De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Ademsessie

Yoga in Beweging biedt individuele ademsessies aan. Een ademsessie is een zeer krachtige manier om aan jezelf te werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Het verbetert je ademhaling en helpt tegen allerlei ziekten, vastzittende patronen en trauma’s. Ademen is een prachtige manier om in contact met je lichaam te komen en weer volledig te gaan voelen.

Hoe adem je verbonden tijdens een ademsessie?
Gedurende de ademsessie laat je de pauzes tussen je in- en uitademing bewust achterwege. Tijdens de ademsessie adem je door je mond, de kaken los, waardoor de mond ontspannen geopend is. Doordat je grote hoeveelheden zuurstof in je lichaam ademt opent dit de gesloten ademhalingsgebieden, wat je energieniveau verhoogt. Hierdoor herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon zich.
Je ademt op een alerte manier, zodanig dat je ademhaling hoorbaar is voor jezelf. Bij het ademen in een verbonden ademsessie ligt de nadruk op de inademing, het innemen van zuurstof waardoor je buik, middenrif en borst omhoog komt en bij de uitademing laat je als vanzelf los. Je inademing stuur je bewust aan; je uitademing laat je automatisch los.

Wat voor effect heeft een ademsessie?
Een ademsessie helpt je om bewust te worden van je ademhaling. De manier waarop je ademt zegt iets over hoe je nu in het leven staat. Heftige gebeurtenissen en negatieve ervaringen in het verleden hebben zich als spanning en blokkades vastgezet in ons lichaam en zijn verbonden met de ademhaling. We hebben allerlei patronen en houdingen gecreëerd om om te gaan met deze emoties, wat zijn weerslag heeft op onze ademhaling. Door de ademhaling weer volledig te openen en verbonden te houden, komen deze onderdrukte emoties zoals angst, boosheid en verdriet weer naar de oppervlakte. Door deze emoties toe te laten geef je je lichaam de ruimte deze emoties los te laten en te integreren.

Hoe werkt dat dan?
Zuurstof heeft een hoge trillingsfrequentie. De ademsessie zet een krachtige luchtstroom van zuurstof (ademflow) in gang, wat een bewegingsenergie met een hoge trillingsfrequentie is. Energie met een hoge trilling stroomt vrij door je lichaam en helpt je lichaam te voeden en te ontdoen van afvalstoffen.
Vastzittende energie in de vorm van fysieke blokkades, niet verwerkte emoties en gebeurtenissen, beperkende gedachten en overtuigingen hebben een lage trillingsfrequentie. Energie met een lagere trilling stagneert en kan niet goed stromen waardoor het loslaten van afvalstoffen bemoeilijkt wordt.
Het is een natuurkundig verschijnsel dat de hogere trillingen het vermogen hebben om lagere trillingen te transformeren naar een hogere trillingsfrequentie. Het verbonden ademen zorgt ervoor dat zuurstof met een hoge trillingsfrequentie de vastzittende energie met lage trillingsfrequentie naar een hoger niveau tilt. Vastzittende energie wordt op deze manier in het lichaam opgeheven ofwel geïntegreerd.
Je ruimt op deze manier fysieke blokkades, beladen (niet verwerkte) emoties en innerlijke belemmeringen op, waardoor oude patronen en overtuigingen worden opgelost. Ziekte en disbalans krijgen hierdoor minder kans.

Effect op 4 niveaus

Een ademsessie werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Elke ademsessie die je ondergaat brengt je op een diepere laag op één of meerdere niveaus.

Fysiek
Het ademhalingssysteem kan worden ingedeeld in drie gebieden: buik-, middenrif- en borstademhaling. Door deze drie gebieden te openen en te verbinden krijg je een optimale zuurstofopname, waardoor alle cellen en organen optimaal worden gevoed. Dit heeft een gezonde stofwisseling tot gevolg en je gaat je fitter en energieker voelen.
Tijdens het ademen ga je letterlijk voelen waar de blokkades en spanningen zich hebben vastgezet in het lichaam. Dit uit zich door tintelingen, verkrampingen en stijfheid in bepaalde lichaamsdelen. Hier hoef je niet bang voor te zijn. Realiseer je dat dit heilzaam werkt en dat de spanning in je lichaam aan het oplossen is.

Mentaal
Het volledig en verbonden ademen is een hulpmiddel dat je kunt inzetten op mogelijk nare momenten in je leven. Door verbonden te ademen blijf je in het ‘nu’, waardoor negatieve gedachten over jezelf, anderen en het verleden geen ruimte krijgen. Doordat je leert om door deze nare momenten heen te ademen, krijgen deze momenten geen grip meer op de kwaliteit van je leven. Vaste gedachtepatronen en overtuigingen worden daardoor doorbroken.
Het leidt tot een betere balans in ons denken en voelen en tenslotte in ons handelen.

Je accepteert eerder de situatie zoals die zich aandient. Niet alleen de ademhaling komt in een flow, maar je volgt en vertrouwt ook meer de flow van het leven.

Emotioneel
Om emoties te vermijden en te onderdrukken zijn we onze ademhaling gaan “controleren”. We gebruiken niet meer ons gehele ademhalingssysteem (onderbuik, middenrif en borst) maar ademen bijv. alleen maar hoog in de borst of alleen in het middenrif.
Door de ademhaling volledig te openen en verbonden te houden, komen beladen emoties (lagere trillingsfrequentie) naar boven om vervolgens te integreren.

Spiritueel
Op dit niveau kom je in contact met jouw essentie, wie je werkelijk bent. Je voelt de verbinding met de diepere kern van jezelf. Het is een meditatieve trance, waarin heling op het diepste niveau plaatsvindt.

Je zult meer acceptatie, vreugde en vitaliteit gaan ervaren na een ademsessie.

Praktisch

Ademsessies zijn geschikt voor iedereen, zowel voor volwassenen als kinderen.

Voordelen van een ademsessie:

  • Minder angst en fobieën
  • Meer vertrouwen in jezelf
  • Beter slapen
  • Helpt bij astma en hyperventilatie
  • Helpt bij spijsverteringsproblemen
  • Vergroot je bewustwording
  • Een fitter lichaam
  • Meer energie

Investering
Een ademsessie is individueel
Pakket 5 ademsessies 450 euro
Investering per sessie (los) 95 euro

Lees hier de ervaringen van mensen die een ademsessie hebben gedaan.

Wil jij meer gaan leven vanuit liefde, vrijheid, vertrouwen en plezier?

Neem dan contact met mij op voor een afspraak voor een ademsessie of vrijblijvende aanvullende informatie. Ik hoor graag van je.

Zomerrooster 13 juli t/m 23 aug 2020

Tijdens de zomervakantie worden de yogalessen via onderstaand lesrooster aangeboden.

Klik op Momoyoga voor het boeken van jouw yogales. Via de zomer leskaart of losse les kan je deelnemen aan de zomeryoga.

Locatie
Minimaal 1 uur voor aanvang van de yogales staat aangegeven of de yogales binnen of in de natuur plaatsvindt.

Je vindt de locatie van jouw yogales  bij info van what’sapp profiel van
Judith ~ 06-34233106 of aangegeven in Momoyoga.

Binnenyoga op De Akker 34 in Vlijmen
Buitenyoga op locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk ~ Abdijlaan 8

Contact tijdens zomervakantie
In de periode van 13 juli t/m 16 augustus kan een reactie op jouw mail wat langer op zich laten wachten.  Buiten deze periode om ontvang je binnen 48 uur een reactie.

We wensen jou heel mooie zomeryogalessen toe!

NamastéTeam Yoga in Beweging