De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf

Adem Meditatie

Yogales

Deze yogales is een combinatie van yoga, adem en meditatie. Vaak zijn we ons onvoldoende bewust van de ademhaling en het effect hiervan op onze gezondheid, mentale gemoedstoestand en emoties. Een optimale ademhaling is belangrijk om gezond en vitaal te blijven.

Iedere Adem Meditatie les zal anders zijn, maar hieronder een korte omschrijving van wat aanbod komt in deze les.

Adem
Naast milde yogahoudingen gaan we de adem ‘trainen’, waarbij we aan de slag gaan met verschillende ademtechnieken. In de Yoga noemen we dit Pranayama. Yama is Sanskriet voor ‘sturen’ of ‘controleren’ ofwel we gaan bewust onze Prana ofwel adem sturen.

Door het stimuleren van Prana wordt het hele ademhalingssysteem meer geopend en creëer je meer ademruimte. Door het trainen van de ademhaling vergroten we de longcapaciteit en de ademhaling wordt ruimer.

Je leert de ademhaling te sturen naar verschillende  plaatsen in ons lichaam en ervaren de 3 ademhalingsgebieden zoals borst, middenrif en buik. Wanneer de adem volledig vrij door het hele lichaam stroomt, heffen blokkades zich op, ervaren we meer ruimte en geeft dit een gevoel van vrijheid.

De bewustwording van jouw adem werkt door op je ademhaling in het dagelijks leven, wat een positief effect heeft op jouw welzijn. Stress vermindert en er ontstaat meer ontspanning.

Meditatie
Door de aandacht te richten op de adem, komt er meer rust in je hoofd en ben je meer in het moment. Dit is een mooie basis om in stilte te gaan zitten en de aandacht te gaan richten op jouw natuurlijke ademhaling. Daarom sluiten we deze les vaak af met een meditatie.

Adem Meditatie, voor wie interessant?
Wil je met je ademhaling aan de slag, heb je klachten gerelateerd aan de adem of wil je jouw ademhalingssysteem verder openen, dan is deze les uitermate geschikt voor jou. Ook zal je ervaren dat er meer stilte komt in je hoofd en jij jouw gedachtes meer tot rust komt. Deze les kan je zien als een training van de Adem en Mind.

Praktisch
De les is op blote voeten en we gebruiken een matje. In de yogaschool zijn er matjes, dekentjes en kussentjes aanwezig. Gemakkelijk zittende kleding, waarin je je vrij kunt bewegen, wordt aangeraden.  Ademcoach en yogadocente Judith geeft deze Adem Meditatie lessen. 

Lesrooster en gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze ademles voor jou kan betekenen, boek dan een gratis proefles. Klik hier voor het lesaanbod en neem contact op om je aan te melden voor een vrijblijvende proefles.