinxteren geeft Dru yogales bij Yoga in Beweging.